Hírek

Spanyol hazai, magyar gólok…

A spanyol második vonalban még van tétje az összecsapásoknak, a mennyei bajnokságban már nem annyira...No, és Ninno mester jóvoltából ma kézizübk is egy kicsit!

Mirandes-Hercules 1!

A hazaiak a kiesés elől menekülnek, a vendégek menthetetlennek tűnnek. Ebből pedig nálunk erős 1-es tipp következik. No, de azért vannak még érveink. A motiváció mellett ki kell hangsúlyoznunk, hogy a Mirandes otthon mostanság nem kapott ki, összességében 40 fellépésen 50 egységet gyűjtve jelenleg a 16. – a vonal alatti brigádok 46-nál járnak. És ugye a main kívül már csak egy ütközet van hátra a Segunda Division-ból. Garmendiáék saját közönségük előtt 9-6-5-ös, egészen elfogadható sort hoztak össze, ám a túrákon az egyik legrosszabbul tolták. A támadósorukra nem lehet büszke a csapat: 40 találkozón 39-szer voltak eredményesek a pirosak. A formájukról annyit, hogy a túrákon rendre megpakolták őket, viszont az Estadio Municipal de Anduvában a legutóbbi nyolc bajnokijuk közül csak egyet veszítettek el (a listavezetővel szemben), közben pedig értek el szép eredményeket. Verték a Las Palmast, a Deport, pontot tartottak otthon a gijoniakkal szemben. A keretben eltiltott nincs, és friss sérültről sem számolt be a hivatalos honlap. Egy bekk, egy középpályás és egy támadó hetek óta sérült.
A nagy múltú alicantei együttes az utolsó a ligában, és olybá tűnik, teljesen menthetetlen. A klubvezetés meghúzta a váratlant, edzőt váltott a finisre, de Slavisa Jokanovic sem tett eddig csodát. A csíkosak 42 pontig jutottak, a 18., még nem kieső Mallorca már 47-nél jár. Legutóbb március elején nyertek, a múlt heti hazai ikszet pedig hat zakó előzte meg. Vendégségben 4-6-10-es mutatója még nem is annyira tragikus, de a jó eredmények nem mostanság jöttek. Februárban győztek utoljára túrán. A keretben három alapember sérült: két középpályás és egy bekk.
Tavaly ebben a felállásban Mirandes-siker született. És most is bizalmat szavazunk a vendéglátóknak. Ha ma nyernek, akkor nyugodtan utazhatnak Lugo-ba. Szerintünk elsősorban motivációs okok miatt hazai győzelemmel ér véget a kilencven perc.

Kecskemét-Puskás Akadémia +2.5! 2x!

Véget ér a mennyi első osztály, és a választásunk egy olyan összecsapásra esett, amelynek az égvilágon semmilyen tétje nincs… A kecskemétiek 36 pontig jutottak, nagy zakóból érkeznek (Újpest 1-6), rossz nyelvek szerint az alföldiek nem feltétlenül koncentrálnak rá a pontvadászat végére, sokkal jobban érdekli őket az anyagi helyzetük. A Széktói Stadionban nem mentek rosszul (7-4-3), és rendesen estek gólok is (23-21). A Puskás bennmaradt az élvonalban, kapott egy pöpec stadiont, ám ennél sokkal több jót nem írhatunk le a felcsútiak tavaszáról. Persze, nyertek olykor fontos meccseket, de nem mostanában. 28 pontjuk van, idegenben 2-4-8-as mérleggel. A formájuk extrán pocsék, az elmúlt hét bajnokijuk közül hatot bebuktak, csak a Péccsel remiztek otthon. A támadósor korábban jól teljesített, de mostanság Lencséék is be vannak oltva gól ellen. A védelem korábban is rossz volt, ott nem történt érzékelhető változás. Az ősszel 2-2 lett a vége, és most sem tartunk kizártnak egy hasonló eredményt. A +2.5 és az X2 is benne van a pakliban, mindkét opció megér egy próbát…

Veszprém-THW Kiel

Eljött a Final Four első napja. Aki ezt a csatát megnyeri, az jó eséllyel pályázik a végső győzelemre is!

A két csapatról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. A Kiel bár kicsit meggyengült, még mindig joggal nevezhető “kis világválogatottnak”. Elment a világ legjobb 3 kapusa közt emlegetett Thierry Omeyer, Daniel Narcisse, Ahlm és hát ott van Ilic, aki jelenleg a Veszprémet erősíti. Filip Jicha pechünkre felépült, és átlövőben majd ott fog vagánykodni a magyar hatos fal előtt! Külön pikantéria lesz a meccs Marco Vujin számára, hiszen hat sikeres évet töltött Veszprémben.

A magyar bajnok egy agresszívan támadó és rendkívül jól védekező csapattá érett Carlos Ortega kezei alatt. 355 gólt kaptak az idei BL-sorozatban, ezzel pedig a legjobbak lettek! Mindenki egészséges és mindenki harcra kész a Veszprémi csapatban. Ez azért is fontos, mert a németek – bár élvezik a hazai pálya előnyét – kevesebb minőségi cserével bírnak!

A német kézilabda sokkal erőszakosabb, gyorsabb és atletikusabb, mint amit a magyar bajnokság megkövetel. Amennyiben felveszik azt a rohanást, amit a fritzek próbálnak majd erőltetni, minden bizonnyal a magyar csapat veszít. Az ütközés és a lerohanás, amiben partiban kell lenni, de nyilván a szakmai stáb ezt már kielemezte. Most jöhetnének mindenféle statisztikák, egymás elleni összevetésükben pedig el lehetne mondani, hogy 9 meccsből 5-ször nyert a Veszprém és 4 szer a Kiel. Ennek a meccsnek más lesz a tétje és a hangulata.

A Veszprém mindig támad! Ha kiküldenek valakit 2 percre, akkor jön a megkülönböztető mezes játékos, és ugyanannyian támadnak! A Kiel imád futni, futnak és dobnak! Ha gólt kapnak, azonnal rohannak és támadnak mielőtt a védelem rendeződik.
Mindkét csapat preferálja a 5-1 es nyitott védekezést. Labdaszerzésekre lehet számítani bőven!

Mit várhatunk?

Az otthont adó csarnok a Lanxess Arena több mint 20.000 ember ! Bár Veszprémből is lesznek vérmes szurkolók ne legyen kétségünk hogy a Kiel élvezni fogja a “hazai pálya minden előnyét ” . 11 .én Szegeden amikor a bajnoki címet megszerezték 13 óra körül olyan magabiztosan és nyugodtan sétálgattak és kávéztak a Kárász utcán mit ahogy az egy bajnokcsapat magabiztosságától elvárható ! A Szegedi szurkolók keltette pokol nem tudta megzavarni őket ! Most sem fognak zavarba jönni , vérpofi játékosok akik remekül fel vannak készülve . A bírók most is támogatni fogják a Kielt , ez borítékolható de a Nagy Laci faktor és a több minőségi csere partiban tarthatja a Veszprémet …sőt ! Ez a meccs annyira szorosnak ígérkezik hogy 1-2 gólon belül kéne eldőlnie . Ha viszont így áll a dolog akkor ne habozzunk és inkább vegyük döntetlenre ami 9 szeres kifizetést ér ! Bármilyen furcsa is de ez a főtipp erre a meccsre . Aki gólokra vadászik az nem hiszem hogy csalódni fog ha bevállalja a +55.5 gólt 1.58 ért .

Barcelona – Flensburg :

Rutenka , Nikola Karabatic , Kiril Lazarov , Sterbik Árpád a kapuban huhh ez a Barca húzóembereinek névsora . A Flensburg inkább az északiakra épít Eggert , Glandorf , Mattias Andersson húznak . A Barcának nem tett jót az hogy nincs ellenfele a spanyol bajnokságban de . 50 legutóbbi meccsükből 2 őt buktak el és ebben a BL meccsek is ott vannak !!! A Flensburg , a Kiel és Löwen után a harmadik helyen zárt a bajnokságban . Csapatszinten egységesek és élvezik a német hazai pálya előnyét !!! A Barca keretében vannak olyan zsenilás játékosok akik képesek villanásaikkal eldönteni a meccset . A Katalánok kreatívabbak a németek erőszakosak és gyorsak .

Mit várhatunk ?

A Barca oldalán veretes légiósok akik sok csatát megéltek . Voltak már idegenben , ellenséges környezetben és ez nem újdonság nekik . A találékonyság és szellemesség diadala valószínűsíthető az atletikus sok futásra és ütközésre építő német csapat ellen .

A Barca 1-6 gól között kéne nyerjen 1-3 al 3.5 ért 4-6 al 3.6 ért . -2.5 el behúzzák a Katalánok 1.64 ért , ez jó opció lehet erre a meccsre !

Olvasói sztorik