Hírek

Gólos történetek…

Ma a spanyol B-ben és a norvég élvonalban néztünk kicsit körül...

Sporting Gijon-Barcelona B +2,5! 1!

A spanyol bajnokság második vonalában is a hajrájához közeledik a küzdelem: a gijoniak nem tettek le play offot érő helyük megtartásáról, és erre mindene esélyük megvan. A csíkosak 39 meccsen 57 pontig jutottak, az El Molinónban 10-6-3-as mérlegük erősnek mondható. A támadósorukkal egyébként sincs komolyabb baj, 58 találattal az övék a legerősebb csatársor. A Scepovic-Lekic-Carmona trió remekül megértett egymást, ennek is köszönhető, hogy e trió 39-szer okozott örömet a publikumnak. A formája szeszélyes, bár mellett szól, hogy legalább az előző két fellépésén nem kapott ki. Ami viszont jó hír a drukkereknek, hogy három alapember is letöltötte eltiltását, így két csatár és egy bekk is újra bevethető.
A katalánok B-csapata természetesen nem válthat osztályt, ám ez nem zavarja a fiatalokat. A 3. helyen tanyáznak 60 egységgel, 7-4-8-as vendégmérleggel. A tavaszt nagyon jól megnyomták Espinosáék, ám az elmúlt hetekben már csúsztak be vereségek. Két középpályás szerepeltetése kérdéses.
Az egyébként viszonylag kevés gólos spanyol második vonalban üde kivételt jelent e két alakulat: a Soportingnak 22-17, a Barca B-nek 21-18 az over/under mutatója.
A motiváció a hazaiak mellett szól, ráadásul visszatérnek eltiltottjaik. A gólok is jó eséllyel jönnek, hiszen az óvatoskodásnak helye nincs, hiszen a tét a gijoniak szempontjából óriási, mivel a main kívül már csak két fellépés van hátra a pontvadászatból. Az elmúlt években nem kímélte egymást a két társulat, eddig mind az ötször jött a +2,5! Ma sem lesz másként!

Stromgodset-Rosenborg Mindkét fél betalál: IGEN!

A norvég címvédő egyelőre tisztes távolságból követi a Moldét, amely már 5 ponttal el is húzott tőle. A házigazda 20 egységnél jár, otthon viszont hibátlan: 5-0-0-ás sorához 14-4-es gólarány párosul. Kovácsék idegenben sebezhetőek, így a formájuk sem kiegyensúlyozott. 7-3 az over under-mutatójuk. A keretbe visszatér egy eltiltott bekk, egy másik hátvéd még sérült. A Rosenborg szereplése egyelőre elmarad a várakozástól, mindössze a 7. a brigád 17 ponttal, idegenben viszont veretlenek a fehér-feketék (2-3-0), no és minden túrájukon betaláltak. Nincsenek jó passzban a trondheimiek, vesztes hazai fellépést idegenbeli iksz követte. A keretből egy bekk sérült. Ebben a felállásban évek óta jön a gólváltás – erre most is jó esély van…

Olvasói sztorik