Hírek

Egy vendég, egy hazai

Ma egy ír és egy svéd bajnokinak jártunk utána...

Limerick-St. Patricks 2!

A bajnok némiképp beragadt a rajtnál, és bizony a hazaiak sem remekelnek. Jön a papírforma, nyernek a piros-fehérek!
A 14. fordulót rendezik az ír élvonalban. A Limerick tavaly újoncként remekül helyt állt, a középmezőnyben végzett, nem volt kiesési gondja. Az idén melegebb lehet a pite, legalább is ha nem kapják össze magukat Ryanék. Jelenleg ugyanis 11 ponttal a 11., osztályozós pozícióban állomásoznak… Otthon, a Jackman Parkban is kimondottan gyengén muzsikálnak a srácok, 1-1-4-es gólarányukhoz 4-9-es találati mutató párosul. Legutóbb öt bajnokijukból négyet bebuktak – bár a sorsolásuk sem volt egyszerű.
A bajnok 26 pontig jutott, így most a 4., ám szomorkodásra semmi ok, hiszen a listavezetőtől csak három egység a lemaradása. A formája nem rossz, mindössze egyszer kapott ki eddig a pontvadászatban, bár azért a múlt héten illett volna nyerni az UCD vendégeként… Egyébként is, idegenben hajlamos az ikszre (2-4-0), eddig a Brayt és a Droghedát verte. A keretben egy középpályás még biztosan nem tudja vállalni a játékot.
Bizalmat szavazunk a St. Patricks-nak! Meggyőződésünk, hogy a vendégek győznek, és felkapaszkodnak a dobogóra!

Östers-Sirius 1!

Noha a topbajnokságok már befejeződtek, és a futballdrukkerek zöme már a világbajnokságra hegyez, nem mehetünk el szó nélkül a Sirius Östers elleni vendégjátéka mellett! Nagyon hazai-gyanús e történet…
Tavaly még két osztály választotta el egymást a két alakulatot: a hazaiak az élvonalban, a vendégek a harmadik liga északi szekciójában küzdöttek. Az Östers győzelemmel nyitott, majd gyorsan összeszedett három vereséget. Ezt követően rendezték soraikat Velicék, és ráálltak az otthon nyerő, idegenben ikszelő sormintára. A múlt héten pontot veszítettek a Varberg stadionjában: hiába vezettek már 2-0-ra, egy hajrában kapott találattal 2-2 lett a vége. 8 meccset követően 11 ponttal a 7. a társulat – az élmezőny kissé meglógott, meg kell kezdeni a felzárkózást. A keretben nincs sérült és eltiltott a hivatalos honlap tájékoztatása szerint.
A Sirius tavaly teljesen simán megnyerte a harmadik liga északi osztályát, a cél az idei évre a bennmaradás kivívása. A kék-feketék az első négy meccsükből kettőt behúztak, kettőt elbuktak, viszont a legutóbbi három ütközetükön már nem jött a siker: két sitt mellett egy iksz. És a támadósor mondott betlit, a GAIS-nak és a Jönköpingnek sem találtak be Silváék. A gárda 7 ponttal a 14., igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Sérültről és eltiltottról csütörtökön este nem volt híradás.
Az az érzésünk, hogy a hazai együttes ma érvényesíti a pályaelőnyt, és behúzza a három pontot, és csakúgy, mint tavasszal a kupában, megint elveri a lelkes Siriust! Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik