Hírek

Bajnoki és válogatott

Mit kezdünk a dánokkal? És mit tesz a címvédő a Mjallbyvel? Ezek a kérdések foglalkoztatnak ma minket...

Mjallby-Malmö +2,5!

A gyengén rajtoló házigazdához a címvédő látogat: szerintünk eseménydús csörtére van kilátás…
A Mjallby kissé beragadt a rajtnál: a játéknap előtt mindössze az utolsó előtti helyen tanyázott, 10 fellépésen mindössze 8 egységet gyűjtve. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Lars Jacobsson fiai hatszor idegenben léptek pályára, és a Mjallby bizony elsősorban hazai környezetben erős – tavaly is ennek köszönhette középmezőnybeli tagságát. A brigád védelmével van elsősorban probléma, hiszen 10 meccsen 19-szer kapituláltak Agardiusék… A formájukról annyit, hogy három túrán vannak túl 3 egységgel: előbb két papírforma vereséget szenvedtek, ám legutóbb nyerni tudtak a Brommapojkarnánál – és nem kaptak gólt a fiúk! Nagy szó ez Ekenbergék életében, hiszen korábban ilyen nem fordult elő ebben a kiírásban. A bajnok ellen készülődő keret nem lesz teljes, ugyanis két bekk és egy középpályás is sérüléssel küzd.
A címvédő izomból bekezdett, 9 ütközetben 22 pontot húzott be. Noha elbukta a kupaelődöntőt, és egyszer már botlott a bajnokságban is (Hacken, otthon), összességében így jó formát mutatnak a kékek. Age Hareide alakulata a legesélyesebb a bajnoki cím elhódítására, és ennek megfelelően kezdett is a társulat. Idegenben mind a négy meccsüket megnyerték Molinsék, akik nyolcat rúgtak és csak kettőt kaptak a túrákon. A forma biztató, a gárda egyben van, más kérdés, hogy az egyik alaptámadójuk megsérült a legutóbbi bajnokin (1 gól, két assziszt). A többi hiányzó nem számít meghatározó futballistának.
A Mjallby over-under mérlege 6/4, a Moldéé 7/2 – azért ezek beszédes adatok. És egy kicsit tovább böngészve a statisztikát, az is kiderült, hogy a Strandvallenben rendre eseménydús találkozókat vívtak egymással a felek. És ma is érzünk gólokat, számszerint legalább hármat! Ez jó opciónak tűnik!

Magyarország-Dánia -2.5!

A bajnokságoknak vége, néhány hét és kezdődik a világbajnokság. Úgy kell ez a mérkőzés a játékosoknak, mint púp a hátukra, nem is hisszük, hogy bedobják majd magukat. Nem várunk sok gólt a meccsen.

Az, hogy egy nappal a Dánia elleni mérkőzés előtt azzal került be a hírekbe a magyar válogatott, hogy Pintér Attila szövetségi kapitánynak kommunikációs tréningre kell mennie, az mindent elmond a meccsről. Sőt, kijelenthetjük: a több ezer jegyet váltó drukker is inkább az új debreceni stadion, sem mint a legutóbb a finnektől is kikapó aranylábúak miatt megy ki. A keretben főleg olyanok kaptak helyet, akiknek eddig kevesebb lehetősége volt a bizonyításra, nem várjuk tőlük, hogy megváltják a világot. Az már kiderült, hogy például az egyik támadó, Futács Márkó haza is utazott sérülés miatt. Csatárokkal a dánok sem állnak jobban, hiszen mindössze kettővel érkeztek Magyarországra. Morten Olsen játékosai természetesen csalódottak, hogy lemaradtak a világbajnokságról, ráadásul a jövő héten a nagy rivális svédekkel játszanak, így nem valószínű, hogy szétfutják majd magukat Debrecenben. Krohn-Dehli, Eriksen, Poulsen, Agger és a többiek éppen csak befejezték a bajnokságot a klubjukban, többen hulla fáradtak. Csatárposzton várhatóan Martin Braithwaite kezd majd, aki eddigi öt válogatott meccsén csak egy gólt szerzett.

A két csapat az utóbbi években vb-selejtező során találkozott, akkor a budapesti 0-0 után Dániában – egy akkor már tét nélküli mérkőzésen – nyerni tudott 1-0-ra a magyar válogatott. Most kimenetelt nem mernénk jósolni, de arra jó esélyt látunk az előjelek alapján, hogy nem lesz sok gól a meccsen.

Olvasói sztorik