Hírek

Feltámad a Helsingborg?

A svéd élvonalban ma két ütközetet rendeznek, mi meg jól fogadunk is mindkettőre!

Helsingborg-Atvidabergs 1!

A házigazda eddig nem kényeztette el a drukkereit: a bajnokságban a középmezőnyben szerepel, és elbukta a kupadöntőt. Itt az ideje, hogy végre összekapja magát a gárda!
A Helsingborg nem az igazi – de immár évek óta csak keresi önmagát a piros-kék alakulat. Három esztendeje még bajnoki címet ünnepeltek a fiúk, ám azt követően előbb egy 6., majd egy 5. hely jött össze. Most pedig még ettől is messze vannak Uronenék. Mert jelenleg bizony csak a 12. pozícióban szerénykednek 9 meccsen szerzett 10 egységükkel. Odahaza, az Olympiában 2-1-1 a mérlegük, csak a bajnok Malmőtől kaptak ki, a Mjallbyt és a Hackent verték, a Djurgardennel remiztek. A formájuk nem az igazi: a hétvégi vesztes kupadöntő (Elfsborg 0-1) előtt nyertek a Brommánál, viszont azt megelőzően járt náluk a listavezető (Malmö 0-1), és az AIK-nál is beégtek. A keretben két középpályás maródi, igaz, egyikük sem számít alapembernek.
Az Atvidabergs egy ponttal és két hellyel előzi meg aktuális riválisát. Viszont a gárda kimondottan gyenge túrázó: négy kiruccanás, három zakó egy iksz mellett (Kalmar 2-2) – és, hogy tetézzük a bajt, az utolsó három vendégjátékát bukta be a kék sereg. Otthon viszont jól tolják Santosék, és nem mellékesen őrzik hazai veretlenségüket. Legutóbb a Hacken vizitált náluk, és az esélyesebbnek tartott sárga-kék alakulat bizony pont nélkül tért haza. Bár, az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a vendégek a játék képe alapján egy ikszre jók lettek volna. A szerencse ezúttal az Atvidabergs mellett volt… A keretben nincs sérült, Peter Swardh vezetőedző tehát a komplett kerettel kalkulálhat.
A Helsingborg eddig háromszor látta vendégül az Atvidabergs együttesét – mindháromszor 3-0 lett a vége. Ma annyire bátrak nem vagyunk, hogy hendis hazait javasoljunk, viszont a sima H-ban látunk értéket és fantáziát. Mi 1-est etszünk!

Djurgarden-Göteborg 2-3 gól!

A 7. fogadja a 6. helyezettet, mindössze három egység a két gárda között a különbség. A Djurgarden (13) otthon 2-1-1-es sort tud felmutatni, összességében nincs túlságosan jó passzban, hiszen három játéknap óta nyeretlen. Legutóbb az újonc Felkenbergsnél mondott csődöt. Egy eltiltott középpályás visszatér, egy középpályás viszont továbbra is sérült. A Göteborg 16 pontjából 6-ot hozott össze vendégként, viszont még veretlenek a kék-fehérek (1-3-0). Sőt, gólt is elvétve kapnak a túrákon, igaz, nem is szórták meg eddig ellenfeleiket (5-3). Sokat remizik, viszont a 2. forduló óta nem talált legyőzőre. Lesz viszont hiányzó a vendégeknél, minden csapatrészből. A házi gólkirály, egy középpályás, egy bekk és a kezdő kapus is sérült… Várhatóan többen nem tudják vállalni közülük a játékot. Azt gondoljuk, hogy szoros meccset vív egymással a két együttes – a legjobb opciónak a 2-3 találat tűnik a rangadón…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik