Hírek

Északi kaland

Ma a Bodo-Start és a Ranheim-Hodd meccsekre kerestünk tippeket...

Bodo Glimt-Start +2,5!

A két gárda nem a védekezéséről híres – ma sem bekkelnek a fiúk!
A Bodo újonc a ligában, eleinte nehezen vette fel a ritmust, ám egy kupagyőzelem lendületet adott a brigádnak, és azóta két nyertes bajnokit tudott le. A sárga-feketék a sereghajtót verték otthon, majd nyeri tudtak Bergenben is – így fel is jöttek a 9. helyre 11 egységgek. Otthon, a Aspmyra Stadionban 2-2-1-es mérlegükhöz 10-8-as gólarány társul, eddig mind az öt fellépésükön megzörrent mindkét háló… A keretben komolyabb sérült nincs, így erős csapattal állhatnak ki Ndiaye-ék.
A Start 9 egységgel a 11., idegenben 1-1-3-as sort tud felmutatni a kristiansandi alakulat, 6-10-es túragólarányt produkálva. Mellettük szól, hogy erős ellenfelekkel is meccseltek már vendégségben, és csak a Moldénak nem tudtak betalálni. A formájuk gyenge, öt bajnokin két iksz és három zakó. A kupában továbbléptek két hete, de ott is megszenvedtek egy kiscsapattal. A keretben két bekk és egy támadó sérült – a hátsó alakzat, amely eddig összesen 16-szor kapitulált, nem lesz feltétlenül stabil…
Elnézve a formát, a sérültlistát, inkább a hazaiak esélyeiben bízunk. Ugyanakkor az impotens védelmek miatt a gólokban nagyobb fantáziát látunk. Simán összehozhatnak három találatot a felek!

Ranheim-Hodd 1(x)!

Kezd éledezni a házigazda, a vendégeknél pedig mintha fogyna a lendület. Hazai esélyt látunk…
Két, tavaly élcsapatnak számító együttes feszül egymásnak a DnB NOR Arénában. A rájátszásra mindkét alakulat odaért, ám a feljutás elmaradt. Az idén gyengén kezdett a Ranheim, az első négy játéknapon képtelen volt győzni, utána viszont négy fellépésen 10 pontot húzott be. Jelenleg 11 egységgel a 8., formája felettébb biztató, és odahaza a nyitómeccs óta nem kapott ki, legutóbb hazai környezetben a Fredrikstadtot végezte ki. A keretben egy középpályás nem bevethető.
A Hodd az 5. a bajnokságban 13 ponttal, s noha öt forduló óta vereten, három játéknap óta nyeretlen is egyben. Pedig nem élcsapatokkal ütközött meg a brigád. Idegenben 2-2-1 a mérlegük. A kupában is kudarc érte őket a közelmúltban: egy alacsonyabb osztályú társulat gázolt át rajtuk… Egy feröeri középpályás sérült, ő alapembernek számít.
A két együttes közül kétség kívül a hazaiak vannak jobb passzban – és a lendület kitarthat ma este is. Szerintünk a pontok otthon maradnak, biztonságibb játéknál viszont egy iksz odatehető az alaptipp mellé…

Olvasói sztorik