Hírek

Svájci hazai, magyar vendég

A helvéteknél véget ér a pontvadászat, a Mennyeiben az utolsó előtti játéknapot rendezik...

Fc Zürich-Aarau 1!

Azért az csak nem járja, hogy a Zürich sosem szakítja meg pocsék hazai szériáját…
Ami a legfontosabb: a két alakulat közül csak a hazaiak bír téttel a mai meccs. Ha nyernek, tuti EL-résztvevők, ha nem, akkor meleg lehet a pite. A brigád a 4. 49 egységgel, otthon viszont nem erős: 6-6-5-ös a mérlege, ráadásul mintha meg is lenne átkozva mostanság a társulat: március eleje óta képtelenek nyerni a Letzigrundon. A hétközi fordulóban nyertek idegenben (Lausanne). Három eltiltott visszatér, egy kapus, egy védő és egy középpályás, ugyanakkor egy bekk és egy támadó mellett még egy szélső is sérült.
Aarau 41 potnjával a 8., előre nem tud lépni, hátra is csak maximum egyet. Az együttes 5-2-10-es vendégsorral rendelkezik, formája pedig szeszélyes: néhány napon belül péppé verte a Grashopperst, majd kikapott a bajnok Baseltől. Ami biztos: sokgólos mérkőzések jellemzik a vendégeket. A keretbe visszatér eltiltásából egy alapembernek számító venezuelai bekk, friss sérült pedig nincs.
A Zürich csak győzelme esetén lehet biztos a dolgában, és szerintünk nem is hibáznak ma. A rossz sorozat megszakad, a vendéglátók behúzzák a három pontot!

Mezőkövesd-Videoton 2!

A fehérváriak nem hibázhatnak, nem hiszünk a kövesdi csodában.
A hazaiaknak papíron még van esélyük a bennmaradásra, ám szerintünk gyakorlatilag biztosan búcsúznak az élvonaltól a sárga-kékek. Tóth László együttese 23 ponttal a 15., a Puskás 28-nál jár. Otthon 4-2-8-as a mérlegük, elképesztően gyenge a támadósoruk, mindössze 13-szor voltak eredményesek hazai környezetben Harsányiék. Az edzőváltás sem tett jót: bár nem futballoztak rosszul Balajtiék Pécsett, a ráadásban kapott góllal kikaptak (2-1). Csak akkor marad reményük, ha nyernek… Az utolsó játéknapon Győrbe látogatnak – az sem lesz egyszerű feladat…
A Vidi a bronzéremért harcol, és amióta bejelentette távozását Gomes mester, azóta egészen jól tolják Nikolicsék. Bár a Ligakupát elbukták a fehérváriak, a bajnokságban négy találkozón 12 egységet zsebeltek be. A forduló előtt 51 pontnál jártak, a Fradival (51) vívnak különversenyt a dobogóért és az EL-ért. Vendégségben 6-5-3-as Sándorék sora, tavasszal csak Kecskeméten kaptak ki.
A Vidi kiejti a Mezőkövesdet – szerintünk a vendégek elhozzák mindhárom pontot a Matyóságból. Tippünk tehát: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik