Hírek

Hazai esélyek…

Ma egy magyar és egy gall meccs került a látószögünkbe...

Paks-Lombard 1!

Két, ellentétes formában lévő alakulat találkozik egymással ma délután: szerintünk a hazaiak behúzzák a három pontot utolsó paksi fellépésükön.
Csertői Aurél együttese sokáig nagy bajban volt, hiszen a vonal alatt tanyázott heteken keresztül. Égerék belekeveredtek egy borzalmas hullámvölgyben, 17 meccsen keresztül képtelenek voltak nyerni – még szerencse, hogy jól kezdték a szezont… No meg, hogy a hajrára magukhoz tértek Simonék! A legutóbbi három mérkőzésüket nullára nyerték a tolnaiak, legutóbb Szombathelyről hozták el a három pontot egy véleményes 11-essel. A zöld-fehérek bennmaradtak így az élvonalban, tehát felszabadult játékot várhatunk Könyveséktől. Odahaza 4-5-5-ös a soruk, két hete a Kecskemétet verték simán Szabóék. Keretük teljes lesz. A gárda 31 ponttal a 11. pozícióból várta a mérkőzést.
A Lombard négy vesztes bajnokiból érkezik a mai ütközetre, ráadásul két hete lemondott a Tóth Bálint vezetőedző – Nagy Mihály ült már a padon Kecskeméten, nem sok sikerrel… A sárga-feketék, amióta biztonságban érzik magukat, teljesen leeresztettek, igaz, sérülések és eltiltások is nehezítették a szakmai stáb munkáját. Keneseiék 30 egységgel a 12 helyen állnak, idegenben 3-3-8-as, gyenge mérleget produkálva. Csizmadia eltiltott, és bizony sérült is van szép számmal a keretben. Nehéz elképzelni, hogy épp a lendületbe jött Paks ellen jön ki a gödörből a Lombard…
A pillanatnyi forma döntő lehet a mai összecsapáson: a paksiaktól akár örömfocit is láthat a publikum – a bátrak bepróbálkozhatnak akár a hendis hazaival is, amely parádés szorzót hozhat! Nálunk sima hazai e történet…

St. Etienne-Ajaccio (0-1) 1!

Minden a hazaiak mellett szól: a forma, a hazai pálya előnye, a motiváció éa a minőség egyaránt a St. Etienne győzelmét vetíti elő. A zöldek harcban állnak a 3., BL-selejtezőt érő pozícióért, és ha ma nyernek, a Lille pedig botlik a Lorient stadionjában, úgy Erdingék mérethetik meg magukat a legrangosabb kupasorozatban. Otthon erős a gárda (11-5-2), március közepe óta veretlen, és három győztes bajnokiból érkezik. Jelenleg a 4. 66 egységgel, a Lille 68-nál jár. A keret szinte teljes, tehát bivaly csapattal állhat ki a St. Etienne. Az Ajaccio elbúcsúzott az élvonaltól, esélye sem volt a bennmaradásra, csúnyán leszakadva, mindössze 23 pontig jutva sereghajtó. Vendégségben felettébb tisztelettudó (1-5-12), viszont hosszú nyeretlen szériát zárt le a múlt hétvégén a Reims hazai legyűrésével. A cserekepus és néhány peremember sérült. Ősszel idegenben is nyert a St. Etienne, a két legutóbbi Stade Geoffroy Guichard-ban rendezett ütközetet pedig egyaránt hendisen nyerte meg a hazai egység. Nos, ma sem lesz meglepetés, legalább kettővel nyer a vendéglátó!