Hírek

Felcsúti gólok és Final Four!

Egy magyar focimeccs mellett megkezdődik az Euroliga négyes döntője Milánóban. Ninno mesternek vannak megérzései...

Puskás Akadémia-Debrecen +2,5!

Gólgazdag meccset játszik ma az újonc a bajnokjelölttel!
Akár bajnok is lehet a Debrecen ma este a felcsúti stadionban, ám ehhez azért lesz egy-két szava a hazai alakulatnak is. Mert bizony a Vidi II. még nem biztosította be bennmaradását az élvonalban… Lencséék a 14. helyen állnak 28 ponttal, a Mezőkövesd 23-nál jár. Persze, minden esélyük megvan Benczés Miklós fiainak az élvonalbeli tagság meghosszabbítására, ám egyelőre rezeg a léc. Odahaza 5-3-6-os a Puskás mérlege, ám arról nem szabad megfeledkezni, hogy a kékek csak kétszer játszottak igazán hazai környezetben – bár ne tették volna, ugyanis a Vidi és a Győr is nyert nála. A formájuk katasztrofális, hat bajnokiból ötöt elbuktak, legutóbb az MTK-nál égtek meg Tischlerék. A felcsútiak támadószekciójával nincs különösebb gond, nem úgy a védekezéssel: gólarányuk 34-49 – a legtöbb gólt Vaszicskuék hozták össze a mezőnyben…
A Loki a bajnoki cím kötvetlen közelébe került az Újpest múlt heti legyűrésével: két fordulóval a vége előtt 3 pontos előnyből várhatják Bódiék a folytatást. Jelenleg 59 egység áll a nevük mellett, és ha ma nyernek, akkor… Bizony, akkor az utolsó fordulótól függetlenül bajnok a Debrecen – ha csak nem kap ki otthon 17 góllal jövő hétvégén a Kispesttől…
Megérdemelt a hajdúságiak elsősége, ugyanis kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak egész évben. Kondás Elemér fiai az elmúlt hetekben magabiztosan futballoznak, három győzelemből érkeznek Felcsútra. Idegenben eleinte ugyan döcögött a szekér, de összességében most már egészen elfogadható a statisztikájuk: 6-5-3.
A hazaiaknak 18/10, a vendégeknek 20/8 az over-under mérlegük – ősszel Debrecenben 2-1-re nyertek a piros-fehérek. Szerintünk ma is eljutnak három találatig a felek, és azért jó eséllyel ünnepelni látjuk majd Szakályékat…

CSZKA Moszkva-Maccabi Tel Aviv

Két, nagy múltú csapat csap össze ma, a győztes pedig Európa legjobb klubcsapatainak döntőjében bizonyíthatja rátermettségét! Ha nem is a látványos NBA, de ez a játék a mienk!
A mi európai elitligánk, amiben kedvenc csapataink játszanak, ahol a csapatjáték az egyének fölé van rendelve, ahol sok nemzetiség hozza tudásának legjavát, ahol a legfélelmetesebb hangulatot teremtik a szurkolók, ahol kötelező meghalni a pályán, mert ez az elvárás a szurkolóktól, ahol nincs alibimeccs – Na ez a Mi Euroligánk!

A CSZKA a Panathinaikost legyőzve jutott a négyesdöntőbe, egy kicsit megszenvedve ugyan – kétszer kikaptak Athénban -, de megérdemelten továbbjutva. A Maccabi Tel Aviv Giorgio Armani Milanóját ütötte ki 3-1-es összesítéssel, most pedig náluk – Milánóban – rendezik a négyes döntőt!

Egymás elleni eredményeiket gyorsan felejtsük el. Ez a meccs most teljesen más lesz, mint az eddigiek! A CSZKA játékstílusában nagyon hasonlít az 2-3 évvel ezelőtti gyilkos iramú meccseket produkáló önmagához. Jó védekezésből gyors kontrák. Felállt támadásnál sok futással, elzárással helyteremtés, és dobnak is! A Maccabi fuss és dobj elvét vallja! Nem sokat tökölnek, és nem lelkiznek szemernyit sem ha nem megy be!

Első látásra zavaróak kicsit a szorzók. Ez a mostani Maccabi egy meccsen bárkit képes megverni, akár a Real Madridot vagy a Barcát is, a CSZKA-t pedig miért ne! Statisztikákat teljesen felesleges néznünk, hiszen a csapatok már napok óta egymás ellen készülnek és igyekeznek fogyatékosságaikat kijavítani.

Összességében Tyus és Sofo partiban lesz Krstic-csel és Kaunnal. Teodosic már sokszor bizonyította, hogy milyen fontos a szervező kézsége és ponterőssége az oroszoknak, ha kikapcsolják a játékból, vagy idő előtt kierőszakolnak rajta pár személyi hibát, akkor bizony bajba is kerülhetnek!

Mit várhatunk?

70 pont feletti ez a két csapat, bárhonnan is nézzük, lehet, hogy a tét kicsit rányomja bélyegét a meccsre, de el kell jussnak 142-145 pontig. Bármennyire is azt tudatosítja a buki, hogy a CSZKA a favorit, ne vegyük készpénznek ezt az opciót. A Maccabi partiban van minden harcban. Nagy finomságokat nem kell várni tőlük, ők inkább harcos csapat. Palánk alatt egyenlő, triplákban inkább orosz fölény, mezőnyben pedig Maccabi fölény várható. +5.5 ponttal jó lehet ez a Maccabi, ami 1.9-et fizet. Aki óvatosabb, annak a +8.5 pontöt javaslom 1.55-ért.

Barcelona-Real Madrid

Remélhetőleg a végső győztes ebből a párharcból kerül majd ki! A mostani Real Madrid Európa szupercsapata. Rutinos, erős, lendületes, agresszív, gyors és csapatszellemében tökéletes ez a Real! Teljesen jogos, hogy őket tartják a végső győzelemre is esélyesnek a bukik már hónapok óta. Ha most nyernek, akkor meglesz a 9. Euroliga győzelem, és ilyen kerettel bizony komoly esély is van a spanyol győzelemre!

A katalánoknál volt nagyobb mozgás, jöttek sikeréhes új arcok, ami nem is csoda, hiszen akárcsak fociban, úgy kosárban is korosodott a társaság! Csakhogy a kosarasok hamarabb kapcsoltak! Jött egy remek center Dorsey személyében, képzett, erős és alázatos. A minden hájjal megkent 125 kilós Bourousis-szal fognak nagy harcot vívni a palánk alatt. Pullent a Bolognából vadászták le, Sergio Rodriguezzel vív majd nagy csatákat a gyors lábú színes bőrű fiatal tehetség. Kostas Pananikolau az Olympiakost hagyta el a katalánok hívására, gyors, erőszakos betörései és távoli dobásai egyaránt veszélyessé teszik.
A teljesség igénye nélkül ők voltak a Barca legnagyobb fogásai!

Múlt héten szombaton iskolajátékkal rukkoltak elő a katalánok. Támadásban tökéletesen húzták szét a Realt, ha bajban voltak, 4-1 ben tömörítették a mezőnyt és egy az egyben a lendületből érkező Barcás már könnyedén tudott érvényesülni.

Sergio Rodriguezt nem lehet tartani! Bár a Realnál ott van Rudy Fernandez, de Ő maga sem érne semmit, ha a szakállas hobó nem futná körbe az egész pályát! Mejri a centerek közt is óriásnak számít, de Tomicot nem tudja tartani, erős és ügyetlen. Tomic védekezésben továbbra is gyenge, Slaughter rendszeresen keresi vele a kontaktot, és a horvát nem tudja miként is kezelje! Alapvonalon még a nagyon jól védekező Panathinaikos sem képes olyan hatékonyan kiszorítani, rossz dobásba hajszolni ellenfelét, mint ahogy a katalánok az utóbbi pár meccsükön!

El Clasico! Ez már mindent elmond, nemcsak sport, hanem politika is. A Barcelona foci, kosár és kézi szakosztálya is nagyban hozzájárult a hétmilliós katalán kisebbség területi autonómiájához! Az ellenségeskedés tehát már eleve adott!

Mit várhatunk?

A Real a csúcsfavorit, a szupercsapat! A Barcelona egyre inkább javuló formájában bízhat! Ez a két csapat támadóalakulat, mindketten képesek 73-75 pontot dobni a másiknak! Szoros meccs várható, és talán pár ponttal meg lehetne támogatni a Barcelonát is! +6.5-tel talán van egy kis esélyük. Amiben azonban nagyobb fantázia van, az a +152.5 pont 1.9-ért.
Lesz olyan negyed, amikor extrém magas pontszámot fognak produkálni, lehet, hogy pont a negyedik lesz az, amikor már büntető büntető után jön, és az óra áll. Remek tripladobók sorakoznak mindkét oldalon, erősek a cseresorok, és szerda este nem találni sérültet sem! Minden adott egy sok pontos szórakoztató, hajtós játékhoz, aztán már csak nyerjen a jobbik!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik