Hírek

Ki lesz az orosz bajnok?

Ma egy orosz és egy holland mérkőzés kerül terítékre.

CSKA Moszkva-Lokomotiv Moszkva 1!

Megvédheti bajnoki címét a parádés formában lévő CSKA! A Khimki Arénában a városi rivális sem tudja megállítani a piros-kékeket.
Leonid Viktorovich Slutskiy együttese az aranyérem közvetlen közelébe került. Ha nyernek Doumbiáék, akkor ismét övék az aranyérem, ha bármilyen más eredményt érnének el, akkor meleg a pite. De ma bizalmat szavazunk a brigádnak. Egyrészt, szenzációs passzban vannak Milnaovék: kilenc nyertes bajnokival a hátuk mögött érkeznek a városi derbire. Jelenleg 61 egység áll a nevük mellett, a Zenit 60-ig, az aktuális rivális 59-ig jutott. Odahaza nem ismertek kegyelmet Tosicék: 12-1-1-es mérlegükhöz 25-7-es gólarány párosult, tehát viszonylag ritkán vették be Akinfejev hálójáét az ellenfelek.
A Lokomotiv mindenképpen a dobogón végez, kérdés már csak az, hogy melyik fokán. Mert ha nyernek a piros-fehérek, és a Zenit nem győz a Kuban Krasnodar vendégeként, akkor Leonid Kuchuk fiai ünnepelhetnek. Egyébként csak maguknak köszönhetik a vasutasok, hogy nem biztos az aranyérmük… A legutóbbi két játéknapon mindössze egy pontot szereztek. Ha meglenne az a a másik öt, akkor most páholyból figyelhetnék az eseményeket. De nem gy történt, Corlukáék előbb remiztek a Zenittel otthon, majd kikaptak Rosztovban… A forma tehát nem az igazi, és azért idegenben már korábban is botlottak a fiúk (8-3-3). N’Doye-ék persze fogadkoznak, hogy legyűrik a városi riválist, ám azért mi ezt nem nagyon hisszük. A CSKA ott a siker kapujában, és Dzagojevék lába eddig nem remegett meg.
A nyáron, fordított felállásban nyert a CSKA – és ma sem hibázik a címvédő! Azt gondoljuk, hogy Ignashevicsék győznek, és újra bajnoki címet ünnepelnek. Tippünk tehát: 1-es!

AZ Alkmaar-Groningen Mindkét fél betalál: IGEN!

Gólváltással számolunk a rájátszás fináléjának első mérkőzésén!
Az alkmaari alakulat az alapszakaszban a 8. helyen zárt, így szerzett jogot a play offban való részvételre. A piros-fehérek hazai környezetben erősek voltak (10-5-2), ám a gyenge idegenbeli produkció (3-3-11) miatt nem tudtak előrébb végezni a tabellán. A rájátszásban az 5. Heerenveen volt Gudmundssonék ellenfele, és az AFAS Stadion-ban bizony megint odatették magukat rendesen Dick Advocaat fiai: 3-0-ra verték a vendégeket. A visszavágón is jött a “papírforma”, azaz kikaptak Elmék, de összevetésben 3-1-gyel az AZ léphetett tovább. A keretben a házi gólkirály (Johannsson) sérült, mellette még egy kiegészítő támadó nem bevethető. A brigád így is előnybe akar kerülni, és továbbra sem változtat az eddig bevált hazai taktikán: támadó felfogásban küldi pályára csapatát Advocaat mester! A stratégia eddig az AFAS Stadionban rendre ült, hiszen Gudeljék 17 ütközetben 36-szor voltak eredményesek az alapszakaszban…
A Groningen elképesztő formában van! Zsinórban nyeri a meccseit, immár nyolcnál jár! Az alapszakaszban behajrázta magát a 7. helyre, 5-4-8-as idegenbeli statisztikájához 26-33-as túragólarány párosult. Aztán jött a Vitesse, és Adorjánék sima kettős győzelemmel búcsúztatták a sárga-feketéket. Kosticék idegenben egy négyest gurítottak az esélyesebbnek tartott házigazdának – ezzel folytatva remek vendégsorozatukat is. A találatokkal eddig sem fukarkodtak Chery-ék: 26-szor köszöntek be vendégségben. Rossz hír nekünk, magyaroknak, hogy Adorján egyre kevésbé veszi ki a részét a szárnyalásból, Erwin Van de Looi vezetőedző inkább a Kostic-Zivkovic párosnak szavaz bizalmat a támadószekcióban. Egy chilei középpályás sérült, de már hónapok óta.
Az AZ erős otthon, a Groningen szárnyal – nálunk leginkább a gólváltás tűnik remek opciónak. Az az érzésünk, hogy mindkét háló megzörren majd!

Olvasói sztorik