Hírek

Menekülés Svájcban!

Három csapat még retteghet a helvét második vonalban...

Chiasso-Biel Bienne 1!

Bebiztosítja másodosztályú tagságát ma este a hazai együttes!
A Chiasso évek óta középcsapat a svájci másodosztályban, ám az idén nagyon elrontotta az őszt, így két fordulóval a vége előtt még mindig van izgulni valójuk a piros-kékeknek. A legendás szélső védő, Gianluca Zambrotta irányította alakulat 30 pontig jutott 34 meccsen, így jelenleg a 8. A 9. Wohlennek és a 10. utolsó, tehát kieső pozícióban tanyázó Locarnonak 26 egység áll a neve mellett.
A sorsuk azonban a saját kezükben van – ezt hangsúlyozta ki az egykori olasz válogatott klasszis is a klub hivatalos honlapján. A tréner már a múlt hétvégén pontot tett volna a történet végére, ám a gárdának nem sikerült bevinnie a győztes találatot a Winterthur ellen (0-0). Egyébként is, a góllövéssel igencsak hadilábon állt a brigád egész évben: 34 fellépésén 33-szor voltak eredményesek a fiúk, ez pedig nagyon kevés. A forma a Stadio comunale Chiasso-ban nem rossz, legutóbbi három hazai fellépésen 7 egységet termeltek Ciarrocchiék. AZ utolsó játéknapon a 2. Will-hez látogatnak a piros-kékek, azért abban mindenki egyetértett a klubnál, hogy nem arra a meccsre kellene hagyni a bennmaradáshoz szükséges pontot megszerzését… A keretben nincs friss sérült.
A Biel Bienne a 7. 41 ponttal, szinte biztos, hogy ebben a pozícióban zárja az évet. A hazaiakkal ellentétben az ő meccseik eseménydúsra sikeredtek, 23-11 az over-under mérlegük. Idegenben nem különösebben erősek (3-5-9), és Chiassoba tavaly kétszer is nullára kaptak ki. No, és ugye a motiváció: nehezen tudjuk elképzelni, hogy a vendégek is olyan lelkesek legyenek a kilencven perc során, mint Zambrotta mester fiai! A formája totálisan szeszélyes: előbb elverte a listavezető (igaz, már feljutott) Vaduzt, majd nem bírt a sereghajtó Locarnoval (2.2).
A két gárda közül ezúttal egyértelműen a hazaiak lesznek a motiváltabbak, és e tényező ma három pontot, és ami ennél is fontosabb, bennmaradást érhet. Nálunk 1-es e történet!

Winterthur-Wohlen Mindkét fél betalál: IGEN! +2.5!

A vendégek menekülnek a kiesés elől, a hazaiaknak tök mindegy, mit játszanak…
Ha nem két forduló lenne hátra a bajnokságból, akkor simán hazaira lehetne húzni e mérkőzést. Ám, így a finisben azért óvatosabb az ember… Most viszont a vendégeknek nagyon meleg a pite, nyerési kényszerben lépnek pályára, hiszen ha hibáznak, és a sereghajtó Locarno elverné a Luganót, akkor a zárófordulóban már kiszolgáltatott helyzetben lenne a brigád.
A Winterthur a 6. 41 ponttal, előre és hátra sem tud elmozdulni, ennek megfelelően teljesen motiválatlan a társulat. A formája pocsék, legutóbbi 14 bajnokija közül mindössze egyet nyert meg. Otthon 8-5-4 a mérlege, de sikereit nem mostanság aratta. A házi gólkirálya visszatér, mindössze ennyi az össze pozitívum, amelyről be tudunk számolni.
A Wohlen bajban van, 26 pontos, ha nem nyer, kiszolgáltatott helyzetbe kerül. Márpedig idegenbe nem nyerni járnak a kék-fehérek: 1-5-11 (19-37) a mérlegük, legutóbb a 3. helyezettnél remizni tudtak. 21-13 az over-under mutatójuk – azért ez beszédes adat. Egy bekk eltiltott.
Az a helyzet, hogy a vendégek egy iksszel sem lennének ki a vízből, így támadniuk kell veszettül. A hazaiak bár borzalmas passzban vannak, adott esetben azért gólra, gólokra jók lehetnek a pocsék védelemmel rendelkező Wohlen ellen. Hajlunk a meglepetésre is (x2), ám valamiért a gólokban jobban bízunk. Hármat csak összehoznak a felek – no és mindkét kapus kapitulál!

Olvasói sztorik