Hírek

Olasz ikszek!

Ma a Seria B-ben néztünk körül. És találtunk is két iksz-gyanús történetet...

Cesena-Empoli X!

E két, élvonalba vágyó együttes emberemlékezet óta nem remizett. Ma viszont ez az eredmény tán mindkettejüknek elfogadható lenne…
A Cesena 59 ponttal a 4., play offot érő helyen áll. Már csak négy mérkőzés van hátra, és elnézve a formát és az erőviszonyokat, szerintünk nem ér oda a második pozícióba, viszont a rájátszásra mindenképpen jók lesznek a fekete-fehérek. A Dino Manuzziban 8-7-4-es a mérlegük, formájuk szeszélyes. Március vége óta nem remiztek, most két sikerrel zártak le egy hárommeccses vereségsorozatot. Jó hír, hogy Pierpaolo Bisoli számíthat az eltiltását letöltő középpályására és csatárára, egy másik rutinos középpályás felgyógyult sérüléséből, viszont egy alapbekk megsérült a múlt héten, és a cserekapus sem bevethető.
Maurizio Sarri Empolija előnyösebb helyzetben van, ugyanis a forduló eőtt a 2., azaz sima feljutást érő pozícióban állomásozott. 65 egység áll a neve mellett – a 3. Latina 61-nél jár. Idegenben 8-4-7 Tavanóék vonatkozó statisztikája, viszont jó passzban vannak, ugyanis legutóbbi öt bajnokijuk közül négyet megnyertek. Nagyon régen remiztek (március 15-én Modénából hoztak el egy pontot), 6-0-3 a legutóbbi kilenc ütközet mérlege. Egy csatár és egy középpályás hiányzik régóta, friss sérült nincs a keretben.
Ősszel, fordított felállásban egy hangulatos 0-0-át játszottak a felek. És ma is az az érzésünk, hogy megosztoznak a pontokon. Óvatos ütközetet várunk, amelyen mind a Cesenát, mind pedig az Empolit egy cél vezérel majd: nem szabad kikapni! És jó eséllyel mindkettejük vágya teljesül. Nálunk X-es e történet…

Cittadella-Palermo Mindkét fél betalál: IGEN! X!

Ismét egy olasz meccs, amelyen megint nem lennének elégedetlen a felek egy-egy ponttal. Gólváltást és remit várunk!
A hazai együttes nagy menekülésbe kezdett, és bizony az elmúlt hetek remek teljesítményének köszönhetően fel is jöttek a tabella 17. helyére. 45 pontjuk van, azonban még nem nyugodhatnak meg, hiszen az üldözők ott lihegnek a nyakukban. Egy dolog valószínűsíthető: már “csak” az osztályozótól kell tartania a bordóknak, az egyenes kieséstől már eltávolodtak rendesen. És akkor a formáról: nos, Claudio Foscarini együttese március vége óta nem kapott ki, hat meccséből ötöt megnyert, a legutóbbi négyet zsinórban behúzta. Otthon mindössze 6-6-7-es a mérlege, igaz, a rossz statisztika elsősorban az őszi gyengélkedésnek köszönhető. A hátsó alakzattal lesz némi gondja a szakvezetésnek, ugyanis két-három bekk nem bevethető, ráadásul jó eséllyel a kezdő kapus sem biztos, hogy vállalni tudja a játékot.
A Palermonál nagy az öröm: nem elég, hogy feljutottak a Seria A-ba, a szicíliai rivális, az ősi ellenség Catania búcsúzni kényszerült a hétvégén a legmagasabb osztálytól… A rózsaszínűek szinte rajt-cél győzelmet arattak, Giuseppe Iachini alakulata kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. 38 mérkőzésen 79 egységet zsebeltek be a szigetlakók, idegenben 11-5-3-as, igencsak masszív sort teljesítve. Abel Hernandezék 29-szer voltak eredményesek a túrákon, ezzel ők vezetik e kategóriát. A formájuk lenyűgöző: december 21-e óta nem szenvedtek vereséget, március végétől május elejéig pedig hatot húztak be zsinórban. A múlt héten – már feljutóként – ikszeltek egyet a Virtus ellen hazai környezetben. Ma szinte teljes lesz a keret, két középpályás már hónapok óta sérült.
A Cittadella lesz egyértelműen a motiváltabb, ugyanakkor azért a Palermo sem akarja elszúrni hosszú veretlen sorozatát. Ikszet érzünk, amelyhez párosulhat gólváltás is – mondjuk az 1-1 nem is lenne rossz eredmény egyik félnek sem. Nekünk meg különösen nem!

Olvasói sztorik