Hírek

Északi kaland

Ma Norvégia és Svédország a célállomás...

Atvidaberg-Hacken Mindkét fél betalál: IGEN!

A vendégek remekül kezdték a bajnokságot, ám a Koppervallenben nem könnyű nyerni.
Az Atvidaberg évek óta stabil középcsapat, jellemzően otthon teljesít jobban a gárda. A szezon előtt extra változás nem történt a keretben, így Peter Swardh alakulatát ezúttal is a tabella közepére várják a szakemberek. Eddig 8 bajnokin vannak túl a kékek, 9 pontnál járnak, odahaza 2-2-0-ás a mérlegük – az Elfsborgot és a Falkenbergset verték, viszont két legutóbbi hazai fellépésükön nem tudtak nyerni (Gefle, Djurgarden). Ami kiemelendő, hogy eddig valamennyi otthoni ütközetükben betaláltak, és csak egyszer nem kapituláltak. Öt bajnoki óta nyeretlen a gárda… A múlt héten Norrkopingben kaptak ki A keretben nincsen sérült, és eltiltás sem nehezíti a szakvezetés dolgát.
A Hacken két éve ezüstérmet ünnepelt, tavaly viszont beleszürkült a középmezőnybe. A sárga-feketék az idén újra komolyabb célokért küzdenek, és ennek megfelelően kezdték is a pontvadászatot. A játéknap előtt a 4. helyen állomásoztak, 16 pontjukból 6-ot hoztak össze idegenben (2-0-2). Az első két túrán égtek meg, most egy ötmeccses veretlen sorozatban vannak, győztek például Malmőben, a múlt héten a Brommapojkarnának hintettek egy hármast. A keretben egy védő, három középpályás és egy támadó sérült, de ők már a szezon kezdete óta hiányoznak.
A hazaiaknak 6/2, a vendégeknek 7/1 az over-under mérlege… Tavaly ebben a felállásban 2-2 lett a vége. Ma is a gólváltás tűnik a legjobb opciónak – és egy másik szelvényen az X-et is érdemes lehet meghúzni…

Sandnes-Rosenborg 2!

Csak behúzza a három pontot a trondheimi együttes!
A Sandnes évet óta játszik a tűzzel, ám eddig az elmúlt két esztendőben sikerrek megúszta a kiesést. Nagyobb célokat az idén sem fogalmaztak meg a klubnál, és eddig bizony nem is szerepelnek jól Rubioék: 7 fellépésen 5 egység jött össze, viszont az mind otthon, a Sandnes Stadionban (1-2-1). A Molde nyert nála, a Stabaeket verte, a Brannal és az Oddal ikszelt. A forma hullámzó, győzelem után a Sarpsborgnál kikaptak a kékek. A szakvezetés nincs könnyű helyzetben, hiszen a kezdőkapus és egy alapvédő sérült…
A Rosenborg tavaly lemaradt a bajnoki címről, ám az idén igyekszik begyűjteni az aranyat. A trondheimiek 7 meccsen 12 pontot gyűjtve az 5. helyről várta a fordulót: idegenben 1-2-0-ás a statisztikája, a Bodónál és az Aalesundnál remizett, a Songdaálnál nyert. A múlt héten veszítette el veretlenségét: a Molde győzött nála. A keretben nincs friss sérült.
Az az érzésük, hogy a fehér-feketék sikerrel veszik az akadályt, és elhozzák mindhárom pontot a Sandnestől. Tippünk tehát: 2-es!

Olvasói sztorik