Hírek

A futball szerelmese 87 évesen is

A vb legidősebb fellépője 64 évet várt arra, hogy újra hazája rendezze a tornát. 12 ezer dekával...

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Méghogy a fiatalok sportja? A 87 éves Jankel Schor aligha értene egyet a kérdéssel.
A veterán bácsika a nyári labdarúgó-világbajnokság legidősebb fellépője lesz. “A futballra születtem” – meséli magáról Schor, aki mindössze ötéves volt, mikor családjával együtt Brazíliába költözött.
Profi labdarúgóként sosem kereshette a kenyerét, ennek ellenére rengeteg időt töltött a játékkal.
“A környezetemben nagyon jól ismerték a nevemet. Rengeteget játszottunk, hol a járdákon, hol az utcán, mert csak elvétve járt felénk autó” – idézi fel a kezdeteket a goal.com kamerája előtt.
És, hogy az utca milyen jó tanítómester? Schor kora ellenére is remekül bánik a labdával, fénykorában 12 ezret tudott dekázni, anélkül, hogy hibázott vagy megállt volna.
Bámulatos labdaérzékét a vb-n is bemutathatja, többek között az újjáépített Maracana-stadion közönségének is.
Brazília legutóbb 1950-ben, 64 esztendővel ezelőtt rendezett világbajnokságot. Schor még ma is emlékszik az ezüstérmes csapatra.
“Nagyon fiatal voltam, de tisztán emlékszem. Nagyon jó válogatottunk volt. És a klubcsapataink is nagyon erősek voltak akkoriban. A legjobbak olyan jók voltak, mint maga a válogatott.”
“A brazil csapat mindig is jó volt, hiszem és bízok abban, hogy jól fogunk játszani ezen a vb-n is. Remek játékosaink vannak, hinnünk kell bennük és szurkolnunk értük” – tette hozzá Schor, aki szerint a Selecaónak minden esélye megvan arra, hogy megszerezze hatodik világbajnoki címét is.

Olvasói sztorik