Hírek

Vigyázat! Kiütésveszély!

Ma két magyar bajnokit ajánlunk kedved olvasóink figyelmébe...

Videoton-Kaposvár (0-1) 1! +2,5!

Amióta Gomes mester bejelentette távozását, nyerni kezdett a Vidi. A kiesővel szemben simán győznek a piros-kékek!
A székesfehérvári kirakatcsapat igencsak leszerepelt az idén: hiába hangoztatta hónapokon keresztül a milliárdos költségvetéssel gazdálkodó klub vezetőedzője, hogy bajnokságot nyernek, a sorozatos vereségek után már március végére kiderült, hogy erre legfeljebb jövőre lesz lehetősége Nikolicséknak. Jelenleg a bronzéremért áll harcban a gárda, 27 mérkőzésen 48 egységet zsebeltek be Sándorék, három nyertes idegenbeli meccsből érkeznek az ütközetre. Odahaza pocsékul megy a brigádnak: november 8-a óta képtelen győzni a Vidi, rangadókat bukott el, és a Pápával sem bírt. Ám meggyőződésünk, hogy most megszakad a sorozat, és Viniciusék kiengesztelik a közönséget.
A Kaposvár kiesett az élvonalból. A somogyi brigád egyszerűen nem ütötte meg a nem túl magas színvonalat. Egy hosszú folyamat végére ért a Rákóczi: ezúttal nem sikerült minőségi légiósokkal pótolni az értékesített futballistákat, és tulajdonképpen a szezon elejétől nyilvánvaló volt, hogy az idei zöld-fehér brigád vékony lesz az NB/I-hez. Télen új edző és új játékosok jöttek, de Selymes Tibornak sem sikerült csodát tennie. Ugyan volt egy kis fellángolása Balázséknak, ám összességében ez kevésnek bizonyult. 19 pontot szereztek a somogyiak, idegenben a legrosszabbak a mezőnyben: 1-1-11-es soruk beszédes (csak Mezőkövesden győztek), 8-26-os gólarányuk pedig arról árulkodik, hogy néha bizony megszórták a fiúkat (igaz, inkább ősszel). Bank eltiltott, vele nem számolhat a szakmai stáb.
Az az érzésünk, hogy a motiváltabb, no és nem mellékesen lényegesen erősebb hazai együttes jól elveri a lélekben már máshol járó zsoldoshadat. Kettő lesz közte, és könnyen jöhet a +2,5-ös opció is!

Debrecen-Újpest (0-1) 1! +2,5!

A stadionavató ünnepségen a lilák illedelmes vendégek lesznek. Győznek a hajdúságiak!
A Loki menetel a bajnoki cím felé, így egy kicsit háttérbe szorul, hogy mindkét kupadöntőről lemaradtak a Kondás-tanítványok. A pontvadászatban viszont olybá tűnik, az idén nem tudja senki megelőzni Bódiékat. 27 mérkőzést követően 56 ponttal, 10-3-0-ás hazai mérleggel büszkélkedhetnek a piros-fehérek, akik ma játsszák első hivatalos mérkőzésüket az új nagyerdei arénában. Szakályék előnye 3 egység, a sorsa a saját kezében van.
Az Újpest épp a kupára koncentrál majd, ugyanis a bajnokságban már majdnem mindegy, hogy a 8., vagy éppen a 13. pozícióban zárnak Vignjevics mester fiai. A IVV. kerületiek a héten kiütötték az MTK-t, így a Diósgyőrrel meccselnek majd a Magya Kupa fináléjában. A bajnokságban esnek-kelnek, ott épp az MTK mért Kabátékra nagy verést a múlt hétvégén, ráadásul a Szusza Ferenc Stadionban. Idegenben 4-3-6-os sort hoztak össze a lilák, ám március közepe óta háromszor kirándultak, és még csak gólt sem rúgtak – kétszer kikaptak 1-0-ra, egyszer remiztek Baranyában. A védelem tengelyéből hiányzik majd az MTK ellen kiállított Heris.
Az az érzésünk, hogy a vendégek valóban a kupára hangolódnak, a Loki pedig a stadionavatón duplán odateszi magát: kettővel legalább nyerhet a vendéglátó, és itt is lehet három találat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik