Hírek

Magyar és francia gólok

Megint gólos történeteket választottunk, egyet itthonról, egyet Galliából...

Caen-Tours 1! +2,5!

Az élvonal kapujában áll a hazai együttes, amely ma ünnepelhet. A liga két legjobb támadóalakzata ma sem hazudtolja meg önmagát – jönnek a gólok is!
A hajrájához érkezett a gall második vonal. A Caen végre teljesítette a célkitűzést, és bár még matematikailag lemaradhat a dobogóról, s így a feljutásról, nehéz lenne elképzelni, hogy a bombaformában lévő alakulat elrontaná a végjátékot. Duhamelék az ősszel még bukdácsoltak, de a téli erősítések hatására tavaszra valósággal megtáltosodtak! Február eleje óta nem találtak legyőzőre, legutóbbi hat mérkőzésüket pedig megnyerték. Patrice Garande együttese 11-4-2-es hazai mérleget produkált, ehhez 31-12-es imponáló gálarány párosult. Jelenleg 62 egységgel a 2. a csapat, ám még van egy elmaradt meccse. A riválisok közül a 4. Nancyval szemben már 5 pont az előnye. A keretben egy középpályás és egy támadó sérült, velük nem kalkulálhat a szakmai stáb.
A Tours a 9. helyen állomásozik, lényeges változás nem várható pozíciójában. 46 pontig jutott, a hazai teljesítménnyel különösebb probléma nem volt, csak azok a fránya túrák… 4-4-10-es idegenbeli statisztikája gyengének mondható, 21-31-es gólaránya viszont arról árulkodik, hogy vendéglátóként sem bunkerfociznak a toursi legények. Összességében is rendesen termelték a találatokat, 57 góllal épp a Caen mögött a 2. legtermékenyebb alakulat a ligában. Delorték formája ugyanakkor tragikus: legutóbbi 9 bajnokijuk közül csak egyet húztak be… Az első számú kapus két hete nem bevethető.
Ősszel, fordított felállásban a Tours nyert 2-1-ra. Ma szerintünk visszavág a Caen, és lesz legalább három találat a kilencven perc során!

MTK-Puskás Akadémia Mindkét fél betalál: IGEN!

Felszabadult játékot és gólváltást várunk a találkozón.
Az MTK megmenekült… A téli szünetben még kieső pozícióban állomásozó kék-fehérek jól erősítettek, ennek megfelelően össze is szedték a biztos bennmaradáshoz szükséges egységeket. Torghelléék a 10. helyről várják az utolsó három játéknapot, 31 pontjuk van, ebből 18-at (5-3-5) szereztek a Hungária körúton. Garami mester együttese igencsak szeszélyesen szerepel mostanság: egy ötöst hintett a Lokinak, négyet idegenben az Újpestnek, ugyanakkor kapott egy hármast a kupában a liláktól, és a kecskemét is lesimázta őket a Széktói Stadionban (3-0). Nagyon sok logikát nem találtunk az eredménysorukban…
A Puskás Akadémia 28 pontig jutott, a Mezőkövesdnek 23 van, tehát elméletileg még nem biztosította élvonalbeli tagságát a felcsúti társulat. Ugyanakkor a keleti együttesnek rosszabb a sorsolása, és összességében is lényegesen erősebbnek gondoljuk a Fejér megyei együttest. Benczés Miklós kedvére igazolhatott, és a “fiatalok” azért megmentették a bajnokságot botrányosan rosszul kezdő akadémiát. A támadással nincsen baj, hiszen Lencséék viszonylag jól termeltek (36), viszont a védelem… Már 47-szer kapituláltak Vaszicskuék, ezzel ők a rekorderek a ligában.
Egy pont mindenképpen kellene a vendégeknek, sőt, inkább három. Az MTK viszont erős otthon tavasszal (csak a Viditől kapott ki). Nálunk leginkább gólos e történet. mindkét fél beköszön, és jöhet a +2,5-ös opció is!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik