Hírek

Vendégesélyek…

Ma irány Dánia és Svájc!

Viborg-FC Köbenhavn 2!

Az újonc a bennmaradásért küzd, a bajnok a bronzéremért. A hazaiak tartalékosak lesznek – mi a vendégeknek szavazunk bizalmat.
A hajrájához közeledik a dán pontvadászat is, már csak három forduló van hátra. A hazaiak 30 meccsen 30 egységet gyűjtve jelenleg kieső helyen állnak. Az újonc helyzete azonban nem teljesen reménytelen, ugyanis a riválisok közül kettő is lőtávolon belül van – igaz, a sereghajtó Aarhust csak egy ponttal előzik meg. Otthon 4-5-5-ös mérleget tudnak felmutatni Mensahék, legutóbb az Energi Viborg Arénában a nagy riválist verték. A múlt héten viszont a közvetlenül előttük álló Sonderjyske stadionjában kapituláltak. És, hogy tetézzük a bajt, két alapvédőjük is besárgult… Egy másik bekk lesérült, egy középpályás pedig már régóta nem bevethető.
A vendégek idén tuti, hogy nem védik meg bajnoki címüket, egyelőre annak is örülniük kellene, hogy megtartsák dobogós pozíciójukat. A gyenge rajt után ugyan rendezték soraikat a fővárosiak, ám így is 47 egységgel csak a harmadikok – épp ennyi egységig jutott a Bröndby is, amely a 4. pozícióból várja a folytatást. Idegenben még 50 százalékos sincs a kék-fehérek mérlege (4-5-5), és bizony a formájuk sem biztató: három bajnoki óta nyeretlenek, legutóbb a Bröndby ellen az utolsó utáni pillanatban mentettek pontot (1-1). Mellberg, a rutinos bekk, a második számú házi gólvágó, valamint a cserecsatár sérült a keretben.
Tíz éveoda-vissza veri ellenfelét az FC Köbenhavn, és gyakran jöttek a gólok is a párharcon. Mi ma bizalmat szavazunk a bajnoknak, hiszen a dobogóhoz minden pontra szükségük van a kék-fehéreknek. Mi kettesre fogadunk!

Lausanne-Thun 2!

A hazaiak kiestek az élvonalból, a vendégek viszont még megcsíphetnek egy EL-pozíciót. Ebből 2-es lesz…
A Lausanne tavaly megúszta a kiesést, az idén viszont búcsúzik a legmagasabb osztálytól. A gárda csúnyán lemaradva áll az utolsó helyen, 32 mérkőzésen mindössze 21 egységet zsebeltek be a kékek. Odahaza 3-1-12-es mérlegükkel is a leggyengébbek voltak a mezőnyben, és a formájuk is pocsék: öt bajnokin egy pontot szereztek. Két sérült van a keretben, ám a kapus és a középpályás is már régóta nem bevethető.
A Thun még elérhet egy EL-helyet – ennek megfelelően harcolnak is a pirosak. A gárda jelenleg négy fordulóval a vége 45 egységgel az 5., ez még befutó pozíciónak számít. Csakhogy a 6. FC Zürich is épp ennyi pontot számlál, így nagy harc várható a hátralévő hetekben. A Thun 3-4-8-as vendégsora abszolút nem félelmetes, viszont mellette szól, hogy két legutóbbi kirándulásán nem kapott ki: előbb remizett a Baselnél, majd kiütötte a Grashopperst (0-5). A jó forma megtört a múlt héten, amikor is épp a közvetlen rivális rabolta ki (1-2). Sérültek vannak a keretben, három középpályás pótlásáról is gondoskodnia kell a szakmai stábnak.
Az idei kiírásban harmadszor csapnak össze a felek: kétszer a Thun nyert, egy meccs lett iksz. Ebben a felállásban december elején simán nyertek a vendégek (0-2). És ma sem várunk meglepetést, elsősorban motivációs tényezők miatt bizalmat szavazunk a látogatóknak. Nyerniük kell, nincs mese! Tippünk tehát: 2-es!

Olvasói sztorik