Hírek

Finn és francia túra

A Haka az Oulut, az Istres a Lens-t fogadja...

Haka-Oulu 1!

A finn második vonalban tavaly nem sikerült a feljutás a fekete-fehéreknek. AZ idén újra ez a cél, ennek megfelelően otthon nem is hibáznak.
A Haka két éve búcsúzott az élvonaltól, ám tavaly pechesek voltak Juho Rantala fiai, ugyanis az SJK ellenállhatatlan volt. Hiába remekeltek otthon Multanenék (10-4-0), az idegenbeli gyengébb produkció a feljutásba került. Az idén sem változott a cél, Zezetoék meg akarják nyerni a pontvadászatot. A tavalyi kieső JJK ellen kezdték a bajnokságot, és nyertek is 2-0-ra a fehér-feketék. A kupának azonban búcsút intettek a múlt héten: az esélyesebb HJK simán nyert nála. Egy középpályás a nyitófordulóban kidőlt a sorból, rajta kívül komplettnek mondható a keret.
Az Oulu tavaly középcsapatként zárt a második ligában, mérlege jobb volt ötven százaléknál – tulajdonképpen évek óta a középszerűség jellemzi a kék-fehéreket. A szezont jól nyitotta az Oulu: a Porin Stadionban verte 0-1-re a Jazz gárdáját. A találkozó után Rauno Ojanen vezetőedző elégedetten nyilatkozott, dicsérve a csapategységet. A csapatból többen is eligazoltak a téli szünetben, így a szakmai stábnak jó néhány új játékost kell beépítenie a gárdába. Kiugró teljesítmény nem várható el idén sem az Oulutól…
Az Oulu eddig négyszer látogatott a Tehtaan kenttä-ba (ezt nem tudjuk pontosan, mit jelent… 🙂 ), és mindannyiszor nullra és legalább kettővel kapott ki a gárda a Hakánál. Ma sem szimatolunk meglepetést, a feljutásra hajtó hazai együttes otthon tartja a pontokat.

Istres-Lens Mindkét fél betalál: IGEN!

Óriási a tétje az ütközetnek: a hazaiak a bennmaradásért, a vendégek a feljutásért állnak harcban. Gólváltást érzünk…
Bár rengeteg az iksz a gall második vonalban, ezen az összecsapáson egyik fél sem lenne elégedett a remivel. A violák ugyanis csakis a győzelemmel jutnának levegőhöz, ugyanis 35 forduló elteltével 36 pontjukkal a 19., utolsó előtti pozícióban állomásoznak. Odahaza 7-5-5-ös, átlagos mérleget produkáltak, idegenben viszont kutyák: 2-4-12-es soruk kimondottan pocséknak számít. Az edzőcsere sem hozta meg a várva-várt feltámadást, a brigád gödörben van: az elmúlt öt bajnokijából négyet elvesztett egy remi mellett, a sorsolása nem könnyű, helyzete azonban mégsem kilátástalan. nagyon tömör a tabella alsó harmada, a 16. Laval csak két egységgel előzi meg a lila-feketéket. Gondban van Frederic Arpinon vezetőedző, ugyanis a brigád házi gólkirálya, a kilenc találatot jegyző Cheick Fanta Mady Diarra összeszedte ötödik sárgáját, így nem lehet ott a találkozón. Egy eltiltott középpályás visszatérhet viszont.
A Lens a tavalyi csapnivaló produkció után most nagyon közel áll a feljutáshoz: a sárga-pirosak a 3. helyről várták a folytatást 59 egységgel. Ugyanakkor még nem dőlt el a bronzérem sorsa, a Nancy és a Niort is pályázik az osztályváltásra. A társulat sorsolása nem vészes, ami viszont aggodalomra ad okot, hogy a legutóbbi hét bajnokija közül csak mindössze egyet nyertek meg Touzgharék.
Antoine Kombouare legénysége idegenben közel sem volt annyira erős, mint félelmetes közönsége előtt: a túrákon 6-6-5-ös mutató jött össze, ehhez 22-2-4-es gólarány párosult. Mellettük szól viszont, hogy csak négyszer maradtak impotensek Ljubojáék. Ma támadniuk kell a vendégeknek, hiszen pontvesztésük esetén a Nancy beelőzheti őket. Friss sérültről nem számolt be a honlap.
A Stade Parsemain-ben legutóbb 2-2-re, előtte 2-1-re végeztek a felek, Lens-ban ősszel 2-1-re nyertek Coulibalyék. Ma megint könnyen jöhet a gólváltás – ebben az opcióban látjuk a legjobb értéket.

Olvasói sztorik