Hírek

Gálázik a Juve!

A farkasok megkönnyítették a zebrák dolgát. A fővárosban gólokra vadászunk...

Juventus-Atalanta (0-1) 1!

Kiengeszteli csalódott szurkolóit a bajnok – ennek a bergamóiak ihatják meg a levét. Sima zebra-sikerrel számolunk! A farkasok botlása a legjobbkor jött a torinóiaknak, akik ma gálaelőadást tarthatnak!
Az EL-elődöntőjének visszavágóján csődöt mondott a Juventus támadóalakzata: 0-0-ra végeztek Tevezék a Benfica ellen, így a luzitán együttes jutott be a Torinóban rendezendő fináléba. A csíkosakat igencsak megviselte a kudarc: Chielliniék nem győztek nyilatkozni, hogy mennyire csalódottak a kiesés miatt. A drukkerek most már “csak” annak örülhetnek, hogy újra bajnoki címet ünnepelhetnek Torinóban.
Ma minden esélyük megvan arra, hogy három pontot kasszírozzanak Pirlóék: eddig valamennyi ellenfelét kivégezték Llorentéék, mérlegük elképesztő, 17-0-0, 43-9-es gólaránnyal megspékelve. A Serie A-ban négy győzelemből érkeznek a mai ütközetre. Most 93 egység áll a nevük mellett, tavaly 87 elegendő volt az elsőséghez. A keretben Conte mester most már mindenkivel számolhat, tehát brutális összeállításban léphet pályára a címvédő.
Az Atalanta magabiztosan hosszabbította meg élvonalbeli tagságát, Stefano Colantuono mester jó munkát végez immár évek óta Bergamóban. A kék-feketék a 11. helyen állnak 47 egységgel – az előrelépésre és a visszaesésre is minimális az esélyük. Elsősorban otthon voltak elemükben Denisék (10-3-5), idegenben igencsak tisztelettudóan viselkedtek (4-2-11). Stendardóék futottak egy parádés szériát tavasszal, ekkor hat meccset nyertek meg zsinórban, ám egy hónapja elfogyott a lendület, háromszor megégtek, majd legutóbb a Genoával hazai környezetben csak remizni tudtak Bonaventuráék.
A kék-feketéknél lesznek hiányzók, szép számmal. Egy középpályás eltiltott, másik kettő sérült, csak úgy, mint egy bekk és egy támadó.
2009 óta még csak pontot sem szerzett az Atalanta a Juvéval szemben, az ősszel 4-1-re nyert Bergamóban a torinói alakulat. Ma sem kegyelmeznek Pogbáék, legalább kettővel verik a vendégeket!

Lazio-Verona Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

Középcsapatok csapnak össze ma a fővárosban: szerintünk nem maradnak el a gólok az ütközetben!
A Lazio megint nem tudott átlépni saját árnyékén, ismét a szürke középmezőnyben töltötte a komplett szezont a fővárosi alakulat. Az edzőváltás ugyan jót tett a gárdának, Edoardo Reja felrázta a brigádot, de Mauriék összességében igencsak hullámzó produkciót nyújtottak az egész évben. Nyilván, a gyengébb szereplés annak is betudható, hogy ismételten gyengült a keret, a piacképes futballisták ezúttal is eligazoltak, a minőségi pótlás pedig elmaradt… A halványkékek a játéknap előtt 52 ponttal a 7. pozícióban álltak, 9-5-3-as hazai mutatójuk viszont azért erősnek mondható. Az alakulatot folyamatos sérüléshullám sújtotta a szezonban, ám olybá tűnik, most jó hírek érkeznek az orvosi szobából. Lapértesülések szerint már csak Ederson a tuti hiányzó, a visszatérők között lehet többek között Helder Postiga, Klose, Biava, Konko, Marchetti és Dias is vállalhatja a játékot. Nyilván, valamennyi játékosnak van bőven lemaradása, ám azért Edy Reja variációs lehetőségei is bővülnek. Candreváék nincsenek rossz passzban, legutóbbi öt bajnokijuk közül csak egyet veszítettek el (Nápolyban), legutóbb Livornóban győztek.
A Verona újonc létére remekel szerepel, ősszel különösen nagy formában futballozott a Hellas. Tavaszra némiképp elfogyott a lendület, ám Andrea Mandorlini mester, no meg a sokadvirágzását élő Luca Toni vezérletével az elmúlt időszakban ismét a szebbik és eredményesebb arcát mutatja a sárga-kék egység. A csapat a 8. volt a forduló előtt, 52 pontja van, vendégmérlege 6-2-9, gólaránya 23-32 idegenben. Az elmúlt öt bajnokijából négyet behúztak Saláék, a múlt héten a Cataniát végezték ki (4-0). A győzelem azonban áldozattal járt: Iturbe, a társulat nagyszerű szélsője megsérült, ő nem lesz ma bevethető. Ugyancsak kihagyja a meccset Romulo, Martinho és Donati, tehát a középpálya azért nem lesz komplett.
Az elmúlt évtizedekben rendre gólgazdag meccseket vívott egymással a két együttes, december végén Veronában 4-1-re győzött a Hellas. Előtte a Lazio nyert a kupában 3-2-re. És ma is gólokban gondolkodunk. Meggyőződésünk, hogy a felek összehoznak három találatot, és jó eséllyel mindkét háló megzörren majd!

Olvasói sztorik