Hírek

Menthetetlen a Mezőkövesd?

A Mezőkövesd-Fradi és a Groningen-Heracles lett a két kiválasztott ütközet...

Mezőkövesd-Ferencváros 2!

Lassan lefő a kávé az újoncnak: nehezen tudjuk elképzelni, hogy épp a jó formában lévő Fradi ellen támadnának fel Véber nagyúr fiai…
Már a 27. fordulót rendezik a Mennyei Bajnokságban. A matyóságiak igencsak meleg helyzetbe hozták magukat, ugyanis négy mérkőzéssel a vége előtt a vonal alatt tanyáznak. Mindössze 23 pontjuk van Harsányiéknak – a Paks 25-nél, a Puskás és az MTK 28-nál jár. A sorsolása nagyon nehéz a sárga-kékeknek, a Fradi-Pécs-Vidi-Győr négyes ellen kellene megszereznie a bennmaradáshoz szükséges egységeket. Nem lesz egyszerű küldetés, az már biztos…
Odahaza 4-2-7-es, igencsak szerény sort tudnak felmutatni Fótyikék, legutóbb a Kispestet verték, de annak már több mint egy hónapja. A tavaszt nagyon elszúrták Gerogék: mindössze egy győzelmet arattak november vége óta! A legutóbbi két fellépésen a góllövés sem jött össze Doboséknak: előbb otthon a DVTK, majd idegenben a Hali nullázta le Horváthékat.
És a sikertelenségnek meg is lett a következménye. A héten Farkas Balázst, Rajczi Pétert és Vermes Krisztiánt felmentették a munkavégzés alól. Meglátjuk, mire mennek majd a sárga-kékek a rutinos focisták nélkül… Letöltötte eltiltását Hegedűs és Melczer, így velük kalkulálhat Véber György.
A Fradi harcban áll a bronzéremért. Pozíciója nem rossz, 45 egységgel jelenleg a 4., de ha a hátralévő játéknapokon nem hibáznak Bödéék, úgy összejöhet a nemzetközi porond Doll mester tanítványainak. A zöld-fehérek a gyenge tavaszi rajtot immár feledtették, és bár nem brillíroznak Busaiék, legutóbbi öt bajnokijukat csak behúzták a zöldek. Idegenben 7-3-3-as mérleget hoztak össze eddig Laonardóék, tavasszal csak az MTK-nál kapituláltak.
Mindkét együttes győzelmi kényszerben lép pályára, a döntetlen egyik gárdának sem elegendő. A minőséget a Ferencváros képviseli, és szerintünk ma sem hibáznak Mateosék. Tippünk tehát: 2-es!

Groningen-Heracles +2,5! 1!

A parádés formában lévő zöldek gólgazdag meccsen verhetik az almeoi alakulatt.
Az utolsó fordulót rendezik a németalföldi pontvadászatban, ám a középmezőnyben még lesz rájátszás egy EL-pozícióért. Ebben a kérdésben érintettek a hazaiak is, akik elképesztő finist produkáltak! Legutóbbi öt bajnokijukat zsinórban megnyerték, otthon, az Euroborgban pedig a 8-5-3-as sorukkal az erősebben közé tartozik. A gárda jelenleg a 7. 48 ponttal, előzni nem tud, viszont az AZ Alkmaart maga mögött tudja tartani. A keret nem lesz teljes, egy védeő eltiltását tölti, egy támadó és egy középpályás sérüléssel küszködik, szereplésük kérdéses.
A Heracles a középmezőny alján végez, a 14. pozícióból várta a fordulót, mindössze 37 pontot gyűjtve. A gárda idegenben volt eredményesebb (6-2-8), otthon mintha meg lettek volna átkozva a fehér-feketék. Az elmúlt négy fordulóban nem nyertek Linssenék, viszont a múlt héten remiztek az Ajax-szal. Sérültből itt is akad szép számmal, a házi gólkirály kihagyta a múlt heti ütközetet, és edzéseket mulasztott a héten is, és három középpályás is a maródiak listáján szerepel.
Mindkét alakulat hajlamos eseménydús meccseket vívni: a Groningennek 20-13, a Heraclesnek pedig 24-9 az over-under mutatója. Ősszel Kosticék sima 0-3-ra nyertek Almeoban.
Az a határozott érzésünk, hogy a zöld-fehérek remek szériája nem szakad meg, no és ismerve a csapatokat, könnyedén jöhet a +2.5-ös opció is!

Olvasói sztorik