Hírek

Egy hazai, egy gall esély…

A Loki Pápára látogat, a Sochaux a Nizzát fogadja...

Lombard Pápa-Debrecen 2!

A Pápa bennmaradt az élvonalban, a Loki meg akarja nyerni a bajnokságot. Erősebb csapat a Debrecen, ezt ma is bebizonyítják Szakályék.
Már csak négy mérkőzés van hátra a honi pontvadászatból, és a Debrecennek a saját kezében van a sorsa. Ha nem botlik, úgy az aranyérem a hajdúságba kerül. No de előbb lássuk, mit is kell tudni a Pápáról. Egy kedves, Veszprém megyei város, amely híres például a fürdőjéről…. De komolyra fordítva: a sárga-feketék teljesítették a minimálprojektet, azaz jövőre is az NB/I tagjai lesznek. Jelenleg a 10. helyen állnak 30 ponttal, hazai mérlegük 5-3-5 (12-13), legutóbb viszont kikaptak a Perutz Stadionban a Győrtől. A múlt héten sem jártak több sikerrel Sekourék, ugyanis az MTK játszi könnyedséggel verte őket (2-0). Tóth Bálint vezetőedző ki is akadt rendesen, mondván, sok futballistája elkényelmesedett a bennmaradás kivívása után…
A Debrecen 53 pontig jutott 26 fellépésen, idegenben 5-5-3-as statisztikát produkálva. Kondás Elemér tanítványai egy kisebb gödörbe kerültek néhány hete, a Győr-MTK-Paks trió ellen mindössze két egységet hoztak össze, ám a múlt szombaton helyre állt a világ rendje: Kulcsárék szenzációs játékot nyújtva 5-0-ra végezték ki a Kecskemétet. Ötletesen, eredményesen futballozott a Loki, amely az utolsó három fordulóban az Újpesttel, a Puskással és a Honvéddal találkozik. Elnézve az ellenfeleket, nem feltétlenül botlik majd a piros-fehér alakulat.
Az az érzésünk, hogy a vendégek lényegesen motiváltabbak lesznek ma este. A Debrecennek kell a három pont, és szerintünk ezt be is gyűjtik a kissé jól lakott pápaiakkal szemben… Tippünk ennek megfelelően: 2-es!

Sochaux-Nice 1!

Megússza-e idén is a kiesést a Sochaux? A kérdésre egyelőre nem tudjuk a választ, ma viszont tehetnek egy nagy lépést a céljuk elérése érdekében…
A sárgák nagyon elrontották az őszt, télen mindenki kiesőnek könyvelte el a gárdát. Aztán február közepétől összekapta magát a gárda, és bár még a vonal alatt tanyáznak Kantéék, lemaradásuk mindössze 4 egység az Eviannal szemben. Herve Renard remek munkát végez, legutóbbi 11 bajnokija közül mindössze kétszer kapott ki a Sochaux. A forma biztató – a múlt héten a PSG is pontot hagyott nála -, és a hazai mérleg sem rossz: 7-6-4. A keret nem lesz teljes, egy cserecsatár, egy középpályás és a második számú kapus sérült.
Claude Puel Nizzája a középmezőny második felében kullog. Kiesni már nem tudnak a déliek, ugyanakkor egy jó hajrával kozmetikázni tudnák pozíciójukat. Jelenleg a 14. helyen állnak, 42 pontjukból azonban csak 10-et túráztak össze (2-4-11). Gólt is elvétve szereznek vendégségben, viszont rendre kapitulálnak, legalább egyszer (8-24). A forma szeszélyes: egy négymeccses pocsék sorozatot zártak le a múlt héten Bodmerék a Reims hazai legyőzésével. Sérült egy ötgólos csatár és egy csere középpályás.
A Sochaux az életéért küzd, a Nice halovány idegenben. A motiváltabb hazai együttesnek talán az utolsó esélye a mai – ezt nem puskázhatják el a sárgák. Nálunk hazai e történet!

Olvasói sztorik