Hírek

Menekülés és gólváltás!

Ma egy magyar és egy spanyol bajnoki került célkeresztbe!

Paks-Kecskemét 1!

Megtört a jég, hosszú hónapok után nyert újra bajnokit az ASE. És, ha egy üzlet beindul! Ráadásul a tolnaiak lesznek a motiváltabbak – a Kecskemét védelme pedig igencsak hiányos…
Kevesen gondolták volna a bajnokság kezdete előtt, hogy a 27. forduló nyitómeccsén a hazaiaknak élet-halál kérdés lesz a győzelem. A játékoskeretet figyelembe véve szerintünk a tolnaiaknak előrébb lenne a helyük a tabellán. A jó rajtot azonban ámokfutás követte, szeptember elejétől képtelenek voltak nyerni Simonék. Télen Csertői Aurél érkezett a zöld-fehérekhez, de a sikerek csak elmaradtak. Heteket töltött a vonal alatt a gárda, amelynek, hogy eredménytelenül, de borzalmasan is futballozott. Voltak fellángolások, ám az utóbbi időben a szerencse is elkerülte Fioláékat.
A múlt szombaton azonban Diósgyőrben kiütéses sikert arattak Boriék! 4-0-ra diadalmaskodtak a vendégek, így sikerült is az előzés. Nyugalomra azonban semmi ok, ugyanis a Paks 25 pontjával még közel sincs biztonságban. A 15. Mezőköves 23-nál jár, igaz, a matyóságiak sorsolása tűnik rosszabbnak. Odahaza sem brillíroztak eddig Szabó Jánosék, 3-5-5-ös a mérlegük, a Pécset, a Puskást és a Kaposvárt verték. Legutóbb a Loki látogatott Paksra, és a listavezető ellen összejött a pontszerzés (0-0). A keretben nincs eltiltott, és sérülés sem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
A Kecskemét – szerintünk – erőn felül teljesít. E kijelentés mindenképpen Bekő Balázs vezetőedzőt dicséri, hiszen a keret évről-évre gyengült, ám a liláknak az idén sincs kiesési gondjaik. Igaz, olykor nem igazán szemet gyönyörködtető a játék, amit előadnak, de az eredményességgel eddig általában nem volt probléma. Az alföldiek jelenleg a 9. pozíciót foglalják el 33 egységgel, idegenbeli 2-5-6-os mérleggel. Szavicsék futottak egy egészen remek sorozatot: november elejétől március közepéig nem találtak legyőzőre – ezzel tulajdonképpen meg is alapozták bennmaradásukat. Azóta hektikusabban teljesítenek, viszont leverték a Vidit és az MTK-t is. Vendégségben adódtak problémák: Győrben a hajrában buktak el, a múlt hétvégén viszont a Loki lemészárolta Karanékat.
És a debreceni vereségnek lesznek még utóhatásai: Patvaros kiállítás, Forró sárga lapos eltiltás miatt nem szerepelhet ma Pakson. Simon megsérült, őt várhatóan Balázs Zsolt pótolja majd.
A Paks nagy sikerből, a Kecskemét méretes zakóból érkezik a mai kilencven percre, amelynek ráadásul inkább csak a zöld-fehérek számára van tétje. A hazaiaknak szavazunk bizalmat, a motiváltabb gárda nyeri az ütközetet!

Rayo Vallecano-Athletic Bilbao Mindkét fél betalál: IGEN! X!

Mindkét együttes elérte célját: a hazaiak bennmaradtak a La Ligában, a vendégek pedig minden bizonnyal odaérnek a BL-selejtezőre. A darazsak még nem remiztek otthon – eddig…
A Rayo a gyenge szezonkezdet után tavaszra magára talált, az elmúlt tíz fellépése közül mindössze egyet vesztett el (a Bernabeuban…), és ebben a periódusban hét sikert arattak! Larrivey-ék legutóbb Granadában vizitáltak, és arattak 3-0-ás magabiztos győzelmet. Paco Jemez tehát meghálálta a bizalmat, így a keresztcsíkosak jövőre is a legmagasabb osztályban szerepelhetnek. Most a 9. pozícióban vannak, 35 ütközetben 43 egységet húztak be Nachoék. Az Estadio de Vallecas-ban 8-0-9 a mérlegük, 27-31-es gólaránnyal. A legubbi 5 bajnokijukon betaláltak saját közönségük előtt. És ugye még nem ikszeltek… A keretben két csatár és egy középpályás sérült, viszont letöltötte eltiltását az egyik bekk.
A Bilbao kulcsfontosságú meccset nyert a múlt héten a Sevilla ellen, e sikerrel tulajdonképpen bebiztosította 4. helyét a bajnokságban. A csíkosak 65 pontig jutottak – 6 egység az előnyük a déliekkel szemben. Idegenben 6-5-6-os statisztikát produkáltak Ernesto Valverde fiai, tehát a baszkok azért sebezhetőnek tűnnek a túrákon. Muniainék formája biztató, az elmúlt hónapokban csak kétszer kaptak ki, egyszer az Atleticótól, egyszer a Barcától. Egy alapvédő hiányzik, egy támadó eltiltott lesz. Idegenben 21-21 Adurizék gólaránya, egy-egy találatra azért általában jók voltak eddig is az északaiak.
Az egymás elleni meccseik eddig rendre gólváltást hoztak – és ma is ebben gondolkodunk. No és nem hagyhatjuk ki az ikszet, hiszen eddig még nem remizett otthon a Rayo – és tulajdonképpen ez az eredmény mindkét együttesnek adott esetben megfelelő lehet…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!