Hírek

Eseménydús meccsek Valenciában…

Ma Valenciára koncentrálunk: a fociban és a kosárban is pályára lépnek a fiúk. Gólok és pontok - Ninno mester is beszállt az elemzésbe!

Valencia-Sevilla Mindkét fél betalál: IGEN!

Csodák márpedig vannak, viszont nem havonta… A denevérek a bázeliek elleni hátrányt ledolgozták kapott gól nélkül – ma viszont szerintünk megzörren a hálójuk. Pontosabban, az övék is…
Az Európa Liga elődöntőjének első felvonását a Sevilla nyerte 2-0-ra a déli városban. Most a Mestallában randevúznak a felek. Érdekes kis csörtére van kilátás…
A Valencia szeszélyes szezont fut, a bajnokság első felében jobbára a tabella alsó felében tanyáztak a fehér-feketék, Pizzi mester viszont valamelyest összekapta Jonasékat. Persze, nagyon csodálkozni nem kell a gyengébb produkció láttán, hiszen a Valencia üzletpolitikája igencsak leegyszerűsített: eladni, eladni, eladni…
A nemzetközi porondról így az idén nem igazán álmodozhattak a fehér-feketék, pontosabban csak most, néhány hete, amikor is bejutottak a második számú kupasorozat elődöntőjébe. Piattiék a csoportból simán továbbléptek, majd következett a Kijev, a Razgrad, végül pedig a Basel. Ez utóbbi igazi horrormeccs volt a javából: 3-0-ás hátrányt dolgoztak le Alcacerék, majd a hosszabbításban még két találattal el is döntötték a továbbjutást.
És egy hete megint a gyengébbik arcukat mutatták a valneciaiak: a Sevilla kétgólos előnyre tett szert, Mathieu-ék egészen a hajráig nem tudtak komoly veszélyt jelenteni a déliek kapujára. A bajnokságban vereséggel hangolt a mai ütközetre a gárda: az Atletico Madrid rabolta ki.
Pizzi mester nem tudja a legjobb összetételben pályára küldeni legénységét, ugyanis a csatár Alcacer eltiltott, az első számú kapus, Diego Alves továbbra sem bevethető, míg a védelemből Senderos, Bernat és Ruiz, a középpályáról pedig Romeu bajlódik sérüléssel.
A Sevilla jó eséllyel ismét az EL-ben indul jövőre. Ha a hétvégén nyert volna Bilbaoban Unai Emery együttese, most még bizakodhatna a BL-ben. De nem jött össze a bravúr, a déliek kikaptak a baszkoknál, így három fordulóval a vége előtt hatpontos hátrányban vannak a csíkosakkal szemben. Az 5. hely jó eséllyel összejön, ám most Sevillában mindenki a nemzetközi kupaszerepléssel van elfoglalva.
Baccáék is simán vették a csoportkört, majd a Maribor, a Betis és a Porto esett Gameiroék áldozatául. A legmelegebb szitu épp a városi rivális ellen adódott, ám idegenben végül hozta a továbbjutást a fehér-piros sereg.
M’Biáék a bajnokságban idegenben sem rosszak, 16 meccsen 29-30-as gólarányt produkáltak. Az EL-ben összesen hatszor léptek pályára vendégként, és csak Portóben maradtak impotensek…
A csatársorból Cheryshev, a középpályáról Cristoforo hiányzik majd, ám egyikük sem számít alapembernek.
Jó mérkőzést várunk, amelynek az elejét biztosan megnyomja majd a Valencia. A kitámadó denevéreket viszont a remekül kontrázó sevillaiak meglephetik. Azt gondoljuk, hogy ezen az estén mindkét háló megzörren majd – mi erre megyünk rá!

Valencia-Unics Kazany

Létrejött az álomdöntő a második számú európai kosárlabdakupában. Nem lehet kérdéses, hogy valóban az a két csapat jutott tovább, amelyik a leginkább megérdemli. Fogadásilag necces ez a történet, tehát aki szereti a bizonytalant és az izgalmat, az bizony jó helyen jár!

A spanyolok simán átgázoltak a Nizsnij Novgorodon, a kazanyiak pedig kicsit nyögvenyelősen, de leverték a Crvena Zvezdát! Jó előjelekkel hangoltak az első meccsre – a visszavágó május 7-én lesz tatárföldön Kazanyban -, a Valencia Madridban győzte le a Realt 105-110-re. Ez nem egy jobbfajta NBA meccs eredménye, hanem a spanyol bajnokságé, ahol 8 perccel kevesebb a játékperc, mint az USA-ban.
Az oroszok a Lokomotiv Kubant verték 66-45-re a kupában- ez nem is nagyon meglepő, a Kazany remekül védekezik! A Valencia a legponterősebb csapat az Eurocoup mezőnyében. A tatárok pedig a legdeffenzívebbek! Két stílus feszül egymásnak, de nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy mindkét oldalon vannak kőkemény és rendkívül ponterős húzóemberek!

Spanyol oldalon Bojan Dubljevic az ifjú titán, aki a gyűrű ura, 15-18 pontra képes, plusz a lepattanók, amiket összeszorgoskodik, és persze, hogy képes magára vonni akár két ember figyelmét is, a passzal pedig megkínálja Ribast, és ott is a hármas. Justin Doellmann védjegye a 180 fokos dobás, amikor háttal áll a gyűrűnek, akkor a legveszélyesebb. Szépen kiprovokálja a testi kontaktot, könyökkel vagy vállal előre lép – felméri, hol is van a védője – és 180 fokot fordulva szépen felugrik, eltávolodik és bedobja. Röviden ennyi…
Ezt csinálta Jordan, és Kobe-nak is ez a nagy fegyvere, biztos ezeken nőtt fel mert nagyon megy neki!
A Kazany igen fura csapat, először is ott az átszellemült tekintetű, bozontos hajzatú, félkegyelmű Andrea Trinchieri. Na Ő nem egy sima, mezei edző, hanem a görög válogatott szövetségi kapitánya is. Zseniális elme az olasz mester, igen impulzív, sokat gesztikulál és ordít 1000-rel – erre még hang nélkül is képes, úgy hogy csak a kezeit használja. Komolyra fordítva, Ő az egyetlen olyan európai edző, aki tripla és dobásmentességet követel a csapatától, ha az ellenféltől 3-4 személyi hibát kierőszakolnak az adott negyed harmadik negyedik percében. Csak betörések jöhetnek és büntetők provokálása! Igen komoly motivátor és remekül rögtönöz.

Chuck Eidson Európa élcsapatainál légióskodott, penge, ha el kell labdázgatni Barcás módra, de benne van egy kis Maccabis rohanásban is. Bármire képes, képzett, rutinos és nagyon szívós! Több mint 30 percek vannak a lábában meccsenként, sok posztos játékos! Goudelock egy olyan védő, aki akár magasabban jegyzett csapatokban is játszhatna. Neki elvei vannak, Ő nem 6.75-ről, hanem 8-9 méterről szeret dobni. Elvetemült mandarin, aki színt visz a Kazany játékába. Nikos Zizis, na persze hogy görög, betörésekből tartja fent magát! Ez nem a szorosan vett foglalkozása a fiatalembernek, hanem kosárlabdában ezt preferálja. Elpihenget egy kicsit a hármasnál, de csak hogy erőt gyűjtsön a betöréshez. Gyorsabban cselekszik, mint ahogy kigondolja, egy ösztönlény, és minden jó tulajdonságához hozzá kell még csapni azt is, hogy dettó nagy munkabírású. Szintén egy 30-35 perces manusról beszélünk!

Mit várhatunk?

Valencia győzelmet mindenképp! Ez most szerda este 1.4-szeres pénzt ér – nem sok, de teljesen értékarányos. A hazai pálya egyrészt mindig lejt, másrészt pokoli hangulat lesz, az borítékolható! Óriási önbizalmat adhatott a Valenciának a Real Madrid legyőzése. Az utóbbi 3 meccsükből mindig vesztesen jöttek ki a narancsosok a Kazany ellen, így hát visszavágási szándék is van bennük! A fő tipp erre a meccsre mégis a “sok pont”. A hazai közönség is bele fogja őket hajszolni a meccsbe, Perasov, a Valencia mestere pedig nem az óvatos tapogatózás híve. Fuss és dobj lesz, minél nagyobb tempót diktálnak a spanyolok, annál inkább fárasztják a cserelehetőségeiben szerényebben álló tatárokat.
+150.5 pont 1.9-ért, ez egy jó választás lehet! Ha 140-körül termelnének, az csak a tatárok esélyeit növelné! A tét nem tudja rányomni bélyegét a meccsre, de az utolsó negyedre már igen! Az utolsó negyedbe még belátható távolságban kéne legyen a Valencia, jönnek a provokált faultok és a büntetők, az óra pedig áll! A 4. negyedben lesz a legtöbb pont – 3-szoros pénzért.

Olvasói sztorik