Hírek

Vígasztalódik a PAOK?

Ma egy déli és egy északi ütközet vár ránk...

PAOK Szalonika-Asteras Tripolis 1!

A vesztes kupadöntő után a rájátszásban engesztelhetik ki drukkereiket a fekete-fehérek!
Az Olympiacost az idén sem sikerült feltartóztatni, a pireusziakhoz került a bajnoki arany. A görög klubfutball válságban van, a csapatok döntő többsége csökkentette büdzséjét, kevesebb a légiós és a külföldi edző is a ligában. Olyan patinás alakulat, mint az Aris az idén búcsút intett a legmagasabb osztálynak…
A PAOK érdekes szezont fut az idén. Igyekeztek tartani a lépést az Olyval, ám a küldetés lehetetlennek tűnt. Georgios Georgiadis legénysége a Toumba Stadium-ban parádézott (16-1-0), idegenbe viszont gyámoltalan volt. A rájátszásbeli tagsága nem volt kérdéses, végül a 2. pozícióban zárta az alapszakaszt a szaloniki társulat.
Most négy gárda küzd meg a BL-selejtezőt érő 2. helyért, illetve a 3. és 4. pozícióért, amelyek automatikus EL-részvételt érnek.
A PAOK zaklatott időszakon van túl: előbb kiejtették az Olympiacost a kupa elődöntőjében, majd a fináléban beleszaladtak a késbe: a Pana 4-1-re verte Vukicékat. A gárda hivatalos honlapján érthetően kissé letargikus volt a hangulat a vesztes finálé után, ám azért abban bíznak a klubnál, hogy összejön a 2. hely.
Sérültek vannak a PAOK-nál, egy bekk, két középpályás és egy támadó hagyott ki edzéseket a hét elején.
Az Asteras Tripolis az 5. pozícióban zárta az alapszakaszt, otthon masszív volt 8bár sokat remizett – 10-6-1), idegenben viszont sebezhetően voltak a sárga-kékek. Staikos Vergetis együttese lényegesen pihentebb lesz a PAOK-nál, legutóbb április 13-án szerepeltek tétmeccsen Carrascoék. A hétvégén felkészülési mérkőzést játszottak egy kiscsapattal, ezen a találkozón 4-1-re nyertek Barralesék.
Ebben a felállásban nyomasztó a szaloniki együttes fölénye: 6-1-2. Ugyan a PAOK zaklatottabb napokon van túl, a Toumba Stadium-ban nem lesz egyszerű dolga a vendégeknek. Szerintünk a fekete-fehérek három ponttal gazdagodnak!

Brann Bergen-Haugesund 1!

Az otthon hagyományosan erős bergeni brigád beragadt a rajtnál: 5 meccs után 4 ponttal csak a 13. A Brann Stadionban a Stabaektől kikapott, a Lilleströmöt viszont verte. A hétvégén a Rosenborgnál vizitáltak a piros-fehérek, és bár sokáig jól tartották magukat Orlovék, végül 5-2-re kikaptak. Egy csere védőt kiállítottak, rajta kívül egy cserekapus és egy nem alapembernek számító bekk hagyja ki a mérkőzést.
A Haugesund tavaly sokakat meglepett azzal, hogy bronzérmet szerzett. A kékek azonban eddig messze elmaradnak az előző kiírásban nyújtott produktumtól. Kristiansenék még nyeretlenek, két iksz mellett háromszor égtek. Két vereségből érkeznek Bergenbe, ahol két középpályása nélkül kell szerepelnie Jostein Grindhaug csapatának. Vendégségben a Start és a Viking is kettővel verte a társulatot.
A két együttes közül úgy érezzük, hogy a hazaiak tudnak kijönni a gödörből. A piros-fehérek hagyományosan erősek odahaza, és ezt ma is bizonyítják. Nálunk 1-es az alaptipp!

Olvasói sztorik