Hírek

Kupakedd

Ma a Bayern-Real Madrid és a Vidi-Loki lett a két kiválasztott találkozó...

Videoton-Debrecen +2,5!

A továbbjutás már eldőlt az első mérkőzésen – ma felszabadult játékot és Vidi-sikert várunk.
5-1-re nyerte meg az elődöntő első felvonását a fehérvári együttes. A piros-kékek totálisan komolyan vették a találkozót, Gomes mester a Calatayud – Brachi, Juhász, Vinícius, Stopira – Caneira, Vítor Gomes (Szolnoki 67.) – Oliveira, Nildo, Álvarez (Kovács I. 67.) – Zé Luis (Lupeta 77.) összetételben szerepeltette alakulatát. És elméletileg ma is erős brigádot küld pályára a portugál szakember. A klub honlapján optimista a hangulat, Nikolics arról beszélt, hogy vélhetően sikerült kilábalniuk a hullámvölgyből, Zé Luis pedig azt emelte ki: az elmúlt két mérkőzésen már jobban teljesített a gárda. A támadó egyébként várhatóan kihagyja a mai meccset, ugyanis szombaton összevarrták a lábfején keletkezett nyílt sebet. A klub abban bízik, hogy sokan látogatnak ki a találkozóra, amelyre ezúttal nem kell belépőjegyet váltani, tehát a drukkerek ingyen nézhetik meg a visszavágót.
A bajnokságban a piros-kékek őrzik 3. helyüket, és elnézve a sorsolásukat, jó eséllyel megszerezhetik a bronzérmet. A Sóstói Stadionban nem mostanában nyertek Sándorék: a bajnokságban november eleje óta képtelenek három pontot kasszírozni, a Ligakupában azért más a helyzet, a Kaposvárt és a Pécset is 3-0-lal küldték haza Viniciusék.
Akkor nézzük, mi a helyzet a Lokival. Kondás Elemér társulata három vasat tart a tűzben, és olybá tűnik, egyet elengednek a piros-fehérek. A Magyar Kupában 4-2-es előnyről várják a Diósgyőr elleni visszavágót, és a bajnokságban is harcol az aranyéremért. A Ligakupa nem élvezett prioritást, e kijelentés alátámasztásához elegendő átfutni az első meccsen pályára lépő Loki összeállítására: Verpecz – Ludánszki, Szatmári (Mészáros 46.), Morozov, Ferenczi – Dombi (Króner 63.), Spitzmüller, Damahou, Kovács Á. (Karikás 80.) – Tisza, Volas.
Sidibéék a hétvégén gáláztak, így búcsúztatták az Oláh Gábor utcai létesítményt. Az áldozat a Kecskemét volt (5-0). Kondás Elemér várhatóan ezúttal is olyan futballistákat jelöl az utazókeretbe, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.
A legfontosabb dolog eldőlt az első meccsen, éppen ezért ma felszabadult játékot produkálhat mindkét együttes. Várhatóan a Vidi újra elveri majd a tartalékos Lokit, ám a találatokban biztosabbak vagyunk. Hármat tuti, hogy összehoznak a fiúk…

Bayern München-Real Madrid Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

A múlt héten mindössze egy gól esett a két sztárcsapat találkozóján – ma kizártnak tartjuk, hogy megint visszafogottan teljesítsenek a csatárok. Mindkét fél betalál és jön három találat – ezt várjuk az ütközettől!
Pep Guardiola és a müncheniek a szezon legfontosabb csatájára készülhetnek. Az első mérkőzésen ugyan lényegesen többet birtokolta a labdát a bajor alakulat, nem sikerült bevenniük a madridiak hálóját. Egyszer viszont kapituláltak, így hátrányból várják a visszavágót.
Amióta hetekkel ezelőtt megnyerte a salátástálat a Bayern, rendesen döcögőssé vált Mandzukicék teljesítménye. A Bundesligában is csúsztak be vereségek, és ugye a BL-ben sem alakultak a tervek szerint a dolgok. A keretben nincs friss sérült, Shaqiri, Badstuber és Alcantara hiányzik majd.
A bajoroknál a csapatkapitány, Philipp Lahm is megszólalt. A szélső védő hisz a sikerben: “Mindig a győzelemre játszunk, ezt tettük Madridban is – és ennek tudatában fogunk kedden is a pályára lépni. Ha teljes szívvel és szenvedéllyel játszunk akkor teljesen biztos vagyok benne, hogy meglesz a finálé”, vélekedett a bekk.
A hispánok bizakodó, de nem elbizakodott hangulatban várják a kilencven percet. Ancelotti mester csapatának nem kis bravúrt sikerült végre hajtania a múlt héten: nullán tartotta Mandzukicékat – ilyenre azért nem nagyon volt példa, főleg a bajnoki cím megnyerése előtt. A madridiak taktikus játékkal lepték meg Robbenéket, és, ha Benzemáék jobban koncentrálnak, még nagyobb különbséggel is nyerhettek volna az odavágón.
A Real nyilván kontrákra rendezkedik be, és ismerve szélvészgyors játékosait, ülhet meg e stratégia.
A bajnokságban 82 ponttal jelenleg a 3. helyen állnak Ronaldoék, ám egy meccsel kevesebbet játszottak riválisaiknál. Az Atletico 88-nál jár, a Barca 84-nél – az utolsó fordulóban a matracosok a katalánokhoz látogatnak, jó eséllyel majd csak akkor dől el, hogy kié lesz a trófea. Ramosék remek formában utaznak az Allianzba, a hétvégén az Osasunát oktatták a Bernabeuban. A keretben három régi sérült van: Arbeola, Jese és Khedira.
Az az érzésünk, hogy ezúttal szinte kizárt a góliszony. A müncheniek dominálnak majd jó eséllyel, a madridiak pedig kedvükre kontrázhatnak – és így jöhetnek a gólok. Mindkét féltől, és összesen három…

Olvasói sztorik