Hírek

Vádemelés egy zalai huligán ellen

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak előkészületének vétségével vádolja a ZTE-szurkolót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 2013. február 9-én a ZTE–Videoton Magyar Kupa-mérkőzésen (3-6) a hazai és a vendégszurkolók összeverekedtek, ezért a biztonsági szolgálat rendőri segítséget kért. Az intézkedés során több garázdát elfogtak, majd őket előállításuk miatt a stadion keleti szektorából a főbejárathoz kísérték.

Ezt észlelte a főbejárat közelében levő kb. 15-20 főből álló csoport. Az egyik zalaegerszegi szurkoló kiabálni kezdett, és arra buzdította a társait, hogy az elfogott személyeket szabadítsák ki a rendőri őrizetből. A hőzöngő csoport fenyegetően megindult a rendőrök felé, és csak az azonnali könnygázspray alkalmazásával lehetett megállítani őket.

A csoport megtorpanását kihasználva a rendőröknek a még ekkor is kiabáló, és támadásra bujtogató terheltet sikerült a csoportból kiemelniük, elfogniuk, és a rendőrkapitányságra előállítaniuk. A Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség a terhelt ellen hivatalos személy elleni erőszak előkészületének vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt – írja az ügyészség honlapján Dr. Kondákor Ferenc főügyész.

Olvasói sztorik