Hírek

Gólos hétkezdet

Ma egy angol és egy norvég kaland vár ránk...

Arsenal-Newcastle +2,5!

Az ágyúsoknak kötelező a győzelem, mi is hajlunk a sikerükre, viszont a gólokban több fantáziát látunk.
A londoniak 70. ponttal a 4. helyen álltak a forduló előtt, az előrelépésre nem igen van esélyük, viszont szerencséjükre botlott mögöttük az Everton, így most egy győzelemmel négy egységre elhúzhatnak a liverpooli kékektől. Hazai környezetben meggyőző Arsene Wenger társulata (11-5-1, ehhez 32-11-es hazai gólarány párosul. A rossz tavaszi formát két győzelemmel zárták le: előbb a West Hamet, majd a Hullt intézték el magabiztosan Podolskiék. Sérültek még vannak a keretben (Diaby, Gibbs, Gnabry, Walcott, Wilshere), viszont jó néhány alapember már visszatérhetett.
A Newcastle-nek tulajdonképpen már minden mindegy, jelenleg a 9. 46 egységgel. Alan Pardew legénysége borzalmas formában van hetek, hónapok óta, legutóbbi héz bajnokijából hatot elvesztettek a szarkák. Idegenben szeszélyesek (7-1-9), viszont mostanság kiszámíthatók: az elmúlt három túrát sittel, és rúgott gól nélkül zárták. Összességében sem masszív a hátsó alakzatuk, találati mutatójuk 39-54, az over-under statisztikájuk pedig 21/14. A csíkosaknál is vannak sérültek, egy bekk, két középpályás és két támadó kihagyja a mai londoni túrát.
Az Emirates-ben a két csapat párharca rendre eseménydús mérkőzéseket hozott. És ma is ebben látunk fantáziát. Jöhet az Arsenal hazai és hendis hazai, a főtipp viszont nálunk a +2.5-ös opció.

Sarpsborg-Valarenga Mindkét fél betalál: IGEN!

A két kiscsapat párbajában szinte mindig jönnek a találatok – ma is ebben reménykedünk…
Tavaly osztályozón vívta ki a bennmaradást a Sarpsborg, az idén cél az élvonalbeli tagság meghosszabbítása. A gárda egy győzelemmel nyitott, amit két iksz és egy méretes zakó követett – igaz, a Moldénél azért nem szégyen kikapni. Brian Deane együttese hétközben kupázott, és simán lépett túl idegenben alacsonyabb osztályú ellenfelén. Néhány alapember pihenőt kapott, ma viszont szinte teljes lesz a keret (egy csatár sérült), így bevethető a nigériai támadó, Aaron Samuel Olanare, aki immár három találatot jegyez.
A Valarenga sem brillírozott tavaly, a középmezőnyben zárt, és komolyabb célokat az idén sem tudtak megfogalmazni a piros-kékek. Kjetil Rekdal csapata eddig otthon két sikert aratott, vendégségben a Moldénél égtek, a Haugesundnál szerencsés döntetlent értek el. Egy csatáruk felépült, így teljes kerettel utaznak.
AZ egymás elleni mérleg nyomasztó Valarenga-fölényt mutat (0-1-4). Ma sem kizárt ez a lehetőség, ám szerintünk a gólváltás jobb választásnak tűnik: tavaly 3-3 lett ebben a felállásban a végeredmény, a Valarenga pályaválasztásával pedig 5-3-as hazai siker született. Ma is összehoz mindkét fél legalább egy találatot – ezt várjuk mi a meccstől.

Olvasói sztorik