Hírek

Gólok mindenütt!

Ma egy angol és egy talján meccset térképeztünk fel...

Inter-Napoli Mindkét fél betalál: IGEN!

Hagyományosan gólváltós meccseket játszik egymással e két együttes, ráadásul most a védelmek is igencsak foghíjasak lesznek…
A 35. forduló egyik rangadója elsősorban a hazaiaknak bír nagyobb téttel: az 5., EL-t érő helyét őrző kék-feketék mögött a Parma-Milan páros ott liheg. Mazzari mester alakulata 55 egységet szerzett eddig, a két rivális 51-nél jár. Előzni csak egyet tudnának Palacióék, ugyanis csak a firenzeiek vannak lőtávolon belül. Hazai mérlege 7-8-2 a társulatnak, viszont az elmúlt öt otthoni fellépése közül csak egyet nyertek meg Guarinék, pedig nem rangadókat játszottak. Idegenben viszont két siker van a hátuk mögött, a Samp és a Parma elleni vizitet is kapott gól nélkül hozta le az Inter. A keret közel sem lesz teljes, elsősorban a védelemben lesznek hiányzók. Rolandó és Samuel eltiltott, Chivu, Juan és Jonathan pedig sérült… Jó hír, hogy a középpályára visszatérhet nagy eséllyel Alvarez.
A Napoli tuti, hogy a 3. helyen zárja a pontvadászatot, a déliek inkább a jövő szombati kupadöntőre koncentrálnak. Rafa Benitez alakulata 68 pontig jutott, 9-4-4-es vendégsort produkálva. Idegenben sem fogják vissza magukat Callejonék, már 29 találatnál járnak, és mindösszesen 4-szer maradtak impotensek (ekkor ki is kaptak…). Mertensék formája némiképp szeszélyes, a parmai vereséget a Lazio legyűrése követte, majd ikszeltek a kékek a Friuliban. A Napolinak is lesznek hiányzói: Federico Fernandezt kiállították Udinében, rajta kívül Britos is a védelemből marad ki. Elől a Callejon-Higuain páros is kisebb sérüléssel bajlódott, ám azért várhatóan bevethetőek lesznek ma este a San Siróban.
Ősszel a Napoli 4-2-re verte Cambiassoékat, tavaly, ebben a felállásban pedig a kék-feketék nyertek 2-1-re. Nagyon hiányosak lesznek a védelmek, és azért remek támadók szerepelnek mindkét alakulatban – éppen ezért a gólváltás tűnik a legjobb opciónak…

Derby County-Watford +2,5!

Két erős támadóalakzat csap ma össze – felszabadult játékot, no és nem mellékesen három találatot várunk a Pride Park Stadium-ban!
Steve McClaren jó kis együttes gyúrt össze: a Derby ugyan lemaradt az egyenes ágon való feljutásról, viszont a 3., play offot érő pozícióját rendületlenül őrzi. A keret erős, és igazán attraktív futballt adnak elő Russellék hétről hétre. 81 egységnél járnak már, hazai mérlegük pedig 13-4-5 – ehhez 42-23-as gólarány társul. Martinék over/under aránya 25-19, tehát általában eseménydús 90 perceket produkálnak a fehér-feketék. A formára nem lehet panasz, négy győztes meccsből érkeznek a mai ütközetre Brysonék.
A Watfordnak ugyan papíron még van esélye a rájátszásra, gyakorlatilag szinte kizárt, hogy a piros-sárgák odaérjenek a 6. helyre. A Zolát váltó Giuseppe Sannino menedzser nem tudott tehát csodát tenni, Tőzsérék jelenleg mindössze a 12. pozícióban állnak 60 egységgel – a 6. Reading 67-nél tart. Ugyan Deeney-éknek van még egy elmaradt mérkőzésük a Charlton ellenében, ennek ellenére záróhoz közelít a sanszuk a play offra.
Vendégségben rengeteget remiztek a fiúk (4-10-7), Cassettiék túragólaránya 32-32. A formájuk március végétől igencsak biztató volt, ám a múlt héten kikaptak a QPR vendégeként. Egy védő, egy középpályás és egy támadó sérült.
Isten igazából nincs nagy tétje a mai kilencven percnek. Viszont Angliában vagyunk, ahol az alibi nem megengedett. Izgalmas, eseménydús ütközetet várunk, no és leginkább gólokat, azokból is minimum hármat. Az elmúlt négy mérkőzésük egymás ellen rendre hozta a +2,5-ös opciót – miért lenne ma ez másként?!