Hírek

Van Gaalt az Arsenallal is hírbe hozták

A tréner számára nem lenne idegen a közeg: három volt munkatársa is az "Ágyúsoknál" dolgozik.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Louis van Gaal jövője ködbe burkolódzik – vélhetően a Star Warsból ismerős Yoda mester se tudna többet mondani, ha szembesítenénk a holland szövetségi kapitány kapcsán felröppent pletykák tömkelegével.

Főleg, ha a legfrissebbek egyikét adnánk háromujjú keze ügyébe. Ugyanis a Manchester Uniteddel és a Tottenham Hotspurrel is hírbe hozott tréner a goal.com szakértői szerint egy váratlan húzással akár Arséne Wenger helyén, az Arsenalnál is kiköthet.

A francia menedzsernek ugyan 2016-ig szól a szerződése, és lapértesülések szerint közel jár ahhoz, hogy hosszabbítsanak vele, ha nem jön össze az FA-kupa-győzelem, könnyen kútba eshet a megállapodás. És ez utóbbi esetben érkezhetne a holland kispadról a nyári labdarúgó-világbajnokságot követően felálló Van Gaal.

A tréner kinevezése akár egy jól felépített szisztéma utolsó lépése is lehet. Wayne Veysey írásában kiemeli Van Gaal három korábbi munkatársa – mindannyian hollandok – már szerződést kapott az Arsenaltól a következő szezonra.

Nyártól az az Andres Jonker lesz az Arsenal akadémiájának első embere, aki korábban a Barcelonánál és a Bayern Münchennél is Van Gaal segítője volt. Jan van Loon irányítja majd az U16-os együttest, míg Frans de Kat, lesz az U18-as csapat menedzsere. Mindhárman július elsejével állnak majd munkába.

A Wenger számára sorsdöntőnek ígérkező FA-kupa döntőre május 17-én kerül sor a Wembley-ben. A londoniak ellenfele a Hull City lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik