Hírek

Hispánok egymás ellen!

Az EL-ben már az elődöntőket rendezik: a Sevilla a Valenciát látja vendégül az odavágón...

Sevilla-Valencia 1!

Egy hispán alakulat biztosan eljut a torinói EL-fináléba. Ehhez a ma tehet egy lépést az andalúz együttes…
Két, jó formában lévő spanyol brigád csap össze ma a Ramon Sanchez Pizjuan-ban: a hazaiak négy meccset nyertek zsinórban, a vendégek négy fellépést tudtak le vereség nélkül.
Unai Emery legénysége immár az 5. a bajnokságban, és mindössze három pont a lemaradása a 4., BL-selejtezős pozícióban állomásozó Bilbaóval szemben. A formája pazar: a Porto kivégzését követően a városi rangadón és a Granada ellen is úgy nyertek Baccáék, hogy még gólt sem kaptak! Nagyon egyben vannak a fehér-pirosak, ezt bizonyították már a nemzetközi porondon is. A H-jelű kvartettet magabiztosan, veretlenül nyerték meg Reyesék, majd a kieséses szakaszban a Maribor, a Betis és a Porto esett a déliek áldozatául. A keret nem lesz teljes, ugyanis Coke eltiltását tölti, Cheryshev és Cristoforo pedig sérült.
A denevérek sem tolják rosszul mostanság, Juan Antonio Pizzi alakulata azonban így is tisztes távolságban van a nemzetközi porondot érő pozícióktól. A fehér-feketék a 8. helyen állnak, a sorsolásuk bitang nehéz, úgyhogy várhatóan nem érik be az előttük álló Villarrealt.
Idegenben feltűnően gyengék Keitáék, a La Ligában is mindössze háromszor tudtak győzni. Az EL-ben magabiztosan vették a csoportkört, aztán a keleti csapatok sem okoztak különösebb erőfeszítést: a Dinamo Kijec és a Lodogorec ellen is kapott gól nélkül meneteltek tovább Jonasék. Aztán jött a negyeddöntő, és a Basel bizony alaposan ráijesztett a valenciai drukkerekre. Az első mérkőzésen a helvétek egy sima hármast rajzoltak Piattiéknak… A Mestallában viszont Alcacerék előbb a rendes játékidőben ledolgozták a hátrányt, majd a ráadásban újabb két találatot vittek be a svájciaknak.
A keret itt sem lesz teljes, a kezdőkapus mellett két bekk sérült.
AZ egymás elleni mérlegük nagyon kiegyensúlyozott, viszont szembetűnő adat, hogy a denevérek immár 10 éve nem tudtak nyerni a piros-fehéreknél! És szerintünk ma sem járnak sikerrel Pizzi mester fiai. Az az érzésünk, hogy a házigazda előnnyel utazhat a Mestallába! Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik