Hírek

Másodosztályú történetek…

Ma megint két gólos történetre bukkantunk...

Jönköping Sodra-Varnamo +2,5!

A svéd kettőben gyakran jönnek a gólok: ma sem lesz ez másként a tartományi rangadón!
Tavaly gyengén szerepelt mindkét együttes, a hazaiak a középmezőny hátsó felében, a vendégek pedig osztályozós pozícióban zártak (végül megmenekültek). A Jönköping a nyári leállás alatt lényeges változáson nem esett át, komolyabb céljai nem lehetnek a zöldeknek. A bajnokságot gyengén kezdték a fiúk: a nyitónapon az erős Sundsvallnál kapituláltak, majd a következő játéknapon otthon az Angelholms rabolta ki. Egy középpályás eltiltását tölti piros lap miatt, egy bekk ugyancsak kihagyja a találkozót sérülés miatt.
A Varnamo tavaly osztályozó vívta ki a bennmaradást, kutyául szerepelt, Jorgen Petersson vezetőedző az idén lényegesen nyugodtabb szezonban bízik. A piros-fehérek a GAIS elleni hazai iksszel nyitottak, majd az Ostersundnál arattak sikert (1-3). A futballistákra nem lehet panasz, hiszen két fellépésen már négy találatot jegyeznek. A keret szinte teljes lesz.
A két együttes presztízsmeccset vív egymással ma este, amely szerintünk hoz legalább három gólt. Mi ezt az opciót favorizáljuk!

First Vienna-Altach Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

A kiesőjelölt a bajnokaspiráns ellen, hagyományosan nyílt csaták jellemzik az ütközeteiket…
Tulajdonképpen a legfontosabb dolgok eldőltek az osztrák második vonalban. Persze, papíron még bennmaradhat a First Vienna, és az Altach alakulatát is beérhetik a riválisok, ugyanakkor azt gondoljuk, hogy e két brigád sorsa már eldőlt. A First Vienna leszakadt a mezőnytől, 29 ütközetben 24 egységig jutottak a fiúk. A vonal fölötti csapatok közül 8 pontra van hőseinktől a Pandorf, és ugye hét bajnoki van még hátra. Odahaza 4-2-8-as sort tud felmutatni Mario Posch legénysége, viszont végre nyertek a sárgák! Október közepe óta nem termeltek három egységet Aschauerék, ám legutóbb épp Pandorfban arattak totális sikert. A lelkes szurkolóiról híres brigádnál természetesen még bizakodnak, ám nagy hajrára lenne szükség az előzéshez…
Az Altach vezeti a bajnokságot, 60 pontnál jár, idegenben 6-6-2-es mérleget felvonultatva. Aignerék 26-17-es idegenbeli gólaránya beszédes: csak kétszer maradtak impotensek. Összességében is már 60 találatot jegyeznek, és október eleje óta nem kaptak ki vendégségben. A formájuk nem rossz, jövőre minden bizonnyal a legmagasabb osztályban bizonyíthatnak Luxbacherék.
Az elmúlt években rendre jött a gólváltás az egymás elleni mérkőzéseiken, és a +2.5-is gyakori opció volt. Ma is a találatokban bízunk, nehezen tudjuk elképzelni, hogy unalmas mérkőzést vívjon e két társulat. Megzörren mindkét háló, no és jön a +2,5 is!

Olvasói sztorik