Hírek

Edzőváltások után…

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk olvasóinknak! No meg adunk két tutit is természetesen...

Nürnberg-Leverkusen 2!

A kiesés elkerüléséért, illetve a BL-selejtezőért küzdenek hőseink. Az edzőváltás jót tett a Bayernek, a lendület pedig ma is kitarthat…
A Nürnberg gyenge szezont fut, hiába az edzőváltás, eddig a holland stratéga, Gertjan Verbeek sem hozott feltámadást a frankoknak. A brigád a 17., kieső helyről várja a folytatást, 30 ütközetben mindössze 26 pontot termelve. A Grundig Stadium-ban is pocsékul tolják Fuelnerék, mondjuk az viszont mellettük szól, hogy január vége óta legalább nyertek három meccset saját közönségük előtt… Hazai mérlegük 3-5-7, formájuk aggasztó, ugyanis legutóbbi 8 bajnokijuk közül hetet elvesztettek, csak a Stuttgartot gyűrték le március végén. Hiányos lesz a keret, egy középpályás sárga lapos eltiltását tölti, rajta kívül még két bekk és két középpályás sérült. Drmic, a gólfelelős viszont bevethető – a svájci támadó már 16 találatot jegyez az idén…
A Leverkusen amit felépített ősszel, tavasszal csúnyán lerombolta. Hyppia mesternek meg is köszönték a munkát, helyére korábbi edzőtársa, Sascha Lewandowski ugrott be. És a premier jól sikerült, ugyanis a gyógyszergyáriak 2-1-re verték a múlt hétvégén a Herthát.
A piros-feketék továbbra is versenyben vannak a 4., BL-selejtezőt érő helyért. Most 51 egység áll a nevük mellett, ám a 7. Mainz a forduló előtt 47-nél járt… Vendégségben totálisan kiszámíthatatlanok Kiesslingék: 7-1-7-es soruk legalább is erről tanúskodik. Brandtéknak nem könnyű a sorsolásuk (a Dortmund mellett két, a kiesés elől menekülő csapattal találkoznak…), tehát ma muszáj lenne nyenriük.
Még akkor is, ha két középpályásra és egy csatárra nem számíthat a szakmai stáb.
Legutóbbi két vizitje alkalmával győzni tudott a Leverkusen, ősszel a BayArénában is sima 3-0 lett Sonék javára. És ma is a vendégeknek szavazunk bizalmat, szerintünk győznek Rolfesék! Tippünk tehát: 2-es!

Dinamo Moszkva-FK Krasnodar 1!

Cercseszov mester győzelemmel mutatkozott be a fővárosiak kispadján, és most szerintünk a hazai publikum előtt is három pontot ünnepelhetnek majd Dzsudzsákék!
A Dinamo Moszkvánál meghúzták az edzőváltást: Petrescut Stanislav Cherchesov váltotta, aki korábban az Amkarmnál ténykedett. A kék-fehéreknél jól sikerült az egykori remek kapus bemutatkozása, ugyanis Dzsudzsákék egy ötöst hintettek a kiesőjelölt Volga otthonában. Koroninék 46 ponttal jelenleg a 4. helyen állnak 25 játéknapot követően, a 2., BL-selejtezős pozícióban álló Lokomotívval szemben 6 egység a lemaradásuk, ám EL-es helyüket megtarthatják. Kurányiék otthon 8-4-2-es, masszív sorral rendelkeznek, csak a Szpartak és a Lokomotiv nyert nála, de még az ősz elején. Muszáj nyernie a házigazdának, ugyanis a bajnokság hajrájában csak idegenben lépnek pályára, ráadásul nem is könnyű túrák várnak Kassajevékre…
Az FK Krasznodar 25 fordulót követően a 6. helyen áll 40 egységgel – az 5., már EL-t érő pozíciótól 4 pont a lemaradása. A zöldek idegenben 5-2-5-ös sort tudnak felmutatni, tehát nem gyengék a túrákon, a probléma inkább a formával van: két bajnoki vereségből érkeznek a fővárosba – igaz, a héten a CSKA ellen továbbléptek idegenben a kupában.
Elsősorban az új edző adta lendületben bízunk, és ezért, no meg az erősebb játékosállomány miatt szavazunk bizalmat a fővárosiaknak. Cherchesov felrázta Dzsudzsákékat, és ez ma három pontot érhet. Tippünk tehát: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!