Hírek

Vendégsiker és gólváltás

Ma a Mennyei Bajnokság mellett a Bundelsigában néztünk körül...

Pápa-Győr 2!

A Lombard jó eséllyel bennmaradt az élvonalban, a Győrnek viszont még van sansza a címvédésre. Nem hibázhatnak Horváth Ferenc fiai!
A pápaiak tavaly az utolsó játéknapon biztosították be élvonalbeli tagságukat, az idén viszont olybá tűnik, nem kell június elejéig izgulniuk a Veszprém megyeieknek. Tóth Bálint legénysége 30 pontnál jár, hazai mérlege 5-3-4, gólaránya a Perutz Stadionban 11-11, tehát nem igazán jellemzik az eseménydús ütközetek. A forma biztató, két hete otthon fontos találkozót nyertek meg Csizmadiáék a Pécs ellen, majd a múlt szombaton a Viditől is ponttal tértek haza. Kelletek is az egységek rendesen a sárga.feketéknek, ugyanis a tavasz elejét rendesen elrontották. A vonal alatti Pakssal szemben 9 pont Sekourék előnye, és bár nehéz Sekourék sorsolása, azért nem lesznek kiesési gondjai a csapatnak.
A győriek 44 ponttal a 2. helyről várják az élvonal hajráját, a Lokival szemben a forduló előtt 5 egység volt a lemaradásuk Rudolféknak. Horváth Ferencék sem kezdték fényesen a tavaszt, ám az utóbbi időben rendezték a soraikat a zöld-fehérek, és immár március közepe óta veretlenek, az azóta eltelt öt bajnokin pedig 13 pontot húztak be (4-1-0). Az iksz is értékesnek számít, hiszen a listavezetőnél érték el, ráadásul több mint egy órát emberhátrányban futballozva. A múlt vasárnap a 93. percben vitte be Varga Roland a győztes találatot a kecskemétiek ellen (2-1).
Vendégségben 5-5-2-es Liptákék mérlege, csak Kecskeméten és Mezőkövesden mondott csődöt a bajnok, de mindkét vereség még a Pintér-érában csúszott be. A keretbe visszatér az eltiltott Pátkai, a szervező várhatóan a kezdőben kap helyet.
Elnézve a Loki és a Győr sorsolását, nagy különbséget nem látunk, hasonló erősségű ellenfelek várnak mindkét brigádra. A zöld-fehéreknek nincs más választásuk, sorra kell nyerniük a találkozókat, és veszettül szurkolni a debreceniek ellenfeleinek. A Lombard kerete vékony, ráadásul lehet, hogy egy kicsit “jól is laktak” a játékosok. Nálunk a vendégek számítanak favoritnak. Tipünk ennek megfelelően: 2-es!

Hamburg-Wolfsburg Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

Óriási a tétje az összecsapásnak, mindkét fél győzelmi kényszerben lép pályára. Mi sül ki ebből? Gólváltás, az tuti!
Már csak négy forduló van hátra a Bundesliga idei kiírásából, és bizony az északiak nagy bajban vannak. 30 fordulót követően 27 egységgel a 16., osztályozós helyen tanyáznak mindössze. Két edzőváltáson már túlestek a piros-kék-fehérek, ám egyelőre egyik szakvezető sem találja a gyógyírt. Mirko Slomka csapata 5-3-7-es hazai mérleget hozott össze, az Imtech Arénában 22-27 a találati mutatója. Összességében 46 rúgott gólnál járnak, viszont 62-szer kapituláltak Djourou-ék – ezzel övék a leggyatrább védelem az egész ligában. 21/9 az over-under mutatójuk, úgyhogy általában nem unalmasak van der Vaarték meccsei. A formájuk szeszélyes: verték a Leverkusent, majd kikaptak Hannoverben. A sorsolásuk nem egyszerű, úgyhogy muszáj lenne ma nyerniük. A keret továbbra sem teljes, sérült három alapember (egy bekk, két középpályás), és Lasogga, a házi gólkirály szereplése is kérdéses.
A farkasok az 5. helyen állnak 50 ponttal, a 4. Leverkusen 51, a 7. Mainz 47 egységig jutott – igencsak tömör tehát a dobogó mögött a mezőny. A zöldek vendégségben kissé sebezhetőek (5-3-7, 21-26), legutóbbi három túrájuk közül viszont csak egyet buktak el Perisicsék. Összességében nincsenek rossz passzban Arnoldék, az elmúlt négy bajnokiból hármat behúztak Olicék – a Dortmund azonban a Bundesligán kívül a kupában is kibabrált a Wolfsburggal… Dieter Hecking kerete kimondottan erős, még akkor is igaz ez a kijelentés, ha a kezdőkapus, egy védő, egy középpályás és egy támadó neve is a maródiak listájára került.
AZ elmúlt években rendre jött a gólváltás a mérkőzéseiken (ősszel 1-1 lett), és szerintünk ma sem lesz másként. Mindkét fél betalál, ez az alaptipp, de jöhet a +2,5 is!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik