Hírek

Gólok és Barca-kiütés!

Ma a Barca-Galata és a Frankfurt-Hannover a két kiválasztott ütközet...

Eintracht Frankfurt-Hannover +2,5!

Alsóházi rangadót rendeznek az Commerzbank-Arénában: nagy a tét, hiszen a kiesés még mindkét gárdát érintheti. Gólokat várunk, nem keveset…
Már a 31. fordulót rendezik a Bundesligában, tehát a gárdáknak mindösszesen négy meccs áll rendelkezésükre ahhoz, hogy javítsanak pozíciójukon. Az Eintracht tavaly az előkelő 6. pozícióban zárt, ám az idén jócskán elmarad a piros-feketék teljesítménye a tervezettől. Armin Veh alakulata mindössze a 11. 35 ponttal. Kadlecék az őszt nagyon elrontották, sokáig a veszélyes zónában tanyáztak, ám a tavaszra összekapták magukat Joseluék, így most az osztályozós hamburgiakkal szemben 8 egységnyi fórból várják a pontvadászat finisét. A sorsolásuk nem vészes, minden bizonnyal jövőre is az élvonalban szerepelhetnek a frankfurtiak.
A forma a közelmúltban kissé szeszélyessé vált, idegenben égtek, otthon taroltak Madlungék. A Commerzbank-Arénában 5-5-5-ös, átlagos mérleget tudnak felmutatni – és mindössze kétszer maradtak gólképtelenek saját közönségük előtt Meierék. Az over-under mutatójuk 15-15. A keret nem lesz teljes, két, alapembernek számító középpályás sérült, egy pedig lebetegedett, bevetésükre kevés az esély.
A Hannover nagyobb bajban van, ugyanis a szászok csak 32 pontig jutottak, így most a 13. helyen tanyáznak. Az eredménytelenség hatására tavasszal kirúgták Mirko Slomkát, helyét pedig Tayfun Korkut vette át. Az új trénerrel ugyan valamelyest összekapta magát eleinte a gárda, de a totális feltámadás elmaradt. Sőt… Március végétől négy vesztes meccset játszottak le zsinórban Husztiék, ám a hétvégén megtört az átok, és Ya Konanék végre újra három pontot ünnepelhettek, ráadásul az egyik legnagyobb rivális ellen (a Slomka által trenírozott Hamburgot verték nagy csatában, 2-1-re).
A Hannover az egyik legillemtudóbb látogató a ligában: 2-1-12 (14-32) a túramérlege, az over-under mutatója 19/11.
Ami a vendégek keretét illeti: jó hír, hogy Huszti letöltötte sárgalapos eltiltását, Hoffmann, a gárda másik alapembere a középpályán viszont továbbra is “büntiben” lesz. Elől a szenegáli Diouf és a lengyel Sobiech sérült, középről a belga Pocognoli hiányzik, bevetésre vár viszont a legutóbbi meccset eldöntő Ya Konan és Rudnevs is.
Az elmúlt években ebben a felállásban rendre potyogtak a gólok. És ma sem gondoljuk, hogy a stabil védekezésről szólna e kilencven perc. Mindkét brigádnak kellenek még a pontok, ehhez pedig be kell találniuk. Nálunk mindenképpen gólos e történet. 3 találattal kalkulálunk!

Barcelona-Galatasaray

27 ponttal kaptak ki a törökök az első meccsen, a félidőben még vezetett is a Galata, de ezzel csak megrángatták a játékos tigris bajszát, és az hirtelen felindulásból szétcincálta a barátságtalan vendégeket.

Szomorkodásra nem sok idő jutott, egy napot rápihentek a zakóra, jól kisírták magukat, és most újra próbálkozhatnak. Nagy csodát most sem várhatunk a törököktől, inkább majd Isztambulban fogják odapakolni magukat a 13.000 szurkolójuk előtt – és ott még esélyük is lesz bármennyire is hihetetlen!
Ezzel már le is lőttem a poént, merthogy simán levehető, hogy Barca győzelem lesz ebből! Persze 1.04-ért nem szabad rá pénzt tenni, azt hagyjuk meg a brókereknek és a bankároknak…
Nagyon lelkes ez a török csapat, országukat úgy képviselik most a negyeddöntőben, hogy a sokkal jobb erőkből álló és nagy rivális Fenerről még emlékeink se nagyon maradtak!
Peches volt a Galata nagyon sokáig, sérültekkel egymás hegyén-hátán. Egészséges, full erős csapattal alig tudtak pályára lépni. Na most ez összejött a Barca ellen, de sokra nem mentek vele.
40 százalékkal dobni mezőnyből, az még elfogadható, de a 27 százalékos hármasarány és 7 assziszt, az bizony elég gyenge teljesítmény. A Barca brillírozott, hármasokat hagyományosan jól tolják, de most sikerült 57 százalékot alkotni. Palánk alatt van még mit javulni, Dorsey volt az, aki nagy dolgokat alkotott, és egy-két megmozdulás erejéig tényleg úgy is tűnt, hogy Ő a gyűrűk ura. A betörő és a lendületből érkező játékosok szállítottak még pontokat szépen, és most is ezt várjuk.

Mindig nagyon nehéz védekezni az olyan csapatok ellen, amelyek jól dobják a triplákat és olyan centereik vannak, mint Tomic és Dorsey – na és Lampe,aki még pihenhetett is! Zoran Erceg alkothatna maradandóbbat, de Ő egy nagyon kedvember… Ahogy képes dobni 30 pontot, épp úgy bele is tud szundikálni a meccsbe! Carlos Arroyo, a Puerto Rico-i, képviseli a szellemességet és a tenni akarást, ha Ő nincs, akkor a Galata nem jut el idáig!

Mit várhatunk?

Semmi jót a törökökre nézve! A Barca, amit fociban nem tett meg – vagy csak félsikerrel -, azt kosárban megcselekedte. Fiatalítottak, és az ifjoncok előtt még cselekvőképes és agilis veteránok aktívkodnak igazi ikonként! A Barca ma is simán nyerni fog, mert negyedenként 4-5 ponttal jobbak. Erősebb a cseresor, képzettebb játékosokkal, és van egy olyan remekül védekező Victor Sadajuk, aki képes kikapcsolni vagy lelassítani az ellenfelek legjobbját.
-15.5 pontos Barca győzelem lehet a legjobb választás erre a meccsre 1.9-ért, várhatóan a negyedik negyed 3-4. percében már el fog dőlni ez a meccs, és a törökök már fejben az isztambuli találkozókra összpontosítanak!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik