Hírek

Belga futball mellé kosárrangadók!

Ma a rájátszásokra koncentrálunk: egy foci- mellé - Ninno sporttárs jóvoltából - két kosár-tipp is jár!

Club Brugge-Genk 1!

A hazaiak még harcban állnak a bajnoki címért, de legalább is a dobogóért, a vendégek viszont nem nagyon léphetnek előre. A motiváltabb alakulat sikerét várjuk…
A belga bajnokság rájátszásában még rengeteg a kérdőjel. A Standard-Zulte-Anderlecht-Club Brugge négyesből még bármelyik odaérhet a dobogó legfelső fokára, az első és a negyedik között mindössze három egység a különbség. A 4. pozíciót foglalja el jelen pillanatban Michel Preud’homme együttese, amely az alapszakaszt a 2. helyen zárta, óriásit finiselve. A kék-feketék a play offot is jól kezdték, hintettek egy ötöst a Lokerennek, majd viszont jött két túra, amely nulla ponttal zárult (Anderlecht 3-0, Zulte 2-1). Most 35 egység áll a nevük mellett, ám ha nyernek De Sutterék, úgy beérik a listavezetőt.
Hazai környezetben, a Jan Breydel Stadium-ban kimondottan erősek voltek Rafaelovék: 11-2-2-es sort produkáltak – bár az egyik kifosztójuk épp a Genk volt… Ehhez jön hozzá ugye a play off-ban aratott 5-1 a Lokeren ellenében. Szóval, nem egyszerű dolog Brugge-ben pontot szerezni…
Gudjohnsenék teljes kerettel készülhetnek, nincs eltiltott a keretben – erről számolt be a klub hivatalos honlapja. Mint ahogy arról is ott olvashattunk, hogy telt ház várja majd a csapatokat. A vezetőedző sikert vár az összecsapástól, és meggyőződése, hogy fanatikus szurkolótábora előtt nyerni is tud a gárda.
A Genk az utolsó fordulóban vívta ki a jogot a rájátszásra – 18 ponttal gyűjtöttek kevesebbet az alapszakaszban aktuális riválisuknál. A rájátszást egy Zulte elleni hazai zakóval nyitotta, majd jött két iksz, egy Lokerenben, egy pedig otthon a Standarddal. A kékeknek nincs nagyon esélyük az előzésre, pontosabban csak egy pozíciót javíthatnak pozíciójukon – a Lokeren fogható be, ám a 4. helytől tisztes távolságban vannak Vossenék.
Emilio Ferrera legénysége a gyenge szezon végén kisebb bravúrt hajtott végre azzal, hogy bejutott a felsőházba. Ám nem érzünk többet a genkiekben…
Ugyan az alapszakaszban nyerni tudtak Goriusék Brugge-ben, ám ma nem érzünk erőt a vendégekben. A motivációs tényezők meghatározóak lesznek, így mi hazai sikert várunk! Tippünk tehát: 1-es!

Armani Milano-Maccabi Tel Aviv

A divatcézár csapata második helyen végzett csoportjában, és most jött el az idő, amikor már mindenféle magasztos jelzővel lehet beszélni a taljánokról! Giorgio Armani igen jól döntött, amikor pénzt feccolt a csapatba. Lehetett látni rajtuk, hogy sokra fogják vinni, de hogy ennyire?
Valószínűleg legmerészebb álmaikban fogalmazódott meg csak, hogy a Final Fuorba kerülésért harcoljanak, és íme eljött a nap! A Maccabi egy komoly hagyományokkal rendelkező 5-szörös Euroliga-győztes csapat, mindig képesek megújulni, és annyi pénzük van, hogy bárkit megvehetnek itt Európában!
Talán az összes párharc közül ez lesz a legizgalmasabb, hiszen viszonylag kiegyenlített erők csapnak össze. Egymás elleni mérlegük nem igazán mérvadó, most ez teljesen más lesz, mint az eddigi összecsapásaik.
Palánk alatt Maccabi fölényt várhatunk, Tyus, Zizic és Sofoklis nem csak magasak és erősek, de rutinosak és határozottak is. Hármasokban sacc ugyanúgy teljesítenek – nagyon nagyon jól! Mindkét együttes 40 százalékkal dobja a triplákat, szóval megosztják a figyelmet rendesen!
Lendületesség és tempó lesz ezen a meccsen, az olaszok fiatalos, atletikus csapata partner lesz a Maccabi pörgésében. A hangulat Milanóban nem hagy kívánnivalót maga után, egy jó csapatnak jó szurkolótábor is dukál, és ha nem is egy OAKA vagy egy Nokia Aréna a Milano otthona, de a kis ékszerdobozban lelkesen hajtják a fiúkat!
Sérültek: Gentile a Milanonál és Shawn a Maccabinál.

Mit várhatunk?

Mindkét csapat ponterős, 78 illetve 79 pontokat átlagolnak. Bár ez teljesen más lesz, mint az eddigi bármely meccsük, de mégis valószínűsíthető, hogy a palánk alatt sok fault lesz, és így sok büntető, a hármasokat pedig ilyen feltüzelt állapotban simán teljesíteni fognak 37-40 százalék között.
A Milano, csakúgy mint a Maccabi, képes lesz 73-75 pontra, a buki 152 pont köré lőtte be a meccset, ahol lesz 150 pont, ott csak találnak még a felek egy párat!
+152.5 pont jó választás lehet erre a meccsre, ebben van leginkább sansz egy kis pénzszerzésre – 1.9-szeres kifizetést ér!

CSZKA Moszkva-Panathinaikosz

Esélye sincs a görögöknek, az orosz csapat csak akkor nem nyer, ha nem lép pályára! Klasszis különbség van a CSZKA javára, és ez a PANA csak hazai pályán lehet képes a meglepetésre. Minden poszton gyengébbek, nagyon sok labdát adnak el, és bár a védekezés nagymesterei, de támadásban elég vérszegények! Nagyon gáz ilyent mondani egy PANA szurkolótól, de az is benne van, hogy nagy zakó lesz ez az első meccs!
Óvatosságból a -5.5-ös opciót javaslom, már ez is 1.5-szörös pénzt ér. A reális különbség CSZKA győzelem 6-10 ill. 11-15 ponttal, ez 4.5 és 5-szörös kifizetést ér a bwin kínálatában!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik