Hírek

Magyar és angol történetek…

Ma a Fradi-Puskás és a Derby-Huddersfield meccsek kerültek fel az étlapunkra...

Ferencváros-Puskás Akadémia +2,5!

A támadósorokról szólhat a két gárda ma délutáni ütközete – így hát a gólokra megyünk rá ezúttal.
Mindkét csapatnak szüksége lenne a pontokra, persze más-más célok vezérlik őket. A 24. játéknapon randevúzó együttesek közül a Fradi áll jobban, Doll mester fiai 36 egységgel jelenleg a 6. helyről várták a folytatást. Furcsa, hogy “hazai” környezetben gyengébben megy a zöldeknek, mérlegük mindössze 4-3-4 – viszont legalább november vége óta nem kaptak ki a Puskás Stadionban. A formájuk biztató, a Lombard kivégzését követően a derbin is diadalmaskodtak Leonardóék – így reális esélyük maradt a dobogóra lépésre.
A Puskás Akadémia a kiesés elől menekült, sőt, akár még jelenidőben is megfogalmazhatjuk az előbbi kijelentésünket. Ugyanis 27 pont áll a felcsútiak neve mellett, így most a 12. helyen állnak – a vonal alatti Paks 20-nál jár. Benczés Miklós legénységének nem egyszerű a sorsolása, úgyhogy mielőbb be kellene gyűjteni a szükséges egységeket. A tavasz jól is indult Lencsééknek, ám a múlt héten botlottak Polonkaiék otthon a Haladás ellen (1-2). A vészharangokat még nem kell kongatni, és szerintünk sem búcsúzik majd az újonc, ugyanakkor még a hátradőlésnek sem jött el az ideje. Ami a brigád mellett szól, az a támadójáték: Tischler, Lencse, Gallardo, Czvitkovics, Szakály Dénes – ők valamennyien képesek meghúzni a váratlant, mint tették ezt többször mondjuk Diósgyőrben, ahol 3-2-es győzelmet arattak két hete. Tóth Balázs eltiltását tölti.
Mindkét oldalon jó csatárok állnak bevetésre készen, s noha a Fradi védelme lényegesen összeszedettebb, mint Moniz alatt, azért a felcsúti támadószekciót nem írnánk le. Viszont a Puskás védelme nem az igazi, rendre gólt, gólokat kapnak – és ma sem ússzák meg a kirándulást. Az az érzésünk, hogy ezen az összecsapáson simán jöhet a +2,5-ös opció, mi erre voksolunk!

Derby County-Huddersfield 1!

Jó formában van a házigazda, ráadásul visszatér az egyik gólvágója. Nem ma támadnak fel a vendégek…
A hajrájához közeledik az egyik leggyilkosabb pontvadászat, az angol második vonal is. A Championshipből még 5 mérkőzés van hátra, és bizony néhány kérdés még megválaszolásra vár. Itt van mindjárt az első: a Leicester mellett melyik alakulat jut fel egyenes ágon a Premier League-be? És kik jogosultak a play off részvételre? Nos, a Derby jó eséllyel a rájátszás tagja lesz, a hajrában bajosan tudnának ledolgozni a fehér-feketék 9 pontos hátrányt a Burnley-vel szemben.
A rutinos Steve McClaren menedzselte együttes 72 egységével a 3. helyen állomásozik, a Pride Park Stadium-ban 11-4-5-ös mérleget felvonultatva. A támadójáték az erőssége a brigádnak: 72 találattal a második legeredményesebb együttes a ligában. Lee Granték szeszélyes formában várják a találkozót, ugyanis két vesztes és két nyertes meccsel a hátuk mögött érkeznek meg a mai kilencven percre. Jó hír a drukkereknek, hogy a három gólvágó egészséges, és felépült sérüléséből Jamie Ward, aki már hét gólt jegyez. Egy középpályás ugyancsak játékra jelentkezett, összességében tehát erős kerettel fogadja ellenfelét a Derby.
AZ ellenfél a Huddersfield lesz, amely 46 pontjával a 17. – a vonal alatti Millwall 39-nél áll. A hátralévő 5 találkozón még 4-5 egységet be kellene húznia Mark Robins legénységének, akkor ismét a második vonalban maradna a kék-fehér sereg. Vendégségben 4-5-11 a mérlegük, viszont március eleje óta nem nyertek meccset Vaughanék. A túrái közül a legutóbbi négyet két iksszel és mindössze egy rúgott góllal zárta. Sőt, hogy tetézzük a bajt, az elmúlt 11 túrája közül egy decemberi birminghami siker az egyetlen – azért ez már a ciki kategóriába sorolható… Ami viszont biztató lehet, hogy nincs friss sérült a keretben, a kisebb problémákkal küzdő játékosok várhatóan vállalni tudják majd a játékot.
A Derby jobb csapat, erősebb a kerete, és otthon nem nagyon hibázik. A Huddersfield gyenge formában van, és nem gondoljuk, hogy ma térnének magukhoz. A házigazda nem hibázhat – tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik