Hírek

Holland foci, nemzetközi kosár!

Ma a Groningen-NAC mellett két kosárrangadót szedett ízekre Ninno mester, a rangago.hu állandó szakértője.

Groningen-NAC Breda 1!

Két motivált csapat találkozik egymással az Euroborgban: a hazaiak a play offra gyúrnak, a vendégek a kiesés elől menekülnek…
A 42 egységig jutó zöld-fehérek sorsa a saját kezükben van, ugyanis nincs más feladatuk, mint megtartani a négypontos előnyt a hátralévő három fordulóban a Zwolléval szemben. Ha ez sikerül, úgy 8. helyezettként részese lesz a gárda az EL-helyért folytatott rájátszásnak. Adorjánék mostanság ennek megfelelően is teljesítenek, három győztes ütközetből érkeznek a találkozóra. És a sikerek között volt az üldöző és a PSV idegenbeli legyőzése, és a bajnoki célokra hajtó Vitesse hazai két vállra fektetése!
Cheryék odahaza nem rosszak (7-5-3), a nagyok többségét is elkapta, a Feyenoord mellett csak a Hága és a Heerenveen nyert nála. Gólaránya 26-18 – csak kétszer maradt impotens a támadósor. Jó hír a zöldeknél, hogy Wijnaldum, a gárda alapvédője letöltötte eltiltását, egy csatár és egy középpályás visszatérésére viszont még csekély az esély. A támadó egyébként 8 találattal vezeti a házi góllövő listát.
A NAC hasonló helyzetben van aktuális riválisával, hiszen négy egység fórt kellene megtartani a hátralévő három játéknapon. Most 34-nél járnak a bredaiak, a Waalwujk pedig 30-ig jutott. Jövő héten pedig a NAC fogadja a Waalwijkot… Nos, az lehet Bredában az év meccse!
Persze, Groningenbe sem feltartott kezekkel mennek Nebojsa Gudelj tanítványai. Bár, mostanság nem igazán megy a sárga-feketéknek: hét meccse nem nyertek, öt iksz mellett kétszer égtek. Idegenbe egyébként sem győzni járnak Peoponék, 2-5-8-as mérlegükhöz 17-31-es gólarány társul (A Rodánál és a Heracles-nél nyertek.). Bodoréknál egy marokkói támadó sérült, egyébként szinte teljes a keret. Egy másik támadójuk, Hadouir már felépült, és játszott is a Twente ellen.
A forma és a hazai pálya előnye mindenképpen a hazaiak mellett szól, ráadásul a Groningen sincs még biztonságban, azaz kellenek neki is a pontok a rájátszáshoz. Az az érzésünk, hogy a zöldek behúzzák ma mindhárom egységet, a Breda pedig veszettül készül az április végi Waalwijk elleni “év meccsére”. Tippünk tehát: 1-es!

Zalgiris Kaunas-Real Madrid

A leghazafibb csapat fogadja az Euroliga végső győzelmére is esélyes szupercsapatot!

A litvánokat sokszor dicsértük már amiatt, hogy náluk kevesebb légióst senki nem foglalkoztat, és persze az sem mindennapi, hogy náluk mindig telt ház van, ami sacc 16.000 embert jelent. Az pedig végképp szokatlan, hogy nemcsak csapatukat éltetik, hanem az országukat is meccs közben!

A Realnak nagyon megy! Minden posztra van legalább három emberük, sikeréhesek, motiváltak és csoportelsők akarnak lenni! A két csapat elég ellenséges viszonyt ápol. Egy éve egy kis olajat öntött a tűzre Rudy Fernandez, amikor 75-74 re nyertek Madridban. Előzmény, hogy bombariadót fújtak Vilniusban – később kiderült, hogy Madridból jött a hívás, és Zalgiris épp, hogy oda ért a meccsre, aztán meg a lefújáskor jött a sztártól a pofon, és az arcon köpés. Csak pont volt az I-re a bírói tévedések, amelyek a Real malmára hajtották a meccset. Amikor pedig 4-en támadtak Jankunasra, akkor már tudni lehetett, hogy lesz itt visszavágó is!

A visszavágón biztonsági emberek sérültek meg és persze Fernandez is, lett börtönbünti, meg Rudynak egy 3000 eurós pénzbírság.

Hogy ez miért is fontos előzmény? Az ominózus eset óta minden meccsnek tétje van a két csapat között, ez már olyan becsületbeli dolog féle. Egy-két éve még fiatalosabb, erősebb kerete volt a Zalgirisnak, most pár napja Stombergas mestert is elküldték, mintha Ő lenne a hibás a Kaunasi csapat sikertelenségéért. Abból dolgozott, amije volt… Nyugdíj előtt álló veteránokkal, hisztis ex-sztárokkal, olyan sokat harcolt veteránokkal, akiket már nem igazán lehet felpörgetni. Ezzel le is írtuk, milyen ez a Zalgiris Kaunas most!
Nem fiatalítottak időben és most ez megbosszulja magát! A Realnal Carroll az egyetlen sérült, Fernandez tudja, hogy ha nála a labda, akkor fújolás és fütyülés jut majd neki, de ehhez már lassan hozzászokik, amikor Kaunasba megy.

Mit várhatunk?

Real győzelmet mindenképp, de arra kb. banki kamatot fizetnek, tehát sokat nem ér. A litván csapat öreg, és a végjátékra rendszeresen elfárad, a játék lassítása az Ő esélyeiket növeli! Bízzunk abban, hogy nem fognak a Real keze alá játszani, és belemenni egy nagy rohanásba, nekik ennyi jutott, szépen ott maradnak hátul kullogóként, de nem mindegy, hogyan búcsúznak a hazai szentélyben az Euroligától.
-161.5 pont 1.9-ért jó választás lehet erre a meccsre!

Unicaja Malaga-Armani Milano

Langford mellett most Gentile is sérült a divatdiktátor csapatában. A Malaga minden játékosa hadra fogható, esélyük a továbbjutásra nincs, de a Milano sem tud feljebb lépni. Lehoznak egy felhőtlen meccset, ami lehet akár sok pontos is jelen esetben, mondjuk +150.5 pontos. A hazaiak esélyesebbek, de olyan szép sikerszériát fut az öltönyös csapat, hogy meglepire is képesek lehetnek, ha bírják lábon!

Olvasói sztorik