Hírek

Nagy a tét fociban, kosárban!

Ma európai kupacsatákat választottunk: kosár és foci a mai menetrend!

Juventus-Lyon 2-3 gól!

A Juve győzelmét és ezzel az elődöntőbe jutását várjuk ma este Torinóban.
Az első mérkőzésen a zebrák egy hajrában szerzett találattal nyerni tudtak Galliában is – és ma sem várunk meglepetést. Egyrészt, a Juvét erősebb alakulatnak tartjuk riválisánál, másrészt az EL-finálé helyszíne épp a Juventus stadionja – ki ne akarná hazai pályán játszani a döntőt?
Conte mester csapata a nápolyi vereséget gyorsan helyrehozta a Lyon és a Livonro legyűrésével. Előnye tekintélyes a Serie A-ban, és elnézve a sorsolását (ugyan még mennek a farkasokhoz), a hátralévő hat forduló alatt aligha adják le a 8 pontos fórt.
Brutálisak hazai környezetben Tevezék, az összes olasz riválisukat kinyírták (16-0-0), más kérdés, hogy a BL-ben a Galatával és a Reallal sem bírtak, így kerültek a második számú sorozatba. A Trabzon ellen könnyedén, a Fiorentina ellen kissé nyögvenyelősen lépett túl az Öreg Hölgy, ám annyi azért leszűrhető volt a kupameccseikből: komolyan veszik Llorentéék a sorozatot!
Barzagli és Pepe sérült, azonban a kispad nagyon hosszú, így Conte mester kedvére rotálhat…
A Lyon az EL-es helyekért küzd a gall pontvadászatban, ám a közelmúltban kikapott egyik nagy riválisától otthon (St. Etienne), így most csak az 5. A hibát a hétvégén orvosolták Remi Garde fiai, miután nyertek a Valenciennes-nél. A sorsolásuk nem egyszerű, a lemaradásuk pedig 4 pont – szerintünk nehéz lesz befogni a riválisokat.
Gomisék a BL-ben kezdték a selejtezést, de aztán kipottyantak az elitligából. Az El-csoportköréből úgy léptek tovább, hogy az esetek többségében szinte B-csapattal léptek pályára. Az egyenes kiesés szakaszban előbb az Odessát ejtették ki eseménytelen meccseken (0-0, 1-0), majd a Plzennek intettek búcsút, kimondottan élvezetes ütközetekben (4-1, 1-2).
A Lyonnál vannak sérültek, három középpályás és egy bekk sem bevethető, lapinformációk szerint el sem utaznak a visszavágóra.
Azt gondoljuk, hogy a Juve behúzza a visszavágót is, ám nem rendez nagy gólzáport. Valamiért a 2-0-felé hajlunk – de a 2-3 gólos opció tűnik a legértékesebb befektetésnek…

Olympiakos-Panathinaikos

Az Euroliga bajnoka, aki legyőzte utolsó másodpercekben a favorit CSZKA Moszkvát, majd meg is védte a címét egy hatalmas fordítással a Real Madrid ellen, most ősi ellenségét, a görög bajnok és kupagyőztes Panathinaikost fogadja az utolsó körben!

Ez a meccs, ha van tétje, ha nincs, mindig magában hordozza a presztízst! A meccs eredményétől függetlenül tovább fog jutni mindkét csapat, de olyan nagy az ellenségeskedés a két klub között, amihez talán csak az “Old Firm” – a Celtic-Rangers rangadó – hasonlítható, így nem lehet elmenni mellette szó nélkül!

Fragiskos Alvertis, a PANA legendája vette át Pedoulakistól a csapat irányítását, a zöld-fehérek oldalán mindenki bevethető. Bartzokas, az OLY mestere nem számíthat Printezisre, Perperogloura, és a régóta maródi Acie Lawra.

Az OLY fizikálisan sokkal erősebb, cseresora is hosszabb, sőt a Béke és Barátság Aréna barátságtalan hangulata is a piros fehérek győzelmét vetíti előre. Eddigi meccseiken szélsőséges eredmények és szélsőséges pontszámok jöttek, ha valaki bizonytalanra akar menni, akkor itt jó helyen jár, ebből a meccsből bármi lehet! Statisztikákat nézni teljesen felesleges, a PANA az Euroliga legjobban védekező csapata, az OLY kiegyensúlyozottan teljesít, támadásban és védekezésben egyaránt.
Olyan sokszor találkoztak, és annyira jól ismerik egymást, hogy nehéz lesz újat hozni! Mindkét csapat győzelemmel hangolt az Euroligában és a bajnokságban is.

A Spanoulisfaktor?
Igen, láttuk mire képes az Oly a vezér nélkül, igazán nagy öröm lehetett náluk, amikor újra játékra jelentkezett, és nem feltétlenül a pontok hiányoztak, amiket “Kill Bill” szállított, hanem a váratlan húzások, és, hogy szoros helyzetben legyen egy olyan kéz, ami nem remeg meg!

Nincs “verőlegény” a PANA-nál?
Nincs bizony! Center kéne oda, de olyan tökösebb és fiatalabb féle!
Bent a palánk alatt ott van a veterán Batiste – az Ő mozgásán azért már látszanak az évek -, Mavrokefalidis – olyan sok csapatban játszott, és még mindig nem tud ösztönösen cselekedni -, Lasme – félelmetes felhajtóerő és ütemérzék, de a palánk alatt 105 kilóval nem igazán hatékony, ott 120-140 kiló az, ami hatásos. Igazi center nélkül nehéz boldogulni!

Miért oltják ki egymást?
Vicc kategóriás 100-130 pontos meccseket hoznak le egymás ellen az utóbbi időben. A sportszerető ember ilyenkor mondja, hogy a tét rányomja bélyegét a meccsre, és ezért a kevés pont! A PANA előszeretettel védekezik 3-2-es zónát, az OLY fizikális adottságait kihasználva megengedheti magának a 2-3-ast. A piros-fehérek, ha lepattanót szednek, akkor már mennek is ziccerre. Sok labdát csennek a csapatok egymástól félúton. Diamantidis és Spanoulis felé elég sokszor tolódik el a mezőny, így a gyengébb oldalt kínálják meg hosszú passzokkal, amiket sorra le is fülelnek. Ma is láthatunk ilyet, az biztos!

Mit várhatunk?

Az nyer, aki képes lesz váratlan húzni, a PANA teljes nyugalommal játszhat – erre az utóbbi időben nem igazán volt példa -, pár ponttal megtámogatva jó lehet a Panathinaikos, de ehhez a sok jó hármas kell és, hogy alacsony pontszámú legyen a meccs! A kevés pont a papíron gyengébb csapat esélyeit növeli! Arra számítok, hogy most is egy nagyon hajtós, harcos, kevés pontot hozó derbit látunk, ahol a PANA magas emberei gyakorlatilag kapusként funkcionálva blokkolnak majd sok-sok labdát.
Ha Spanoulist sikerül kikapcsolniuk legalább egy kis időre, akkor simán jöhet a meccsre a főtipp, a -140.5 pont 1.9-ért. Arra számítva, hogy az OLY kerete erősebb – tehát a végjátékra ők még jobban rá tudnak kapcsolni, a PANA pedig jobban büntetőzik, és mivel gyorsabbak, könnyebb lesz fault-kosárt provokálniuk, érdemes megtolni, hogy a negyedik negyedben lesz a legtöbb a pont – ezt sacc 3-szoros pénzzel mérik a bukik.

Lokomotiv Kuban-Bayern München

Orosz-német honvédős történet, ami a becsületről szól! Amit a haza megkövetel, azt meg kell tenni, aztán már csak imádkozni kell majd, hogy a Galata elbukjon holnap a Partizan ölelésében. Persze, erre igen kevés az esély, de ha egy csapat még azt sem adja meg magának, akkor fölösleges kilépnie a parkettre! A Lokomotiv győzelmi kényszerben van, a németek pedig eddig minden meccsükön erőn felül teljesítve álltak helyt! A Pashutyin-csapat cserékben messze nem áll olyan jól, mint a bajorok, de menni, és nyerni fognak!
-8.5 pontos orosz győzelem 1.94-szeres pénzt ér. Bwin-eseknek 6-10 ill. 11-15 pont között javaslom megtámadni, 4.5 és 4.6-szoros pénzért.

Olvasói sztorik