Hírek

Egy bajnoki, egy kupa…

Ma igencsak érdekes irányt veszünk...

Ajax Cape Town-Golden Arrows 1!

A holland klub kihelyezett bázisának futballcsapata nem hibázhat a sereghajtó ellen…
A 26. fordulóra hangolnak a csapatok a dél-afrikai élvonalban: a hazaiak a középmezőnyben dekkolnak 31 egységgel, 6-3-4-es, nem különösebben veszélyes hazai mérleggel. A piros-fehéreknek elsősorban a támadójátékkal adódik rendre problémája: 25 fellépésen mindössze 22-szer voltak eredményesek. A Cape Town Stadium-ban még csak elmegy a 14 találat, no de a túrákon jegyzett 8 gól az már a ciki kategória… Ami a formát illeti: gödörből kapaszkodik ki a fokvárosi brigád, ugyanis négy nyeretlen mérkőzést követően végre megtört a jég, és az egyik közvetlen riválistól sikerült elhozni mindhárom pontot. Most a 10. pozíciót foglalja el, kiesési gondja nem lesz, ám nagyon előre sem tud lépni a táblázaton az elsősorban fiatal futballistákra építő egység.
Roger De Sa, a csapat vezetőedzője örömmel nyugtázta a sikert (Lance Davids a 94. percben vert be egy szabadrúgást…), és úgy fogalmazott a gárda honlapján, hogy az idegenbeli sikerből végre erőt meríthetnek a játékosok, akik becsülettel küzdöttek eddig is. A mai mérkőzéssel kapcsolatban kiemelte: a “Fecskék” elleni győzelem lendületet adott fiainak, és jót tett az önbizalmuknak, így bizakodóan várják a kilencven percet, amelyen cél egyértelműen a győzelem.
A Golden Arrows 13 pontjával tökutolsó, a vonal feletti csapatokkal szemben 10 egység a lemaradása, és még hat meccset játszhatnak a fiúk… Nem vállalunk túl nagy kockázatot, ha kijelentjük: az egyik tuti kiesője megvan a ligának. Idegenben borzalmasak (1-0-11, 5-22), viszont tragikus a formájuk… Legutóbbi 14 ütközetük közül egyet húztak be, 13-at pedig bebuktak… Legutóbb március közepén, azaz öt mérkőzéssel ezelőtt találtak be a kapuba, azóta nullára pofozták őket mindenhol. Nem nagyon hiszünk az Arany Nyilak feltámadásában…
Tavaly mindkét brigád megúszta a kiesést, az idén a vendégeknek erre nincs esélyük. Egy éve, ebben a felállásban 3-0-ra nyert a fokvárosi gárda. És ma is nekik szavazunk bizalmat, a vendégek szétesőben, nem tudnak pontot szerezni. Tippünk tehát: 1-es!

Jihlava-Plzen 2!

Kupagyőzelemmel engesztelné ki drukkereit a címvédő – ehhez a negyeddöntőt kell előbb túlélni. 1-0-ás előnyből várják a folytatást…
A Jihlava klasszikus középcsapat, a 8. a bajnokságban, erős hazai mérlege mellé sebezhető idegenbeli statisztika párosul. Extra motivációja a kupában lehet így már csak, viszont e kiírásban belenyúltak a jóba… De erről majd később!
Petr Rada tanítványai jó passzban várják a találkozót, az idén mindössze egy bajnokit buktak el, és ugye a kupában alulmaradtak aktuális ellenfelükkel szemben. Harbáék két győztes meccsből érkeznek a visszavágóára, ám aktuális ellenfelükkel szemben nagyon nem megy a sárgáknak.
A bajnoki címvédőt megviselte a többfrontos hadviselés: a hazai bajnokság és kupa mellett a BL-ben, majd az EL-ben is helyt álltak derekasan a fiúk. Viszont – vélhetően a terhelés is közrejátszott ebben – le kell mondaniuk jó eséllyel a bajnoki címről. Mert a pontvadászatban immár 8 egység a lemaradásuk a Sparta Prágával szemben, és már csak hét mérkőzést rendeznek… A 2. helyüket nem fenyegeti veszély, de nyilván, azért az mégsem ugyan az, mint a trófea (no és nem mellékesen a BL-indulás…).
A gárda mostanság száguld, sorra nyeri meccseit, gólt sem kapott hetek óta, Dusan Uhrin Jr. legénysége olybá tűnik, ki akarja engesztelni a drukkereket.
Az első mérkőzésen sokáig ellenállt a Jihlava, ám a 78. percben sikerült bevinni a győztes találatot a Viktoriának. És ma is azt gondoljuk, hogy nyernek a vendégek. A Plzen szerintünk nem hibázik, még egyszer elveri a Jihlavát – kettős sikerrel jutva az elődöntőbe…

Olvasói sztorik