Hírek

Gólok itt, gólok ott…

Ma megint két meccset vettünk górcső alá... Bréma és Birmingham volt a célállomás...

Aston Villa-Fulham +2,5!

Hat fordulója maradt a londoniaknak, hogy kivívják a bennmaradást. A küldetés nem egyszerű, ám egy biztos: óvatos ikszekkel nem marad sok esélyük az előzésre…
Hihetetlen szeszélyes csapat az Aston Villa. Amire az egyszerű halandó sportfogadó azt gondolná az esetükben, hogy tuti, nos, abból nem lesz általában semmi. A gárda 34 pontjával a 12. pozíciót foglalja el, 8 egység az előnye a veszélyes zóna tagjaival szemben. A Villa Parkban gyengék (5-2-9), legutóbb a Stoke gurított Bentekééknek egy négyest. A formáról már szóltunk: jelenleg épp a gödör alján vár a társaság, miután két sikert két méretes zakó követte. A keretben N’Zogbia, El Ahmadi, Kozak és Okore nem bevethető, ráadásul pénteken megsérült a házi gólkirály, Benteke is, aki még a vébét is kénytelen lesz kihagyni… Íme Paul Lambert utazólistája: Given, Guzan, Steer, Baker, Bennett, Bertrand, Clark, Lowton, Luna, Vlaar, Albrighton, Bacuna, Delph, El Ahmadi, Gardner, Herd, Johnson, Sylla, Tonev, Westwood, Agbonlahor, Bowery, Helenius, Holt, Weimann.
A Fulham nagy bajban van, sereghajtó 24 ponttal, 3-2-11-es szerény vendégmérleggel. A londoniakon az edzőváltás sem segített eddig, Magath mesterrel ugyan látványosabb valamelyest a fehér-feketék játéka, ugyanakkor ez eddig eredményekben nem mutatkozik meg. A forma pocsék, igaz, a Manchester City ellen idegenben, illetve az Everton ellen a Craven Cottage-en nem Dejagahék voltak az esélyesek. A sorsolása nem olyan vészes a gárdának, így tehát egy jó finissel akár még benn is maradhatnak a Premier Legue-ben. Sérült Mitroglou, Darren Bent nem léphet pályára a kölcsönszerződésben foglaltak szerint. Jó hír, hogy Parker felépült, míg Amorebieta is rendelkezésre áll, ugyanis letöltötte eltiltását. A tervezett keret: Etheridge, Stekelenburg, Stockdale, Amorebieta, Briggs, Burn, Hangeland, Heitinga, Riether, Riise, Boateng, Cole, Dejagah, Diarra, Duff, Holtby, Kacaniklic, Karagounis, Kasami, Kvist, Parker, Richardson, Sidwell, Tunnicliffe, Zverotic, Roberts, Rodallega, Tankovic, Woodrow.
Az a határozott meggyőződésünk, hogy Magath mester rendesen feltüzeli majd a vendégeket. Muszáj a londoniaknak támadniuk, ezt pedig a hazaiak kihasználhatják. Jó kis csörte lesz ma a Villa Parkban, no és mi várunk gólokat, szám szerint legalább hármat!

Werder Bremen-Schalke 04 +2.5!

A támadófoci diadalát várjuk ma délután a Weser Stadionban: szerintünk csúnyán egymásnak rontanak a felek…
A brémaiak a hannoveri meglepetés-győzelemnek köszönhetően kissé fellélegezhettek, ugyanis eltávolodtak az igazán veszélyes zónától. A zöldek jelenleg a 12. helyen tanyáznak 32 egységgel – az osztályozós Stuttgart 24-ről várta a folytatást. Robin Dutt brigádja sem éppen a kiszámíthatóságáról híres, és akkor még finoman fogalmaztunk. Hazai környezetben sebezhető (4-5-5), és március eleje óta képtelen saját pályáján nyerni – azóta a Stuttgart ponttal, a Wolfsburg hárommal távozott. Ezt követően jött a hannoveri siker – kellett is mindhárom egység Huntéknak. A szakvezetés két középpályással nem kalkulálhat: Yildirim és Kroos továbbra is sérült.
A Schalke komolyan vette a Dortmund üldözését, a kékek csak nem akarnak leszakadni a Borussiáról. Jelenleg Szalaiék a 3. pozíciót foglalják el, 54 pontjukból 22-őt kirándultak össze (6-4-4). Viszont Keller mester alakulata mostanság csak nem akar hibázni a Bundesligában, a bajoroktól kapott méretes, március eleji zakót követően 5 bajnokin 13 pontot húztak be. A bronzérem, és így az automatikus BL-szereplés szinte már biztos, ám Boatengék azért csak rámennek az ezüstre. A keret továbbra is nagyon hiányos, Höwedes, Santana, Uchida és Fuchs a védelemből, Clemes, Aogo és Hoger a középpályáról, míg elölről Farfan hiányzik majd sérülés miatt. Jó hír, hogy Boateng leülte eltiltását, így újra bevethető. No, és Huntelaar is remek formában van!
A két gárda presztízsmeccsén találatokat várunk: a vendégek tartalékos védelme jó eséllyel kapitulál majd, viszont a kékek támadószekciójától is várunk gólt. Ennek megfelelően hármat csak összehoznak majd e derék brigádok. Tippünk tehát: +2.5!

Olvasói sztorik