Hírek

A derbi napja!

Ma megütközik a lila és a zöld sereg. No meg a Moszkva és a Galata is...

Újpest-Ferencváros Mindkét fél betalál: IGEN!

Egyik kapus sem ússza meg a rangadót kapott gól nélkül…
Parádés hangulat és várhatóan telt ház fogadja majd a csapatokat ma este a Szusza Ferenc Stadionban. Mindkét gárdának szükségük lenne a pontokra, ugyanis eddigi teljesítményük elmarad a várakozásoktól. Ha karcosan szeretnénk fogalmazni, akkor bizony két középcsapat ütközetéről számolnánk be, ám nyilván a derbi az más – bármilyen pozícióban is legyen e két társulat, az egymás elleni randevú mindig kiemelt jelentőséggel bír.
A lilák a 9. helyről várják a folytatást, 28 egységet termeltek eddig, előre lépésre nem nagyon van esélyük Lázáréknak. Hazai pályán cseppet sem félelmetesek, 3-5-3-as sorukhoz 22-18-as gólarány párosul. Viszont eddig mindig betaláltak a Szuszában. A formájukra egy hete még azt írtuk volna, hogy parádés, viszont vasárnap este Szombathelyen igencsak gyámoltalan támadójátékot előadva maradtak alul Suljicék. Ami viszont látszik: nem megbántva a tavalyi keretet, de az idén a külföldi labdarúgók többsége valóban ügyes, és megüti az élvonal nívóját. Herris, Kosovic, Suljic egyaránt minőséget képvisel – más kérdés, hogy a csapat összegyúrása hosszú folyamat, és az is tisztán látszik, hogy még messze az út vége. Jó hír a IV. kerületieknek, hogy Simon Krisztián már bevethető lesz, felépült sérüléséből, rossz hír viszont az, hogy Kabát Péter hiába fellebbezett, a fegyelmi bizottság helyben hagyta korábbi állásfoglalását, így maradt a kétmeccses eltiltás.
A Fradi sem kápráztatja el a drukkereit, mindössze a 6. 33 egységgel. Viszont mellette szól, hogy az egyik legjobb túrázó: 5-3-3 a mérlege idegenben, 20-18-as a túragólaránya – csak Kecskeméten nem voltak eredményesek Somaliáék.
A forma nem rossz, Doll mester végre nyert bajnokit a Lombard ellen, közben pedig a Ligakupában is simán léptek tovább Ugraiék a Pápa ellenében. És a játék: a Veszprém megyei alakulat ellen végre volt egy kis lendület, egy kis kreativitás Leonardóék játékában.
Jenner visszatérhet, letöltötte eltiltását, vele is kalkulálhat már a germán szakember. Friss sérült nincs a keretben, a rangadóra erős kerettel érkeznek a ferencvárosiak.
Győzelme esetén a Fradi előzhet, és megközelítheti a 3. pozícióban álló Videotont. Motiváltak lesznek Bödéék, az egyszer biztos.
Az az érzésünk, hogy nem lesz unalmas a derbi. Mindkét együttes – reményeink szerint – felvállalja majd a támadófutballt, s így nem maradnak el a gólok sem. Nálunk a mindkét fél betalál opció a leginkább szimpatikus!

CSZKA Moszkva-Galatasaray

Két meccs maradt a középdöntőkből, és most az a tét, hogy meg tudja-e őrizni az orosz sztárcsapat a csoport első helyét a Real Madrid előtt!

Félelmetes hazai mérleget tudnak felmutatni az oroszok! 23 hazai meccsükből mindössze hármat vesztettek el. A Galata talán egész Euroligás szezonja alatt nem tudott kiállni teljes keretével, hiszen sérülést sérülésre halmoztak az idény alatt. Egy egész hetet pihenhettek és készülődhettek a moszkvaiak a mai meccsre, akkor győztek a Bayern ellen egy viszonylag szoros meccsen. A Galatanak sokkal kevesebb jutott, mivel a Fenernél vendégeskedtek a bajnokságban, és ha már ott voltak, bele is szaladtak egy jókora pofonba. 25 ponttal verte Obradovic csapata hétfőn a Galatat! Nem valami biztatók az előjelek a törökökre nézve. Vigaszt talán az nyújt nekik, hogy Erceg meggyógyult, és bevethető volt csapata ellen, de hogy mennyire lesz motivált a CSZKA ellen, az bizonytalan. Jawai sérülései nehezen gyógyultak, és bármennyire is kiváló volt palánk alatt az ausztrál óriás, mégis megvált tőle a török csapat.

Az oroszoknál visszatér sérüléséből a csapat esze, Milos Teodosic, lehet ugyan, hogy még kímélni fogják kicsit, de pár percre már be fog ugrani, az biztos! Top 16-os mérlegük alapján talán a pontokat lenne érdemes megtámadni, nagyon is kecsegtető, amit produkálnak. A CSZKA 84, a Galata 77 pontot átlagol. Mezőny és hármaskísérletek értékesítésében erős az orosz fölény, míg büntetőzésben kiegyenlített. Lepattanókat sacc ugyanúgy kapkodják le.

Az oroszok visszatértek ahhoz a gyors játékhoz, amit 2 szezonnal ezelőtt produkáltak. Az orosz “blitz krieg” nagyon hatékony, és a csapat kerete is elképesztően erős. A Galatat 3 ember húzza, a visszatérő Erceg, Hairston és hogy Puerto Rico ne csak a jó rumról legyen híres, küldtek az égiek nekik egy Caqrlos Arroyot is! Ez a három szakember akár 50-60 pontot is bele tud pakolni a közösbe, ha jó napot fognak ki!

Mit várhatunk?

Az oroszokat, ha kritizáltuk, mindig kiakadtunk a közönségen. Nyakkendős, öltönyös úriemberek visszafogottan tapsolva lelkendeztek a lelátókon – na de ez már a múlt! Jó hangulat van Moszkvában, valahogy feloldódtak ezek az oroszok, kiabálnak, zászlókat lengetnek, dobolnak és dudálnak. Normális kosárhangulat van.
Az oroszok képesek negyedenként 3-4 pontot ráverni a törökökre, mert bár nekik is vannak húzóembereik, de nagyon sok jó képességű játékos ül a padon. Ha kell, ez a CSZKA képes lehozni egy nagyrohamot, és elhúzni akár 10 ponttal is. Levédekezniük istenigazából csak a három húzóembert kell, és biztosak lehetünk benne, hogy ezt meg is oldják a ruszkik. CSZKA Moszkva győzelem -13.5-tel – 1.9 ért!

Olvasói sztorik