Hírek

Szerdai rangadók: gólokat és pontokat várunk!

Ma a Real-Dortmund és a Milano-Barca meccsek kerültek terítékre...

Real Madrid-Borussia Dortmund +2,5! (0-1)1!

Nehéz elképzelni e két alakulatról, hogy unalmas kilencven percet produkáljanak. Jönnek a gólok, az tuti!
Már az elődöntőbe jutás a tét a BL-ben, és e két alakulat egy éve már a döntőbe jutásért megütközött egymással. Akkor – nem kis meglepetésre – a germán társulat örülhetett, miután a 4-1-es hazai mészárlást követően 2-0-ra kapott csak ki a Bernabeuban. Most az első felvonást rendezik a spanyol fővárosban, és készülnek, fogadkoznak is a felek.
Carlo Ancelotti alakulata izgalmassá tette a bajnokságot azzal, hogy két vereséget is elszenvedett a közelmúltban. A Barca ellen otthon, a Sevilla ellenében pedig idegenben kapituláltak a fehérek. A Rayot ugyan kivégezték Moratáék, ám a két botlás hatására már csak a 3. helyről várhatja a folytatást a királyi alakulat. Persze, nem lefutott még a bajnoki cím, hiszen a matracosok 3, a katalánok pedig 2 ponttal állnak jobban Di Mariáéknál, ám egy biztos: most már nem a saját kezükben van a sorsuk.
A BL-ben eddig mindenféle különösebb megerőltetés nélkül menetelnek Ronaldóék, a nyolc között a Schalke volt az áldozat, a kettős győzelem mellett a gólarány is önmagáért beszélt: 9-2…
A keretben Khedira, Jese, Marcelo és Arbeloa sérült, velük nem számolhat a szakmai stáb.
A várható kezdőcsapat: Casillas – Carvajal, Ramos, Pepe, Coentrao – Di María, Alonso, Modric – Bale, Benzema, Ronaldo.
A Borussia Dortmund megint lecsúszott a salátástálról, sőt, még a 2. pozíciója is veszélybe került a Schalke magához térése miatt. A sárga-feketék igencsak szeszélyesen teljesítenek manapság, ráadásul otthon rendre betliznek. A Zenit elleni kupavisszavágót elbukták, de kikaptak a Gladbachtól is, no és a nagy rivális gelsenkircheniekkel sem bírtak. Idegenben azért megy a szekér, ennek is köszönhetik elsősorban Reausék, hogy a BL-ben a legjobb nyolc közé kerültek – a Szentpéterváron rúgott három találat jelentette a továbbjutást…
A forma tehát szeszélyes, a védelem pedig nem túl acélos. Klopp mester legénysége az idén 28 bajnokin immár 31-szer kapitulált, s noha a Dortmund soha nem a szervezett hátsó alakzatáról volt híres, azért a csapnivaló védekezés mindenképpen hozzájárult ahhoz, hogy immár hétszer kaptak ki a bajnokságban (tavaly egész évben hatszor…).
A keret megint nem lesz teljes, ugyanis szép számmal akadnak sérültek a sárga-feketéknél. Schmelzer és Subotic a védelemből, Blaszczykowski és Bender pedig a középpályáról hiányzik majd. És, hogy tetézzük a bajt, Lewandowski eltiltását tölti.
A tervezett kezdő: Weidenfeller – Piszczek, Hummels, Szokratisz, Durm – Sahin, Kehl – Aubameyang, Mhitarjan, Grosskreutz – Reus.
Jelen állapotában a Realt erősebbnek érezzük, ám az 1,35 körüli szorzó nagyon nincs ár-érték arányban. A gólokban nagyobb rációt látunk, három találatot könnyen összehozhatnak a gárdák, amely már 1,45 körül fizet. Sőt, a hendis hazai is már szépen hozhat a konyhára. Mi ezeket a lehetőségeket támadjuk be, az tuti!

Armani Milano-Barcelona

Ha minden a papírforma szerint alakul, úgy a Barca az első, a Milano pedig a második helyen fog továbblépni az Euroliga középdöntőjéből. Nagy szériát futnak a katalánok, és csak az a kérdés, hogy mennyire veszik komolyan ezt a meccset. Amennyiben veszítenek, a csoportelsőségük akkor is meglesz.
A Milanoban talán van rá sansz, hogy Langford pályára lép! Szükség is lenne rá, hiszen legutóbb barcelonai találkozásuk alkalmával 18 ponttal terhelte meg a katalán gyűrűt. A Barca legutóbb idegenben verte a Malagát, és bár akkor is nem oszt, nem szoroz meccs volt, de mégis komolyan vették, majd pedig a Panathinaikoszra szabtak egy méretes zakót. A Milano még Langford nélkül is hozta a meccseket, a Fenert verték idegenben, előtte pedig az Anadolut Milanoban a török napok keretében.

Mindkét csapat nagyon ponterős, az olaszok majd 40 százalékkal tolják a triplákat, és a Barca sem marad le sokkal. Palánk alatt sokkal erősebb és hatékonyabb Xavi Pascual csapata. Dorsey nagy fogás volt, igazi verőlegény, hatalmas, erős, célratörő és nagyon alázatos. Lelkesen túr utat a lendületből érkezőknek. Tomic pedig kimondottan támadójátékos, neki nagy hasznát nem veszik, ha védekezni kell!

Mit várhatunk?

Amennyiben a Barca és Milano is ragaszkodik a 3-2-es zónához, és feladják a hármas vonalát, akkor simán jöhet a sok pont, hiszen remek tripladobók sorakoznak mindkét oldalon. Másrészt, mindkét csapat képes 73-74 pont fölé menni, a Milano 76-ot, a Barca 80-at átlagol. Erősebb a cseresor és szélesebb a taktikai repertoár a Barca oldalán, lendületes, gyors támadásvezetések, és a nagyobb motiváció az Armani Milano oldalán!
+151.5 pont 1.9-szeres pénzért, ez a főtipp. Mivel a Milano hétfőn este játszott bajnokit, talán kicsit pihentebbek a katalánok még akkor is, ha utazniuk kellett egy keveset. Nem számítunk nagy zakóra, viszonylag szoros meccset várunk, ami eldőlhet akár 1-5 ponton belül is, de inkább a Barca javára. Másik szelvényen melléktippként megtolhatjuk a katalánok győzelmét! Ez 1.57-szeres kifizetést ér.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik