Hírek

Kék-fehér ütközet

Mit kezd a Schalke a Herthával? No és a Barca a Panával? Kíváncsian várjuk mindkét összecsapást... Köszönet Ninno barátunknak a kosáranyagért!

Schalke-Hertha 1!

Ellentétes utat járnak be a csapatok: míg a hazaiak felszálló ágban vannak, addig a fővárosiak mélyrepülésbe kezdtek. Szerintünk ma sem szakad meg egyik széria sem…
Őrzi dobogós pozícióját a királykék alakulat, sőt, ha jól hajráznak, a BL-ben még érdekelt dortmundiakat is megelőzhetik. Jens Keller legénysége 51 egységig jutott eddig, a Veltins Arénában 9-2-2-es, egészen imponáló mérleggel büszkélkedhet. Csak a bajnok bajorok és a dortmundiak nyertek Gelsenkirchenben, ám egyik zakó sem mostanság csúszott be. Huntelaaarék a Bundesligában egész jó formát mutatnak, legutóbbi négy bajnokiján veretlen maradt, három siker után értékes ponttal tért haza a legénység az ezüstrangadóról, Dortmundból. Matipék a legutóbbi 12 bajnokijuk közül csak a Bayern ellenit bukták el, tehát okkal bizakodó a hangulat a kékeknél. A BL-től ugyan búcsúzni kényszerültek Draxlerék, ám a Real elleni fiaskó a realitás kategóriájába tartozott. Boateng begyűjtötte 5. sárgáját, így ma este pihen… Sérült Uchida, Höwedes, Farfan, Papadopulos és Aogo – lesz tehát hiányzó szép számmal Szalaiéknál…
Az ellenfél a középmezőnyben állomásozik, jelenleg a 9. pozíciót foglalja el, 36 pontjából 19-et túráztak össze Jos Luhukay legénysége (5-4-4). AZ újonc tehát jól teljesít, kiesési gondja nem lesz Ramoséknak, viszont elnézve pillanatnyi formájukat várhatóan előre sem kell tekintgetniük a tabellán. Mert bizony mostanság nem megy a fővárosiaknak. A kék-fehérek öt meccse képtelenek nyerni, két remit követően háromszor égtek meg zsinórban Jankerék. A hétvégén a Gladbachnál kapituláltak, kedden pedig a Bayern vitte el a pontokat az Olimpiai Stadionból.
A keretbe visszatér a sárga lapos eltiltását kedden letöltő Langkamp – vele stabilabb lesz a védelem. Sérült még Ben-Hatira, Allagui, Cigerci és Lustenberger – azaz minden csapatrészben lesz érzékeny veszteség.
Azt gondoljuk, hogy hazai pályán a Schalke nem hibázik: nálunk Szalaiék az esélyesek, a pontok szerintünk a Veltins Arénában maradnak. Tippünk: 1-es!

Barcelona-Panathinaikos

A katalánok fogadják a csoport első helyéről a – csütörtök este – harmadik Panathinakost! Rangadó lesz ez a javából, még akkor is, ha a mostani PANA nem az a csapat, amely pár éve Euroligát nyert!

Csodálatos és tiszteletre méltó hazai győzelmi szériát fut a Barca! 23 barcelonai meccsből mindössze kettőt vesztettek egy látványos bundameccsen a Nanterre ellen – laza 15-szörös pénzért -, és a Malagának sikerült még egy emberfeletti játékkal megvernie a katalánokat.

A PANA-nál nagy változások történtek, a Laboral Kutxa megverte a görögöket az OAKA-ban, és ezt már nem nézték tétlenül a vezetők, útilaput kötöttek Pedoulakis lábára, és a fiatalítás mellett döntöttek. Ötödik meccsére készül vezetőedzőként Fragiskos Alvertis, a PANA legendája, aki megörökölte a Pedoulakis kispadját. Támadni most sem tudnak a görögök, de legalább jól védekeznek, és hát ez is valami!

Egymás elleni mérlegük a Barca felé billen, köszönhetően utóbbi években elért szép eredményeiknek és a Panathinaikos gyengélkedésének.
Általában nem igen számít az egymás elleni teljesítmény a nagy játékosmozgás miatt, viszont ennek a két csapatnak hagyományai vannak, és híven ragaszkodnak is hozzájuk. A katalánok a technikás, a végletekig, akár extra passzig is kijátszott játék hívei, míg a Panathinaikos védekezése és harcossága által tette le névjegyét az európai kosárlabdatérképre.

Sérültet a meccs előtti este nem találtam egyik oldalon sem, tehát legjobb keretükkel léphetnek pályára. Legutóbb 56-63-ra nyert a Barca az OAKA ban – a Pana otthonában -, és ez nem valami gyerekmeccs-végeredmény, hanem a jó védekezés és az impotens támadójáték “dicsérete”. Annak a meccsnek a hőse Huertas és a görög Kostas Papanikolau voltak a Barca részéről, a Panathinaikostól Diamantidis és Lasme húzta a szekeret, ameddig bírta, de az is kevés volt.

Top 16-os mérlegük alapján csak büntetőzésben jobbak a görögök, hármasokban és mezőnyben Barca-fölény mutatkozik, lepattanózásban szintén ők a jobbak! 69 pontot átlagolnak a görögök, a katalánok pedig 79-et!

Mit várhatunk?

Fragiskos szereti a Barcelonát, 96-ban játékosként nyert egy haláli 66-67-es eredményt hozó meccsen a katalánok ellen Párizsban, és lettek Euroliga győztesek a zöld fehér görögök. Ukic-nak is van barcelonai kötődése, hiszen játszott Katalóniában pár szezont. A PANA légvédelem támadni is tud, és a Barca védelme nem a legacélosabb, támadásban a Barca mindenképp 75 pont felett várható, és bíznunk kell most a PANA-ban, hiszen teher nem nyomja őket. Abban biztosak lehetünk, hogy az esélytelenek nyugalmával nyerni mennek, és annyit dobnak, amennyit csak bírnak.
Ha pedig így lesz, akkor méltán bízhatunk a +143.5 pontos opcióban, ami 1.9-szeres kifizetést ér. Egy buliszelvényen kisebb pénzzel tolhatunk egy Panathinaikos-győzelmet is pár ponttal megtámogatva, sacc 7-11-gyel, hátha egy kis szerencse is társul az akarathoz!

Olvasói sztorik