Hírek

Kupacsaták!

Ma megint két sportággal jelentkezünk: Hollandia és Spanyolország a célállomás...

AZ Alkmaar-Ajax +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Hatalmas a tétje a mai ütközetnek: a nyertes ott lesz a kupadöntőben! Szerintünk nem feltétlenül óvatoskodnak majd a csapatok, inkább belecsapnak a lecsóba!
Az AZ a bajnokságban csalódást keltően szerepel: mindössze a 7., ám így is tagja lesz a rájátszásnak. Otthon, az AFAS Stadionban egészen jól muzsikálnak a piros-fehérek (10-3-2), viszont vendégségben nagyon gyatrák (3-1-10). Hazai közegben csak a Twentétől és a Heerenveentől kaptak ki Dick Advocaat fiai, többek között az Ajaxot és a PSV-t is megleckézették Victor Elmék. Gólarányuk saját pályájukon szenzációs: 34-16 – náluk csak az entschedei együttes volt termékenyebb odahaza. Minden meccsen bevették legalább egyszer az ellenfelek kapuit Alkmaarban. A kupában a Heerenveennel kezdték a sort, itt csak büntetőkkel sikerült továbblépniük, majd a Roda ellen vendégségben már simábban ment a dolog (0-2). Gudeljék még állnak az Európa Ligában is: április 3-án a Benfica lesz az ellenfél, elsőként Németalföldön.
Az Ajax izgalmassá kívánja tenni a pontvadászat hajráját – néha legalább is ez az ember érzése. Nyilván, másként gondolja a dolgot Frank De Boer, az amszterdamiak mester. Pedig ha az elmúlt két játéknapon a Cambuur-Breda páros ellen nem két, hanem mondjuk 6 egységet kasszíroznak Blindék, úgy most már 10 pontos előnnyel vezetnék a tabellát. Nem így történt, Moisanderéknek így még maximálisan kell koncentrálniuk a hátralévő hat bajnokin. Zárójelben jegyezhetnénk meg, hogy a hétvégén épp a Twentéhez fogadják a srácok, ha itt nyernek Bojanék, vélhetően bebiztosítják a címvédésüket.
A nemzetközi porondtól már búcsúzott az Ajax: ősszel még a BL-ben vitézkedett, tavasszal viszont gyorsan búcsút intett a második számú sorozatnak, miután a Salzburg kétszer is simán elintézte Schönééket.
A kupa nyolcaddöntőjében az Ijsselmeervogels, a negyeddöntőben pedig a Feyenoord volt az Ajax áldozata – így jutva el az elődöntőig.
A keret nem lesz teljes, a hétvégi bajnokin ugyanis megsérült de Jong – Bredában Sigthorsson váltotta a középpályást.
Az elmúlt esztendőkben rendre gólgazdag meccseket vívott egymással a két brigád. Bár ma (is) nagy a tét, mégsem gondoljuk, hogy óvatoskodnának a csapatok. Bátor támadófocit várunk, és természetesen gólokat, mondjuk legalább hármat…

Unicaja Malaga-Olympiakos

Mindössze három forduló maradt a Top 16-os csapatok csoportköréből, így hát egyre kiélezettebbé válik a verseny és egyre fontosabbá válik minden győzelem!

Az Olympiacos címvédőhöz képest elég gyengén muzsikál, hiszen továbbsurranó 4. helyen áll a görög szupercsapat! Bebizonyította az Oly, hogy Spanoulis nélkül nem sokat ér, hiszen míg nélkülözték “Kill Bill-t”, bizony nyögvenyelősen szerepeltek. Négy vereség után végre megnyugtató erődemonstráció keretében lealázták a Laboral Kutxa-t. A Malagának nem volt szerencséje! A Barcának nagyon mindegy volt legutóbbi összecsapásuk, de remek védekezéssel megfojtották a hazaiakat, és az utolsó 3 percét a meccsnek szégyen szemre három dobott ponttal hozták le.
Előtte a Malaga Törökországban szerepelt a Fenernél, na ott meg 24 másodperccel a vége előtt a bírói tévedések és Fenernek szóló ajándékpontok fosztották meg Plaza mester fiait a bravúros győzelemtől. A sors igazságtalansága, vagy nem, most már nem is számít! Hazai pályán le kell győzni az Oly-t, ha életben akarják tartani továbbjutási reményeiket.
Plaza nagy észkombájn, többször is bizonyította ebben a kiírásban, hogy nagyon felkészült a csapatokból és az edzői repertoárokból. Remek motivátor, és türelmesen kísérletezget támadásban és védekezésben egyaránt, míg meg nem találja a leghatékonyabb rendszert!

Legutóbbi meccsükön csak hárompontosainak köszönhette a Malaga, hogy nem kapott ki sokkal többel: -18 pontos zakót mértek rájuk a görögök. Majdnem 42 százalékkal tolták a távolikat a spanyolok. Mezőnyben teljesen kicsinálta őket a változatos görög falanx, a 3-2-es zóna és az emberfogás ellen sem találtak megfelelő ellenszert Plazaék. Sokat könnyített az Oly helyzetén, hogy az első negyedet kivéve stabil 10 pontos különbséget tudtak abszolválni, ez pedig kosárlabdában egyfajta lélektani határ.

Bartzokas? Na igen, az Olympiakos mestere nem akárhogy mutatkozott be a nemzetközi porondon, jött, és nagy szerényen meg is nyerte az Euroligát. Fiatalítanak a görögök, nemcsak játékos, hanem edzői fronton is. Sikerült kivívnia a húzóemberek tiszteletét, és a közönség is maximálisan kiáll mellette! Spanoulis végre meggyógyult, és most méltán bízhatnak a görögök a vezér kitartásában és a mester zsenialitásában.

Mit várhatunk?

Sérült Law, és hozzá csatlakozott Printezis is, a Malagánál mindenki egészséges. A hazai pálya mindenképp a Malaga mellett szól, eddig sem volt panasz a hangulatra, de most nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé. Az Olympiakos dörzsölt rutinos társaság, ez nekik nem pokoli hangulat, ők ezt tudják, mert hiszen onnan jöttek. A görög tűz, az óriászászlók, a balhék és petárdák világából. Lehet, hogy sokáig szoros lesz a meccs, de erősebb cseresor a vendégeknél van, a motiváció is mellettük szól, és hát ott a CsK visszatért, és erőt ad mindenkinek. Megfojtják a Malalgát a végjátékban, és nyernek a görögök.
Olympiakos győzelem 1.67-ért, a bátrabbak tolják meg a görög győzelmet -3 ponttal, az már 1.9-szees kifizetést ér!

Olvasói sztorik