Hírek

Motiváció itt, gólok ott

Ma Olaszországba látogatunk el: irány a vadregényes Szardínia és a festői Firenze!

Cagliari-Verona 1! +2,5!

A kiesés elől menekülő hazaiak elkaphatják a tavaszra kifulladó veronaiakat…
A szárdok ismételten csak zaklatott szezont futnak: az elnök ugyan végre hazaengedte a csapatot a Sant’Eliába, viszont a télen elengedte az egyik legértékesebb futballistájukat Nainggolan személyében, és kijelentette: minden labdarúgója mehet, ha megfelelő mennyiségű cash érkezik a klub számlájára. Jó lehet ilyen hangulatban készülni… De a piros-kékek már hozzászokhattak a körülményekhez, és ennek ellenére viszonylag stabil tagjai a Serie A-nak.
Azonban, hogy továbbra is az elitligában szerepeljenek Sauék, még legalább 10 egységgel meg kellene toldaniuk jelenlegi 29 pontjukat. A brigád otthon még elfogadhatóan szerepel (6-4-5), viszont idegenben az egyetlen nyeretlen alakulat (0-7-7). Diego Lopezék két vesztes meccsből érkeznek a mai ütközetre: előbb a Lazio fosztotta ki Pinilláékat a szigeten, majd a bolognai túrát is pont, illetve rúgott gól nélkül zárták Nenéék. A vonal alatt tanyázó Livornonak 24 pont áll a neve mellett, tehát a szárdoknak még turbózniuk kell rendesen. A sorsolásuk elméletileg nem olyan rossz, persze, lesznek még rázós meccseik, ám szerintünk az előnyt sikerülhet megtartaniuk a végjátékig. A keret nem lesz teljes, ugyanis Dessena is Conti is eltiltott. Az előbbi bekk különösen nagy marhaságot követett el: a meccs után állíttatta ki magát Bolognában…
A Hellas a szezon meglepetéscsapata volt ősszel: a kék-sárgák harcban álltak az EL-es pozíciókért, ám a télen megtört a lendület, így most már csak a 9. pozícióból várják a folytatást a fiúk. Kiesési gondjuk biztosan nem lesz, hiszen már 40 pontnál járnak, 4-2-8-as vendégmérlegükhöz 20-30-as gólarány párosul.
Mandorlini mester együttese 2014-ben még nem nyert a Bentegodiban, idegenben viszont sikerrel vette a livornói és a Sassuolo elleni túrát. Az elmúlt hetekben totálisan befékeztek Toniék: egy iksz után három vereség következett be, ráadásul az említett négy ütközetben impotens maradt a korábban félelmetes támadószekció. AZ igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Jorginho télen Nápolyba költözött, amely azért nagy érvágás volt a veronaiak számára.
A sárga-kékek sem teljes kerettel vágnak neki a szárd túrának: Donadel, a rutinos középpályás eltiltott, Donati ugyancsak ebből a csapatrészből hiányzik, a védelemben Agostini, a csatársorban pedig Juanito sérült.
Elsősorban motivációs okokból favorizáljuk a Cagliarit: a hazaiaknak jobban kellenek a pontok, és azért a szigeten nem is veszélytelenek. Szerintünk a piros-kékek megemberelik magukat, és otthon tartják a pontokat. És miután mindkét társulat régóta gólképtelen, így az is előfordulhat, hogy végre találatokkal is előrukkolnak…

Fiorentina-Milan +2.5!

Vajon melyik arcát mutatja ma este a Stadio Artemio Franchi-ban a Milan? Szerintünk az elől is, hátul is gólképeset…
Vincenzo Montella legénysége nagy bravúrt hajtott végre a hétvégén azzal, hogy mindhárom egységet elhozta a San Paolóból. A lilák így megerősítették 4. pozíciójukat a tabeláán, 51 pontjuk van jelenleg, ebből hazai környezetben 8-3-3-as (29-19) mérleget produkáltak. A Nápoly, az Inter és a Lazio nyert nála, viszont csak egyszer fordult elő a violákkal, hogy nem vették be otthon az ellenfél kapuját. A múlt hét eseménydús volt a klub életében, hiszen Európa Liga meccs is várt Cuardadóékra: hiába azonban az idegenben elért 1-1, végül a Juve győzni tudott Firenzében, így kiestek Borja Valeroék ebből a sorozatból.
Matriék két győztes bajnokival a hátuk mögött érkeznek a mai csatára – a Napoli előtt otthon a Chievót intézték el Vargasék. A keretből többen is hiányoznak sérülés miatt: lapinformációk szerint Rossi mellett Rebic és Pizzaro sem bevethető, és Gomez játéka is kérdéses.
A Milan már a jövő évre készül, ami nem is meglepő, hiszen a piros-feketék már biztosan nem nyernek semmit 2014-ben. Seedorf érkezett megmentőnek, de mint kiderült, a holland legenda sem képes a csodára, a jelenlegi kerettel mindössze középcsapat tud lenni a piros-fekete egység. Idegenben 3-5-7-es a mérlegük, gólarányuk beszédes: 24-27 – csak a Chievonak, az Internek és az Udinének nem vette be vendégként a kapuját a milánói társulat. Kakáék formája nem éppen biztató: négy vereség után (BL, Seria A) jött egy római iksz (Lazio 1-1).
Ami a hiányzókat illeti: Poli “besárgult” Rómában, Abate, Montolivo és El Shaarawy pedig sérült.
Azt gondoljuk, hogy a Milan jelenlegi állapotában mindig benne van a gól – akár elől, akár hátul. A firenzeiek nagy löketet kaptak a nápolyi sikerből, és azért otthon rendre eredményesek Montella mester fiai. Nálunk kimondottan gólos történetről van szó – a +2.5 igencsak benne van a pakliban…

Olvasói sztorik