Hírek

Ágyúk, hattyúk, zöldek egymás ellen…

Ma a Premier League és a Bundesliga a célállomás...

Arsenal-Swansea +2.5! ? Mindkét fél betalál: IGEN!

Két, nem igazán jó formában lévő alakulat csap össze ma az Emirates-ben: az ágyúsok a hattyúkkal gólgazdag meccset vívnak!
Arsene Wenger csúnyán leégett a hétvégén. A jubiláló szakember olyan tasliba szaladt bele fiaival a Stamford Bridge-en, amely örökre emlékezetes marad a piros-fehér drukkereknek. A minap a BL-ből is kieső alakulat 6-0-ra kapott ki a nagy rivális Chelsea-től, így a hőn áhított bajnoki címről minden bizonnyal már a legelvakultabb Arsenal-szurkolók sem álmodoznak már.
Giroudék jelenleg a 4. pozíciót foglalják el a Premier League-ben, 62 pontig jutva, lemaradása Mourinhoékkal szemben 7 egység, igaz, a kékek egy ütközettel többet vívtak már meg. Viszont ott a City és a Liverpool, és e két rivális nem akar hibázni. Az Emirates-ben eddig jól nyomják Sagnáék: 10-3-1-es sorukhoz 26-7-es gólarány párosul. Csak a nyitófordulóban kapituláltak Koscielny-ék, azóta őrzik veretlenségüket. Sőt, gólt is elvétve kapnak – leggyakrabban 2-0-ra végezték ki ellenfeleiket.
A formájuk viszont nem az igaz, az elmúlt hetekben a Bayernnel szemben kiestek az elitligából, de kikaptak Stoke-ban is, a Liverpool és ugye a Chelsea pedig valósággal kivégezte. A szombati ütközetben így állt fel az Arsenal: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny (Jenkinson, a szünetben), Gibbs – Arteta, Oxlade-Chamberlain (Flamini, a szünetben) – Rosicky, Cazorla, Podolski (Vermaelen, 24.) – Giroud. Marriner játékvezető nem éppen élete meccsét vezette, elég, ha csak a kiállítás körüli óriási hibát említjük. Mindenesetre demoralizáló vereséget szenvedtek az ágyúsok, akiknél ráadásul továbbra is sok a sérült. Walcott, Aaron Ramsey, Jack Wilshere, Özil és Diaby nem bevethető.
A Swansea-nél a sérültek frontján jobb a helyzet, hiszen Garry Monk menedzser szinte már a teljes kerettel kalkulálhat. Ám az eredmények csak nem jönnek mostanság… Február 8-án elverték a Cardiffet, ám azóta nem ünnepelhettek három pontot Bonyék.
Így nem is csoda, hogy mindössze a 15. helyről várják a folytatást a fehérek, 29 pontjukból 12-őt szerezve idegenben (3-3-9). Az elmúlt öt bajnokin mindössze két egység figyelt be – a vonal alatt állomásozó Sunderland-Cardiff páros 25-nél jár, tehát még nagyon izgalmas lehet a végjáték.
A hétvégén a Godison Parkban jártak Dyerék, és noha kikaptak 3-2-re, tulajdonképpen szinte minden statisztikai mutatóban jobbnak bizonyultak ellenfelüknél. No, de nem statisztikát kell nyerni, hanem meccset. 3-2 lett a vége, a walesiek becsülettel küzdöttek, és ezt emelte ki a menedzser is, aki rámutatott: a játékosok és a stáb keményen dolgozott a héten a sikerért, ám ez elmaradt. Rátesznek még egy lapáttal, és az utolsó pillanatig küzdenek a klubért, egymásért. Hangzatos kijelentés, és elnézve Michuék pályán mutatott teljesítményét, hiszünk is a menedzsernek!
Szeptember végén, fordított felállásban 1-2 lett a végeredmény – és most is jó esélyt látunk arra, hogy szülessen három találat az összecsapáson. Izgalmas ütközetet várunk, amelynek a végén lesz három gól, az tuti!

Werder Bremen-Wolfsburg Mindkét fél betalál: IGEN! +2.5!

Zöld-fehér ütközetet rendeznek a Weser Stadionban: mindkét alakulat csak három ponttal lehetne elégedett… Ebből pedig gólos történet keveredhet ki!
A hétközi Bundesliga fordulóban az EL-re gyúró vendégek a biztos bennmaradásra hajtó brémaiakhoz látogatnak. Az északiak futottak már jobb szezont – nem is egyet… Robin Dutt legénysége nagyon visszafogottan teljesít, nyolc fordulóval a vége előtt még mindig nem sikerült megnyugtató előnyt szerezni a veszélyes zóna tagjaival szemben. Jelenleg 29 egység áll a nevük mellett, 4-5-4-es hazai mérlege pedig szerénynek mondható. És akkor még nem szóltunk a hazai gólarányukról: 14-25! A Bayern és a Dortmund nagy verést mért Huntékra. A formája kissé szeszélyes, egy jó szériát törtek meg pénteken Freiburgban, ahol könnyedén kapituláltak. Garcia a védelemből, Yildirim a középpályáról hiányozhat sérülés miatt.
A Wolfsburg nagyobb célokért küzd, jelenleg is a 6., EL-t érő pozícióban állomásozik Dieter Hecking alakulata. Viszont ha úgy folytatják Olicék, ahogy az elmúlt hetekben teljesítettek, akkor lemondhatnak európai álmukról. Már négy bajnoki óta képtelenek nyerni, két vereség után két remi következett – maradjunk annyiban, hogy a bajorok elleni vereség kalkulálható volt, a másik három ütközetben azért (Braunschweig, Augsburg, Hoffenheim) két egységnél többet illett volna szerezniük Gustavo Luizéknak…

Most 41 pontjuk van a farkasoknak, 4-3-6-os vendégmérleggel – Perisicék az első négy kirándulásukat bebukták, aztán viszont elkezdtek jönni az eredmények. A tabella középmezőnye nagyon tömör, most már tényleg illene pontokat gyűjteniük Rodriguezéknek.
A szakvezetés nem számíthat a teljes kerettel: De Bruyne eltiltott, Bas Dost és Vieirinha sérült.
Azt gondoljuk, hogy ezen a meccsen az egy pont egyik félnek sem megfelelő – mindkét brigádtól támadófutballt várunk. És elnézve a védelmeket, nem feltétlenül tudják majd állni a sarat. Parázs kilencven percet várunk, amelyben mindkét háló megzörren majd legalább egyszer. De lehet, hogy többször is…

Olvasói sztorik