Hírek

Északi kaland

Ma két bajnokinak jártunk utána: egy hazai siker mellett egy vendég győzelem sanszos, utóbbi találatokkal megfűszerezve...

Zenit-Krylya Sovetov Samara (0-1) 1!

Spalleti ment, Boas jött – a bajnoki címre törő hazaiak nem hibázhatnak!
A halványkékek két hete menesztették Luciano Spalletttit, az olasz trénert, miután a bajnokságban és a BL-ben sem megfelelően teljesített a társulat. Az ex-lex állapotban a péterváriak ugyan nyertek Dortmundban, ám idegenben szerzett gólokkal így is a germánok léphettek a negyeddöntőbe. A pontvadászatban a Zenit jelenleg a 2. helyen áll, 41 pontjukból 21-et (6-3-1) gyűjtöttek be saját stadionjukban. Hulkék a legutóbbi négy hazai fellépésük közül csak egyet nyertek meg, így most már ideje lenne kozmetikázni a statisztikát. Hátrányuk a Lokomotívval szemben 6 egység, igaz, egy meccsel kevesebbet is játszottak az északiak.
A samaraiak rengeteget remiznek, 5-9-7-es összemérlegük egyelőre a 11. helyre elég. 24 pontjukból 12-őt (3-4-3) túráztak össze, és feltűnően kevés gól esik a találkozóikon: idegenbeli gólarányuk 10-11. Összességében sem brillíroznak a támadók, hiszen 21 ütközetben 21-szer voltak eredményesek Caballeroék. A formájuk nem az igazi, két vereségből érkeznek a Petrovsky-ba, ahol eddig nem termett számukra sok babér. Tíz éve nem nyertek, pontot is négy esztendeje szereztek legutóbb.
Az új edző érkezése vélhetően jó hatással lesz a házigazdára. Dannyék szerintünk összekapják magukat, motiváltak lesznek, és behúzzák a fontos három pontot. Nálunk hazai a történet, és hajlunk a kétgólos sikerre. Mondjuk a 2-0-ra…

Aarhus-Esjberg +2,5! 2!

Az eltiltásokkal sújtott hazai alakulat ellen nyerhetnek a vendégek – gólos meccsel kalkulálunk!
Két, 29 pontos középcsapat feszül egymásnak ma este az NRGi Parkban. A házigazda viszont nem szívesen szerepel e stadionban: 3-2-5-ös, igencsak szerény sort tud felmutatni – mellettük szól viszont, hogy eredményes túrázók. A múlt héten is nyertek, persze vendégségben, előtte pedig – követve a sormintát – kikaptak csúnyán az Aalborgtól. A Randers ellen aratott győzelem azonban áldozatokkal járt, egy meghatározó védő és egy ugyancsak alapembernem számító bekk eltiltását tölti ma a lapok miatt. Ráadásul még három sérült is van a keretben, úgyhogy nincs könnyű helyzetben a szakmai stáb. Eseménydús meccsek jellemzik, 14/6 a +2,5-ös statisztikája.
Az Esjberg gólaránnyal előzi meg aktuális riválisát: 29 pontjából csak 10-et szedett össze a kirándulásokon (3-1-6). Viszont a formája remek, idén négy bajnokin 10 egységet szedett össze, három siker után legutóbb nem bírt a Bröndbyvel. A támadószekciójával nincsen baj, már 35 találatnál járnak – az over/under mérlege 13/9.
A kék-fehérek nem mondtak még le a nemzetközi porondról, lemaradásuk csak 4 pont a 4. Bröndby mögött. E pozícióhoz viszont nyernie kellene Ankersenéknek. A keret itt sem lesz teljes, a középpálya lesz kissé foghíjas.
A dán bajnokságban gyakran jönnek a találatok – ma sem várunk extra védekezést a gárdáktól. A forma és a hiányzók listája miatt pedig a vendégek esélyeire hívjuk fel a figyelmet – nem lepődnénk meg, ha az Esjberg elhozná mindhárom pontot…

Olvasói sztorik