Hírek

Magyar bajnokik, nemzetközi kézilabda

Ma két mennyei bajnoki került fel az étlapunkra, no és Ninno mester jóvoltából kaptunk sok-sok infót a Veszprém mai BL-meccséről is...

Kecskemét-Ferencváros 2!

Most már illene nyernie Thomas Doll alakulatának a bajnokságban is: erre jó alkalma lehet a zöldeknek a Széktői Stadionban…
Bekő Balázs együttese a 11. fordulóról kezdte a játéknapot. A lilák 25 pontig jutottak a pontvadászatban, odahaza 4-3-3-as sort felmutatva. Sokak szerint Balázsék erőn felül teljesítenek, hiszen az elmúlt években szinte folyamatosan gyengült a keret. Az alföldiek nagyszerűen zárták az őszt, és a tavasz sem indult rosszul számukra: nyertek Kövesden, majd pontot tartottak otthon a DVTK-val szemben. Ezt követően megtört a remek széria, Szombathelyen pont nélkül maradtak Karanék (1-0). A lilák nehéz sorozat előtt állnak, előnyük a vonal alatti Mezőkövesd alakulatával szemben 6 egység volt, tehát még nem nyugodhatnak meg Pavicsevicsék.
A Ferencvárosnál a legendás futballista, a germán Thomas Doll ült le a padra. A Ligakupában ugyan menetelnek Besicsék, ám a bajnokságban még várat magára az első Fradi-siker. A Győr elleni remi még belefért, az MTK elleni zakó már nem. A Lokival megosztoztak a pontokon Somaliáék, így jelenleg mindössze 29 egységgel a 8. pozícióban találta a 21. forduló. Ami a fővárosiak mellett szól, hogy vendégségben lényegesen eredményesebbek Leonardóék: 5-2-3-as mérlegük egészen elfogadható, a Hungária körúti sitt előtt szeptember végén kaptak ki túrán legutóbb a sasok. Jenner még eltiltott, komolyabb sérült nincs a keretben. Böde emberemlékezet óta nem “jött” – most már illene betalálnia a centernek, és erre ma jó esélyt látunk.
Az elmúlt években többször is ikszeltek a felek ebben a felállásban, ma viszont a Fradi sikerét várjuk. Itt az ideje annak, hogy Ferencváros végre nyerjen – Kecskeméten erre jó esélye van rá, 2-es fölött szorzóért egy próbát mindenképpen megér a történet…

Újpest-Diósgyőr Mindkét fél betalál: IGEN!

Az elmúlt napokban nem a szakmáé volt a főszerep a IV. kerületben. Ma egy gólra mindenképpen jók lehetnek Kabáték, ám a borsodiak is betalálhatnak…
Vignjevic mester érkeztével valamelyest összeszedettebb csapat benyomását kelti az Újpest. No jó, nem akarunk túlzásokba esni, de a szezon elején mutatott csapnivaló produktumnál azért tényleg jobban tolják Lázárék. Mindez a bajnokságban a középmezőnyhöz elegendő, a 10. helyen állnak 25 ponttal, 2-5-3-as szerény hazai mérleggel. Viszont 20-szor már betaláltak a Szusza Ferenc Stadionban – igaz, ebből hatot a Kövesd kapott. Ám nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy minden otthoni fellépésén legalább egy lila-gól esett… Nyertes meccsekből érkeznek a mai ütközetre: továbbléptek a kupában, és nyertek Véber nagyúr együttesénél is Kabáték.
A borsodi gárda nem mondott le dobogós álmairól, jelenleg a 4. pozíciót foglalták el 33 egységgel. Vendégségben jól megy Szivicséknak, 4-5-1-es mérlegük egészen kiemelkedő, csak a Lokinál kaptak ki még ősszel. És csak a hajdúsági túrán maradtak gólképtelenek a piros-fehérek! A 2014-es esztendőt két bajnoki remivel nyitották Futácsék, majd jött az első siker is: 0-1-ről fordítottak Gosztonyi vezérletével a Lombard ellen. A keret nem lesz teljes, ugyanis Kádár még az eltiltását tölti.
Az elmúlt esztendőkben rendre eseménydús kilencven perceket produkáltak a felek a fővárosban. Ma sem lesz ez másként érzésünk szerint, mindkét háló megzörren majd jó eséllyel!

Wisla Plock-MKB Veszprém

“Lengyel,Magyar – két jó barát
együtt harcol, s issza borát.
Vitéz, s bátor mindkettője
áldás szálljon mindkettőre”

Ezt tartja a régi lengyel mondás történelmi harcostársainkról, de ma bizony egymás ellen kell majd megmérkőznünk. A legjobb nyolc közé kerülés a tét az oda-visszavágós történetben, és mivel itt már nincsenek “könnyű” csapatok és sima meccsek, no meg a tét is nyomja a csapatokat, garantált az izgalom ezen az összecsapáson is!

Egymás elleni mérlegük még így is a magyar bajnok sikerét vetíti előre, de az a két meccs, amit nyert a Veszprém a Wisla ellen, már 2 és 3 éve volt. Azóta jócskán átrendeződött Európa kézilabda térképe, elsősorban a spanyol kézilabda anyagi megtorpanásának és az Atletico Madrid-Ciudad Real csődbemenetelének köszönhetően.

A mérkőzés különös pikantériája, hogy Manuel Candenas Montanes a Wisla trénere és a veszprémiek mestere Antonio Carlos Ortega igen jól ismerik egymást!

A lengyel kézilabda jelenleg legismertebb csapata és zászlóshajója nem a Wisla, hanem a Kielce, bajnokságukban egyértelműen vezet az utóbbi, de hazai pályán a Wisla bárkit képes lehet megtréfálni. 23 legutóbbi hazai meccsükön csak a Kielce, a Kiel és Kloding tudott nyerni, 5000 fanatikus szurkolójuk végig nyomja lélekben a csapatot – de ezt lengyel pályákon már megszokhattuk.

Nikola Eklemovic sérülés után tér vissza a csapatba, zseniális és rutinos irányító, aki kapura is veszélyes! A lengyelek, mivel anyagilag egyre stabilabb hátteret tudnak felmutatni, szépen lassan vissza tudták csábítani más országokban légióskodó egykori játékosaikat. Marcin Lijewski, a rutinos hátvéd valószínűleg kihagyja a mai meccset. A lengyel csapatok amúgy is igen fegyelmezetten védekeznek, klub és válogatott szinten is, most sem számíthatunk túl sok gólra!

A Veszprém egyéni képességeikben, csapatteljesítményében és a kispad erősségében is a Wisla előtt jár. Ortega mester szépen egyensúlyba tette a támadást és a védekezést. Egész taktikai repertoárt vonultat fel, míg kiismeri az ellenfél gyengéjét, és szépen felőröli. Két beállós, nyitott hatos fal, emberhátrányban simán leveszi a kapust, hogy kiegyenlítse a mezőnylétszámot, emberelőnyben 4-2 nyitott falra váltanak a gyorsabb labdaszerzés reményében stb.
Nagyon sok a rotáció, ami égve tartja a harci tüzet, a motivációt, biztosítja a pihenést, na és lehetőséget biztosítva mindenkinek a bizonyításra, a pályára lépésre.

Mit várhatunk?

Átlövői poszton erősebbek vagyunk, agyilag is verjük a Wislát, na meg ott a Nagy Laci faktor, nemcsak támadásban, de védekezésben is nagyon hasznos! Veszprémi győzelem -1.5 góllal, 1.55-ért nagyon jó lehetőségnek tűnik.

Mivel a lengyelek menni fognak, amíg csak bírnak, és ha lelassítják a játékot, az mindenképp csak nekik lesz jó – ha rohannak, ráfáznak, mert erősebb a Veszprém mind fizikálisan, mind pedig cserék szempontjában. Reménykedhetnénk a viszonylag kevés gólban is – a buki is kevés gólt vár. Bízzunk viszont abban, hogy a Veszprém lesz képes ráerőltetni a tempót, az iramot a Wislára, és így visszájára fordul minden.
A hazai csapat jó kell legyen 25-27 gólra, a Veszprém pedig ennél többre képes. +52.5 gól a meccsen 1.55-ért jó lehet melléktippként egy másik szelvényen!

Olvasói sztorik