Hírek

Előre az Aranycipőért!

2009 után újra Uruguay-i játékos kaphatja az elismerést.

Luis Suárez fantasztikus szezont tudhat maga mögött, hétvégén egy mesterhármassal köszönt be a Cardiff ellen. 28 bajnoki gólnál tart, ezzel vezeti az Aranycipő-várományosok listáját 56 ponttal. Mögötte Cristiano Ronaldo 25 góljával a második, neki 50 pontja van. A portugál sztár 2008 és 2011 után ismét elhódítaná az egyéni trófeát.
A harmadik helyen jelenleg Diego Costa tanyázik 44 ponttal. Az Atlético kirobbanó formában lévő csatára is nagyot játszik a szezonban, nemhiába kapott behívót a spanyol válogatottba is. Negyedik helyen az a Zlatan Ibrahimovic áll 37.5 ponttal, aki akár sokkal előkelőbb pozíciót is elfoglalhatna, ha nem másfélszeres szorzó járna a francia bajnokságért.
A svéd klasszissal holtversenyben a remek idényt futó Salzburg csatára, Jonathan Soriano áll. Mögöttük szintén holtversenyben a liverpooli Sturridge és a címvédő Lionel Messi található 36 ponttal.
Utoljára 2009-ben volt Uruguay-i győztes, akkor az Atlético színeiben Forlán nyerte meg a díjat. Idén Suárez megállíthatatlannak tűnik, azonban Cristiano Ronaldo ott liheg a nyakán. Aligha nem, kettejük között dől el, hogy ki kapja az elismerést.

Olvasói sztorik