Hírek

Csodacsata a bajnoki címért

Vasárnap este a 227. El Clásico-nak lehetünk szemtanúi. Kétség sem fér hozzá, hogy parázs mérkőzés lesz.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
Összeszedtük pár érdekességet az idei klasszikusra vonatkozóan. Összességében a 227. Real Madrid-Barcelona mérkőzést rendezik meg vasárnap este. De, hogy ki játszotta eddig a legtöbbet? Manuel Sanchís és Francisco Gento – egykori két madridi játékos – 43, illetve 42 rangadón vett részt, mögöttük következik Xavi, akinek ez lesz a 39. fellépése a derbit illetően. A katalánok karmestere tehát hamarosan átveheti a vezetést a listán.
Messi és Ronaldo külön párharca minden fanatikust lázba hoz. 2009 óta szerepelnek egy bajnokságban. Ez idő alatt hihetetlen góltermést tapasztalhattunk tőlük, ugyanis a négy és fél év alatt ketten együtt 501 gólt szereztek a bajnokságban! Messi 264-et, Ronaldo 240-et, igaz, a portugál 16 mérkőzéssel kevesebbet játszott.
Az argentin klasszis egyébként élete első mesterhármasát pont egy Real Madrid elleni klasszikuson szerezte. Az azóta négyszeres aranylabdás 2007-ben, 19 évesen volt erre képes. Azt a találkozót szintén márciusban és a Nou Camp-ban rendezték.
A katalánok tízese akár már ma átveheti a vezetést a listán. De melyiken is? Az El Clásio történelmében Puskás egykori csapattársa, Alfredo Di Stéfano és Messi egyaránt 18 gólt tudhat magáénak. Tehát ha a gránátvörös-kékek támadója ma betalál, egyedüliként fogja vezetni a listát. Mögöttük egyébként Raúl áll 15 góllal, míg Cristiano Ronaldo 12 góljával a hetedik helyen tanyázik. Puskás Ferencnek 14 gólja van.
Ami a bajnokságot illeti, a 168. klasszikus következik. Az örökmérleg a királyiaknak kedvez, igaz nagyon kiegyenlített a párharc. A Real eddig 70-szer, a Barca 65-ször tudta győztesként elhagyni a pályát.
Az összecsapások legnagyobb gólkülönbségét jegyző mérkőzését 1943-ban játszották. Akkor 11-1 arányban győzedelmeskedett hazai pályán a Real Madrid. A Barcelona eddigi legnagyobb gólkülönbsége öt gól a Real ellen – sok ilyen mérkőzés volt – legutóbb éppen 2010-ből.
Most pedig csöppenjünk vissza a múltból a jelenbe, hiszen rengeteget számíthat a mai eredmény. Gerardo Martino, a katalánok szakvezetője így nyilatkozott: „Egyértelmű, hogy ez az utolsó esélyünk. A találkozó után már csak kilenc forduló van hátra, és nem mindegy, hogy egy, négy, ne adj isten hét pont a különbség a két csapat között. A döntetlen nem jó eredmény, egyszerűen muszáj nyernünk.”
A tét tehát nem kicsi, este El Clásico! Kezdés: 21.00 (Tv:Sport2).
A KEZDŐCSAPATOK
REAL: D. López – Carvajal, Pepe, S. Ramos, Marcelo – Modric, Xabi Alonso, Di María – Bale, Benzema, C. Ronaldo
BARCELONA: V. Valdés – D. Alves, Piqué, Mascherano, J. Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – Messi, Fabregas, Neymar

Olvasói sztorik